Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği 10. Yıl konserinde dostlarıyla buluştu

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği 10. Yıl konserinde dostlarıyla buluştu

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Eyüpsultan Belediyesi Nikah ve Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu 10. Yıl konserinde üyeleri ve dostlarıyla buluştu.

Sunuculuğunu Sevdamız Anadolu programı sunucusu Turan çakır yaptı. Mehmet Ekici, Ali Eren Yüksel, Özge Çam Doğan ve Nilüfer Sarıtaş’ın sahne aldığı 10. Yıl konserinde izleyiciler muhteşem bir müzik ziyafeti yaşadı.

Geceye İşlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamayan Avcılar Belediye Başkanı Av.Turan Hançerli, BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş çiçek gönderdiler.

Geceye Aralarında CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe’nin bulunduğu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İBB İnanç Masasından Vedat Kara, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar, AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zehra Purde Muti, CHP eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Turşak, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı İrfan Sevim, İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Yöneticisi İsmail Çorbacı ve İsmail Demir, İYİ Parti Güzeltepe Temsilcisi Esengül Kekiç, Göktürk Mahalle Muhtarı Seval Kızılateş, BELTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Özcan, CHP Önceki Dönem İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, CHP 2019 Belediye Başkanı Adayı Emel Bilenoğlu, Pir Sultan Abdal Alibeyköy Cem Evi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akgül ve Sultan Altuncevahir, ADD Eyüp Şube Başkanı Yıldıray Eser, Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sakine Sayar, Eyüpsultan Tokatlılar Derneği Başkanı Cuma Ergün, CHP Önceki Dönem Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Bilal Karaca olmak üzere çok sayıda siyasi parti ve STK yöneticisi Katıldı.

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya üyelerine ve misafirlerine hitaben bir konuşma yaptı.

Abuzer Çetinkaya yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sevgili canlar bu gün burada sizlerle beraber 10’uncu  yıla gelmenin gururunu yaşıyoruz.

Bu on yıl ayakta kalmak elbette kolay olmadı. Bu gün buraya gelen herkesin 10 yıllık süreçte emeği var sizlerin dayanışması ile bu günlere geldik. Bu 10 yılda Yönetim Kurulu arkadaşlarımın ve üyelerimizin büyük emeği var. Bu on yılda kurslarımıza gelen çocuklarımızın velilerinin emeği var. Kapılarını çaldığımızda bizlere yüzünü çevirmeyen dayanışma içinde olan canların emeği var.

Biz yola çıktığımız da dedik ki biz barışın, kardeşliğin çocuklarıyız herkesi olduğu gibi kabul ederiz. Bizi de olduğumuz gibi kabul etmelerini istiyoruz. Biz kimsenin rakibi değiliz kimsede bizim rakibimiz değil. Biz hak için yürüyoruz.

10.Yıl buraya gelene kadar hep sitemde bulunduk talepte bulunduk, uzun mücadelenin ardından bu gün bu aşamaya geldik. Çok duyguluyum bir mücadele sonunda başarı elde etmek güzel bir duygu. Ben gururluyum mutluyum. Cuma günü hastalandım bu konsere yetişemem diye çok üzüldüm. Ama Allah’ın izniyle ayağa kalktık geldik. Emek verip başarmak güzel biz işimizi seviyoruz mücadele ediyoruz sizlerinde dayanışmasıyla başarıya gidiyoruz.

10 Yıl sonunda başarı geldi Cem Evi için verdiğimiz mücadele nihayete erdi. Sayın Deniz Köken Başkanımızı kutluyorum çünkü siyeseten bakmadı olaya bizi gördü tanıdı bu iş olacak dedi.

Başkanım Çok Sağ olun.

İnşallah bir sonraki etkinliğimizde kendi yerimizde sizleri ağırlarız temeli atılmış şekilde sizlerle konuşuruz.

Hep diyorum. Sonuçta emek verince menzile ulaşıyoruz.

Bize bakanlar bu iş olmaz, kimse sizi görmez yapma dediler. Ama biz mücadele ettik bu güne kadar belediyenin kapısından girip çıktığımızı sayısını tutamazsınız.

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği bu gün sonuca ulaşmanın gururuyla burada.

Bu gurura ortak olan bütün canlara bütün üyelerimize herkese teşekkür ediyorum dedi.

Çetinkaya Sözlerine şu ifadelerle devam etti;

Güzeltepe kendi yerinde Pir Sultan Abdal Cem Evine Kağuştuğun da çok mutlu olacağını biliyorum.

Bu hareket bireysel bir hareket değil Adalet ve hakkı bilmektir diyor büyüklerimiz harika bir söz. Ülkemizi ancak paylaşarak dayanışarak severiz.

Bu süreçte bize destek olan Başta Eyüpsultan Belediye Başkanımız Deniz Köken’e, Başkan Yardımcımız Zekeriya Yıldız’a, Eyüpsultan Belediyesi Çalışanlarına, Konserimize destek olan Üçüncü Bölgeden Avcılar Belediye Başkanımız Av. Turan Hançerli’ye, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İnan Güney’ Başkanımıza İBB İnanç Masası sorumlusu Vedat Kara’ya, Kamera ve maddi manevi destekte Bulunan CHP 2014 Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Ferzan Özer Başkanımıza ve dayanışma içinde olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum dedi.

 Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 10. Yıl Konserine ev sahipliği yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken davetlileri selamladı ve konuşma yaptı.

Başkan Deniz Köken yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Değerli arkadaşlar biz bu şehrin her şeyinden mesulüz. Herkese hitap etmek zorundayız. Herkesle iç içe olmak ve herkesi dinlemek zorundayız. Bu ilkelerle yola çıktık. 420 bin civarında Nüfusumuz var 29 Mahallemiz var. Hepsi bizler için özel. O yüzden de bu bölgeden insanların başka bölgeye taşınmalarını istemiyorum. Bu gün öğlen Göktürk Mahallemizde idim. İlkintide Akşemsettin Mahallemizde idim. Orada ki komsularımızada söyledim burada yaşadığınız zaman ben mutlu olurum. Lanet olsun daha iyi yer bulduk oralara taşınalım dendiğinde siz gittiğinizde sizden daha iyisinin geleceği garantisi yok. Ben Eyüpsultanda ki bütün komşularımdan memnunum o yüzden de bu bölgede herkesin huzur içinde yaşamasını kültürel alışverişleri tamamen doğru yapmasından yanayım. O mihman üzere yola çıktığımızda üç sene önce tanıştık değerli başkanla ve o günden itibaren birtakım çalışmaları birlikte yürüttük belli bir noktaya da geldik. Baya uğraştık ama belediye meclis üyelerimde burada onlara da çok teşekkür ediyorum.

  O bölgeyi de inşallah yakın zamanda birlikte temel atmasını da yaparız. Gelecek yakın zamanda da içinde hizmet vermeye de başlamış oluruz inşallah.   

Nice güzel 10 yıllarımız olsun.

Bizler burada kalıcı değiliz değerli arkadaşlar hiç birimiz değiliz. Bak ben 25 sene önce 28 yaşımda başkan yardımcısıydım. 25 sene sonra Allah nasip etti Belediye Başkanı oldum. Bir 25 yıl daha ömrümüzün olduğunu hiç birimiz bilemeyiz. O yüzden on yıl sonra buralara geldiğimizde kendi eserlerimizi görmek güzel bir şey ben gittiğim şehirlerde yaptığımız ve yapılmasına vesile olduğumuz eserleri yada yapılmasında sıkıntılı olduğunu anlayarak engel olduğumuzda hepsi bir projedir aslında hepsini gittiğimde gördüğümde mutlu oluyorum dedi.

Başkan Deniz Köken konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Sizler de öylesiniz ektiğiniz tohumların yetiştiğini gördüğünüzde orada mutluluk duyuyorsunuz. Hayat aslında bununla ilgili. Bakın 13 yüzyılın son çeyreğinde Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre de aynı dönem de yaşamışlar. O dönem eserlerini sunmuşlar ve biz yüz yıllar sonra bunları konuşuyoruz. Demek ki o günden sonra pek söz üretilmemiş. Aslın da üretilmesi lazımmış. Bu güzellikler devam etmesi lazım aksi taktirde bizi daha büyük sıkıntılar bekler. Bu sıkıntılara düşmememiz için bu günden güzel tohumlar ekmemiz lazım ifadesinde bulundu.

Katkılarınından Dolayı Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e, Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’ye, İBB İnanç Masası sorumlusu Vedat Kara ve Beşiktan Belediyesi İştiraki BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney’e Plaket verildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in Plaketini Dernek Başkanı Abuzer Çetinkaya Verdi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’in plaketini Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli adına Sunucu Turan Çakır’a Hatun Kırmızıdağ verdi.

Beşiktaş Belediyesi İştiraki BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney’in Plaketini BELTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Özcan’a Göktürk Mahalle Muhtarı Seval Kızılateş verdi.

İBB İnanç Masası Sorumlusu VEDAT KARA’ya Plaketini Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri verdi.

Gece müzik dinletisiyle devam edip Nilüfer Sarıtaş’ın muhteşem ezgileriyle sona erdi.

SANATÇI ALİ EREN YÜKSEL
SANATÇI MEHMET EKİNCİ
SANATÇI ÖZGE ÇAM DOĞAN

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir