İBB Başkanı İmamoğlu; İstanbul’a yeni taksi sistemi projesini anlattı

Example HTML page

İBB Başkanı İmamoğlu, uygulamaya koymayı planladıkları belediyenin taksi sistemini anlattı. İBB Başkanı, taksilerin kiralanabileceğini ifade etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da taksilerde yeni bir modele geçeceklerini açıkladı.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlıyorum.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlıyorum.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 11 Haziran 2020 Perşembe

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul’daki 17 bin taksinin şehre yetmediğini belirtirken İBB’nin “kiralama” modelini getireceklerini ifade etti.

“Taksinin sahibi büyükşehir belediyesi olacak. Meclise getireceğiz bu konuyu. Uzun vadeli bir modeli onaylarlarsa oradan yürüyeceğiz. Olmazsa encümen üzerinden 3 yıllık bir taksi kiralama modelini yapacağız” diyen İmamoğlu, sistemin taksiciyi de koruyacağını belirtti.

Kiralanan taksilerde elbisenin tek tip olacağını, üç vardiya çalışma gerçekleşeceğini belirten İBB Başkanı, “Güvenli bir ulaşımı sağlayacağız. 5 bin taksiyi elektronik sistem ile donatacağız. QR koduyla, İstanbulkart’la taksi paranızı ödeyeceksiniz” diye konuştu.

Bu taksilerin pandemi sürecine uygun olacağını ifade eden İmamoğlu, “Taksi eksiğini gidereceğiz” dedi.

AYASOFYA TARTIŞMALARI

Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmalarına ilişkin İmamoğlu, “Ayasofya Camii İstanbul Fethi’nden beri bize emanet, tarihi bir emanet. Yüzde 97 oranında turizmin donduğu, İstanbul’da bütün otellerin kapalı olduğu, milyonlarca insanların işsiz kaldığı bu dönemde bu tartışma niye? Bizim konumuz mu şu anda? Cumhurbaşkanı’nın seçimden önce açıklaması var burayla ilgili. Ayasofya Camii bizim onurumuzdur, bize emanettir.” yorumunu yaptı.

İmamoğlu, “Bu süreci siyasi zeminde konuşan ister benim partimden olsun ister başka bir partiden olsun sürece ihanet eder.” düşüncesini dile getirdi.

İmamoğlu’nun diğer açıklamalarından satır başları şöyle:

► İstanbul çok önemli bir kent. Yakında 1 yılımız dolacak. 25 yıllık süreçten sonra ancak fotoğraf çekerseniz. 3 ayda pandemiye odaklıyız. Belediyeciliği bir kenara koyup ihtiyaçlara, sosyal yardımlara odaklandık. 9 aylık belediyeciliğimizde iş ürettik. Büyük bir anlayış değişimine kavuştu İstanbul. Şeffaf bir İstanbul olacak dedik. Her gün İBB konuşuluyor. İstanbul’la ilgili bu kadar bilginiz var mıydı?

► Şeffaflık, adalet var. İstanbul Türkiye’nin motor gücü. Her kuruşun hesabını vereceğiz dedik. Her şeyimiz toplumun önünde. Devlet her gün bizi denetliyor.

► Ciddi bir akıl tutulması var. Hedef hizmet etmek. Engelleme, işe mani olma kredi onaylamama var. Ne ben ne Mansur bey buna sığınacak değiliz. Altyapı konularında çare üretiyoruz, finansman buluyoruz, bulacağız.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir