İBB İyi Parti’li Özkan’dan AKP’li Döğücü’ye: Kalp gözü kapalı olanlar, halkın gözünü kapatamaz!

Example HTML page

İBB İyi Parti Grup Başkanvekili Özkan’dan Döğücü’ye: Kalp gözü kapalı olanlar, halkın gözünü kapatamaz!

Önce İBB Halk Ekmek büfesinin yeriyle uğraşan, daha sonrada ucuz ekmek alabilmek için kuyruklarda bekleyen halk ile dalga geçen bir tweet atan AK Parti’li Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün yeni icraatı, İBB projelerinin bulunduğu panoların önünü kapatmak oldu.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu duruma tepki gösterdi. Özkan, Sancaktepe Belediyesi ve Şeyma Döğücü’yü de etiketlediği twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Sancaktepe Belediyesinin vizyonu; İBB nin yaptığı çalışmaları halktan gizlemek için,

bildiri panolarının önüne saksı içinde çam ağaçları ile kapatmaya çalıştı!

Kalp gözü kapalı olanlar, halkın gözünü kapatamaz.”

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN: İBB, BÖYLE YEŞİL DOSTU YAPAR

Özkan’ın paylaşımına kısa sürede, çok sayıda beğeni ve yorum geldi. İBB Sözcüsü Murat Ongun da Özkan’ın paylaşımının altına dikkat çeken şu anlamlı yorumu yazdı:

“İBB, böyle yeşil dostu yapar”

Şeyma Döğücü ise İbrahim Özkan’ın tweet’ini alıntıladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İhalesini biz yapmışız, çalışmasını biz başlatmışız; bir metro bile yapamayıp

toprakla dolduran zihniyetin neyi var ki biz gizleyelim 🙂 Diktiğimiz ağaçların sizi niye rahatsız ettiğini değil de kestiğiniz 112 tarihi çınarı konuşalım mı, ne dersiniz?”

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANININ BUNLARI BİLMEMESİ MÜMKÜN MÜ?

Sancaktepe Belediye Başkanının asılsız iddialarla algı yönetmekten, belediyeyi yönetmeye fırsat bulamadığını söyleyen İBB İyi Parti Grup Başkanvekili Özkan, Döğücü’ye şu hatırlatmaları yaptı.

“Hatırlatırım, metrolar sizin döneminizde durdurulmuştu, Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki

yeni yönetim geldi ve hepsini devam ettirdi. Bugün İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu. Yeni metro temelleri de atıldı. Bazıları da hükümetinizin onayını bekliyor. Anlayacağınız, AK Parti’nin yapamadığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

Bir hat bile yapamayıp, toprakla doldurmaktan bahsetmişsiniz. 6,9 km uzunluğunda ve 6 istasyonlu Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı iptal edilmedi. Orası yüzde 4’lük fiziki ilerleme aşamasındayken 2017’de durdurulmuş bir proje. İBB, projenin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım Programı’na dahil edilmesi için Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü onayına gereken başvuruları yaptı. Yolculuk talebinin metro için düşük olduğu ve uygun görülmediği bildirildi. İBB, onay süreçlerinin tamamlanmamış olmasından dolayı mevcut kredi ve yeni yurtdışı kredi başvurusunda bulunamıyor. Dolayısıyla kredi kullanılamayan o hatta daha önce kazılmış bazı noktaların, çevresel ve depremsel riskler nedeniyle doldurulması gerekiyordu ve toprak dolduruldu.  Yani çalışma sahalarındaki riskler ortadan kaldırıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sancaktepe’yi ziyaretinde, Döğücü’nün “Projelerin devamı için bizim üzerimize düşen ne varsa biz katkı sunmaya varız” sözlerini de hatırlatan Özkan, Sancaktepe Belediye Başkanına çağrısını yineledi:

“İşte size katkı sunmak için güzel bir fırsat..Cumhurbaşkanlığı Yatırımlar Daire Başkanlığı’nın bu hatta onay vermesi için katkı sunun, imzalattırın; eliniz değmişken metrobüs hattına 300 yeni otobüs alımı da imza bekliyor onu da imzalattırın. Emin olun, Cumhurbaşkanlığı Yatırımlar Daire Başkanlığı konuyla ilgili eğer onay verirse kredisi bulunarak hızlı bir şekilde yapılacaktır. Siz imzayı attırın yeter, gerisini İBB halleder.

AĞAÇ SALGINLARI, BAKIMLA VEYA İLAÇLA TEDAVİ EDİLEMİYOR!

Kesilen ağaçlar konusuna gelince, 112 tarihi çınarın ağaç kanseri nedeni ile kesildiği ve

diğer ağaçlara bulaşmasını önlemek için buna mecbur kalındığı ve yerine yenilerinin dikildiği

defalarca anlatıldı. Ağaç salgınları, insanları etkileyen salgınların aksine bakımla veya ilaçlarla tedavi edilemiyor. Üstelik hasta ağaçlar sizin zamanınızda da kesilmişti. İstanbul’da görev yapan, üstelik AK Partili bir ilçe belediye başkanı olarak bunu sizin herkesten daha iyi biliyor olmanız gerekir.

ALGI YÖNETMEYİ DE İBB ÇALIŞMALARINA GÖLGE ETMEYİ DE BIRAKIN ARTIK!

Ormanları yakıp yerine otel dikenler, ağaç katliamı yapıp saray sefası sürenler, madencilik için tarla ve meraları feda edenler, Yırca’da bir gecede 6 bin zeytin ağacını kesenler, Kaz dağlarını ve Kuzey Ormanlarını talan edenler, önceliğimiz Kanal İstanbul’dur diyenler yeşil ve doğa dostu; daha fazla ağaç hastalanmasın diye zorunlu ağaç kesen İBB, yeşil ve doğa düşmanı öyle mi?

“Millet ekmeğinin derdinde, iktidar temsilcileri ise İBB’yi nasıl engelleriz derdinde” diyen Özkan, Sancaktepe Belediye Başkanına şu tavsiyelerde bulundu:

Algı yönetmeyi bırakıp başkanı olduğunuz Sancaktepe Belediyesini layıkıyla yönetin,

ağaçları saksılara değil uygun alanlara dikin, İBB çalışmalarına da artık gölge etmeyin.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir