HDP’li vekillere Taksim’de izin verilmedi

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla 96 gündür açlık grevi yapan HDP milletvekili Leyla Güven’e destek için Taksim’den Galatasaray’a yürümek isteyen HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu gruba polis izin vermedi. Taksim Hill Otel’in önünde basın açıklaması yapan HDPliler daha sonra oturma eylemi yaptı.

Taksim Hill Otel önünde bugün saat 11.00 sıralarında toplanan HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri, üzerlerinde Leyla Güven’in fotoğraflarının bulunduğu önlüklerle Galatasaray Meydanı’na yürümek istedi. Etrafları polis bariyerleri ve çevik kuvvet polisleri tarafından çevrilen milletvekillerinin yürüyüş yapmasına izin verilmedi. Emniyet yetkilileri, HDP milletvekillerine Taksim’de yürüyüşün yasak olduğu ve basın açıklaması yaptıktan sonra dağılmaları uyarısında bulundu. Kısa süreli gerginliğin ardından HDP’liler basın açıklaması yaptı.

Sezai Temelli burada yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin hukuk devleti olmasını istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını savunuyoruz ve tecritin son bulmasını istiyoruz. Hükümlünün aile ve avukatlarıyla görüşme talebinin Öcalan’dan esirgenmesi hukuksuzluğun referans noktasıdır. Tüm bu adaletsizliğe karşı Leyla Güven’in sesine ses katmaya ve tecritin son bulması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Pervin Buldan da, “İçişleri bakanının talimatıyla Galatasaray meydanına gitmemiz engellendi. Bu haksız hukuksuzlukla milletvekillerinin gidişi yasaklanmıştır. Leyla Güven arkadaşımız Öcalan üzerindeki tecritin son bulması için açlık grevi yapmaktadır. Biz arkadaşlarımızın yaşamını yitirmesine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından HDP’liler bir süre oturma eylemi yaptı. HDP’li milletvekilleri daha sonra çeşitli sloganlarla HDP İstanbul İl Başkanlığı’na yürüdüler.

SOYLU TEHDİT ETMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla açlık grevi yapan HDP’li Leyla Güven’e destek için bugün İstanbul Taksim’de yürüyüş yapacak olan HDP milletvekillerine dün yaptığı konuşmada müdahale edileceğini söylemişti. Soylu, “Şimdi ‘Apo’ içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir