İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Eyüpsultan’ı Ziyaret etti

Example HTML page

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Eyüpsultan’ı Ziyaret etti.

Haber Etkin / Haber Merkezi / Ramazan Yiğit

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Eyüpsultan’ı her ziyaretin de Haliç Yarım adasının tarihine ve kültürel değerlerine olan merakı gözlerden hiç kaçmıyor.

 Bu günkü Eyüpsultan Camisini ve türbeleri ziyareti esnasında Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Mahir Polat’ın anlatımından büyük bir haz ve mutluluk duyduğu gözlerden kaçmadı.

Kültür ve tarihle bezenmiş İstanbul Kenti öyle sanıyorum ki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Başkan olmasından yararlanacak kısım Tarihi eserler ve Kültürel değerler olarak gözüküyor.

Yine ben bu gün İmamoğlu’nun gözlerinde İstanbul Kentini Tarihin ve Kültürün Başkenti yaparak bu kadim kente muhteşem değerler katacağını gördüm. Şimdiden bu müjdeyi de ben vermek istedim Tarihin ve Kültürün şehrine hayırlı olsun.

İmamoğlu’nun yapmış olduğu ziyarete Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat,Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı,Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken,CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş,CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar,CHP İlçe Sekreteri Esrara İnci Filizkıran,CHP Eyüpsultan Kadın Kolu Başkanı Arzu Altunay,CHP Eyüpsultan Geçlik Kolu Başkanı Taylan Parlak eşli ettiler.

Ekrem İmamoğlu’nun ziyareti esnasın da İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat Eyüpsultan tarihi ile ilgili sunum da gerçekleştirdi.

Eyüpsultan Cami Ziyaretinin ardından İmamoğlu ve beraberindekiler Düğmeciler Mahallesin de bulunan Ümmü Sina Külliyesini, Nişanca Mahallesinde bulunan Pir Abdul Mecit Sivasi Türbesini ve Şeyh Mahmut Münzevi Türbesini ziyaret ederek Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Mahir Polat’tan bilgi aldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir