Hava sıcaklığı bu gece 10 derece düşecek…

Example HTML page

Meteoroloji’nin uyarılarını yayınladığı soğuk ve yağışlı hava dünden itibaren etkisini göstermeye başladı. Yurdun özellikle batı kesimlerinde fırtına ve sağanak kendini gösterirken, bu geceden itibaren sıcaklık değerlerinde hızla düşüş yaşanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Bu hafta yurdu etkisi altına alması beklenen soğuk ve yağışlı hava yurdun batısında sağanak ve fırtınayla etkili olmaya başladı. Hava sıcaklıklarının bu ise bu gece batı kesimlerden başlayarak hızla düşüş yaşaması bekleniyor. 

İSTANBUL’DA 1 GECEDE 10 DERECE DÜŞECEK

Hızlı sıcaklık düşüşünden en çok etkilenmesi beklenen bölgelerden olan Marmara’da bugün İstanbul’da 16 derece dolaylarında bir sıcaklık değeri beklenirken, yarın en yüksek 6 derece olacak. Yarından itibaren adım adım tüm şehirlerimizde sıcaklık düşüşü gözlenecek.Play Video

HAFTA ORTASINA DİKKAT

Meteoroloji’nin tahminlerine göre hafta ortasında kar yağışı ülkenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer etkili olacak. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar beklenirken, Ankara ve çevresinde karla karışık yağmur, İzmir çevresinde ise sağanak yağış görülecek.

İSTANBUL İÇİN AKOM’DAN AÇIKLAMA

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, İstanbul’da yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.  İstanbul’da hava sıcaklıklarının 16 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2-5 °C altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

KAR, BUGÜNDEN İTİBAREN KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya’nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir