HDP’den Diyarbakır’daki saldırıya ilişkin açıklama

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi kırsalında düzenlenen, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili HDP’den açıklama geldi.

HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli imzasıyla yayımlanan açıklamada “Kulp’ta yaşanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” denildi.

HDP’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün akşam saatlerinde Diyarbakır Kulp ilçesinde yaşanmış olan ve 7 kişinin ölümü 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınıyoruz.

Öncelikle yaşamını yitirmiş olanlara rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bugün ilçe başkanımızın göz altına alınması ve Belediye Eş Başkanımızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir.

Bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde, insanca yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız.”

NE OLMUŞTU?

Kulp’un Ağaçkorur köyü mevkisinde odun toplamaya giden yurttaşların bulunduğu araca dün akşam saatlerinde el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlenmiş 7 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir