İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: Taksim Meydanı’na yapılan bu rezalet anında durmalı

Example HTML page

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat sosyal medya hesabından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Taksim Meydanı’nda yapılan inşa halindeki yapıyı paylaşarak “Taksim Meydanına yapılan bu rezalet anında durmalı” dedi.

Turizim ve Kültür Bakanlığı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Heykel Yarışması’nda birincilik ödülü alan çimenlik alan içinde tel örgülerin ardında yükselen ağaç eserinin yapımına başladı.

AKM’nin hemen yanındaki boş alana yapılan eserin görüntüsü ise görenleri şok etti.

“TAKSİM KİMSENNİN FANTEZİ MEKANI DEĞİL”

Twitter hesabından yapılmak istenen eser ile eserin şu anki yapım aşamasındaki halinin fotoğraflarını paylaşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Taksim Meydanı’na yapılan bu rezalet anında durmalı… Sözde soldaki görseldeki yapılmak için başlanan, bugün sağdaki faciaya dönüşen 1. Derece Sit Alanı Taksim Meydanı’nda yükselen metal yığını… Ülkenin en önemli meydanı Taksim kimsenin fantezi mekanı değildir, ülkenin en önemli kamusal alanında bizzat Kültür Bakanlığı tarafından yapılan bu akıl almaz uygulamanın acilen durdurulması lazım” dedi.

“HAYALLER-GERÇEKLER”

Polat, bir başka paylaşımında ise “Hayaller-Gerçekler. Bunun iki katı yükselecek, iki binanın arasındaki tüm boşluğu kapatacak bir metal yığını” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir