Hafta sonu hava nasıl olacak?

Example HTML page

Hafta sonu çoğunlukla güneşli olması beklenen havanın, pazartesi günü Marmara Bölgesi’ne başta İstanbul olmak üzere yeni bir yağışlı hava dalgasının gelmesi bekleniyor.

İstanbul’da sabah saatlerinde kendisini göstermeye başlayan yağışlar yarın bölgede etkisini kaybedecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün aktardığına göre, cumartesi günü çoğunlukla güneşli ve 19 derece olması beklenen hava sıcaklıkları pazartesi günü 2- 3 derece düşecek.

Pazar günü en geç akşam saatlerinde Trakya’dan başlaması beklenen yağışlar ile birlikte yurdun batısı yeniden yağışlı bir hava dalgasına girecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu olacak. İşte Meteoroloji’nin tahminleri:

>> Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri,

>> Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı,

>> Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Samsun, Gümüşhane, Bayburt, Antalya, Hakkari, Van, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağışlı geçecek.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Başta Marmara Bölgesi’nde yağış alan yerlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji, beklenen toz taşınımı hadisesinin neden olabileceği çamur şeklinde yağış, hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma ile ilgili uyarıda bulunarak, Türkiye’nin güney kesimlerinde görülecek toz taşınımı hadisesinin, akşama kadar Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye), akşam saatlerinden Cumartesi (07.03.2020) öğle saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde etkili olması bekleniyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir