Halk Ekmek fabrikası tartışması: Özgen Nama; Biz Halkın Ekmeği büyütmeye devam edeceğiz.

Example HTML page

Halk Ekmek fabrikası tartışması: Özgen Nama; Birileri yalan yanlış konuşsun, biz Halkın Ekmeği büyütmeye devam edeceğiz.

AKP’lilerin Hadımköy’deki Halk Ekmek Fabrikası’nın aylık 50 bin TL’ye İBB tarafından yandaşlara peşkeş çekileceği iddiası tartışma yarattı. Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, iddianın gerçek olmadığını belirterek “Tarikata, cemaate, yandaş müteahhide verilen bir şey yok. İBB mülkiyetindeki Hadımköy fabrika binası, İBB şirketi olan Halk Ekmek A.Ş’ye 3 yıllığına ayda 50 bin TL’ye kiralanacak. Resmi bir prosedür yerine getiriliyor” açıklamasında bulundu.

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Hadımköy’deki inşaatı bitmek üzere olan Halk Ekmek Fabrikası ile ilgili sosyal medya hesabından “CHP’li İBB Başkanı, AK Parti döneminde başlayan, tüm malzemeleri alınmış Halk Ekmek fabrikasını meclise bile getirmeden, encümen üzerinden yandaşlarına peşkeş çekmeye hazırlanıyor” iddiasında bulundu.

Göksu, İBB Meclisi öncesinde yaptığı basın toplantısında “Halkın ekmeğini kiralamaya çıkmışlar. Aylık 50 bin lirayla. Aylık 50 bin liraya ihtiyacınız varsa her ay gel, mecliste biz aramızda toplayalım, sana verelim. Halkın ekmeğini satma. Halkın ekmek fabrikasını birilerine peşkeş çekme. Kime ekmek ürettireceksiniz? Dünyanın en büyük ekmek üretim tesisi CHP tarafından birilerine peşkeş çekilmek üzere meclisten de saklanarak aylık 50 bin kirayla birilerine verilmek isteniyor” dedi.

Murat Ongun’dan Halk Ekmek Paylaşım

Ongun yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bugün İBB Meclisi’nde ilginç bir olay yaşandı. İstanbul’un muhalefet partisi İBB’nin yaptığı ekmek fabrikasının Halk Ekmek’e kiralanmasına itiraz etti. Kim rahatsız olursa olsun yeni ekmek fabrikası halkımıza ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için Halk Ekmek’e verilecek.

“AKP DÖNEMİ İLE KARIŞTIRIYORLAR”

Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, iddiayı yalanladı.

Konunun encümen gündemine yeni geldiğini, sürecin Göksu’nun bahsettiği gibi olmadığını belirten Nama “İBB, Halk Ekmek fabrikasını kimseye peşkeş çekmiyor. Tarikata, cemaate, vakfa, yandaş müteahhide verilen bir şey yok. Encümen kararı ile İBB mülkiyetindeki Hadımköy fabrika binası, İBB şirketi olan Halk Ekmek A.Ş’ye 3 yıllığına ayda cüzzi bir miktara 50 bin TL’ye kiralanacak. Resmi bir prosedür yerine getiriliyor. İmamoğlu dönemini AKP dönemi ile karıştırıyorlar. Asla böyle bir şey yoktur. Söylenenlerin hiçbiri doğru değil. İBB mülklerini kısa süreliğine kiraya verme yetkisi encümenin yetkisi dahilinde” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir