Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneği: 3. Kuruluş yıldönümü dayanışma konseri düzenledi

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (1)

Üç yıldır bir türlü yer sorununu çözemeyen Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneği zor şartlar altın da faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor,bu bağlamda Belediyeye defalarca yer için müracat etmelerine rağmen sudan sebeplerle sorunu öteleyen Eyüp Belediyesi üçüncü yılın sonunda da adım atacağa benzemiyor ve küçük desteklerle( konser düzenleme için yer tahsis ediyor ) olayı sürüncemede bırakıyor.

Oysaki onlarca derneğe yer bulunmasında ve tahsisinde kolaylık sağlayan belediye konu Aleviler olunca görmezden geliyor.İnsanların ibadetlerini yapmak için istedikleri aynı zamanda da kültürel faaliyetlerini de sürdürmek istemeleri nin önünü kapatan belediye AİHM Kararlarına rağmen ibadet yeri olarak görmüyor ve destek vermemekte inat ediyor.

Oysaki AKP iktidara gelirken İnançlara özgürlük diyerek bir çok aydını ve demokratı kandırarak işbaşına gelmişti oysaki inançlara özgürlüğü yalnızca kendi yandaşlarına olarak gördükleri için diğer inanç kurumlarının istemlerini görmezden geliyor.

Eyüp Belediyesi Kültür Merkezinde Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneği El ele el hakka 3. Kuruluş yıl dönümü dayanışma konseri düzenlendi.
 Konserde Alevi ve Bektaşi kültürünün önemi anlatıldı. Sanatçılar eşliğinde Halk oyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı.

Geçtiğimiz yıla göre oldukça yoğun bir katılımın olduğu geceye,Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın,Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, CHP İl Başkan yardımcısı Av. Muhterem Aktaş, CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, CHP Meclis üyesi Kemalettin Şahin, Kastamonu Konfederasyonu Yönetim kurulu başkanı Selami Çelebioğlu, İşadamı Emin Atmaca ve davetliler katıldı.

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (4)

Güzeltepe Pir Sutan Abdal Derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya yaptığı konuşmada;
Bizim herkesin bildiği eşit yurttaşlıktan başka talebimiz yoktur. Dini dili ırkı ne olursa olsun iyi insan iyi insandır. Biz el ele el hakka diyoruz. Şimdi huzurun Başkenti söylemi var güzel bir söylem, biz dedik ki; Huzur ancak paylaşınca olur. Türkiye’nin bölünmemesi için yapılacak tek şey paylaşımdır. Bölünerek değil paylaşarak birlikte olacağız.

Paylaşımda  eşitlikten geçer. Eşitlikte herkesin hak ettiği gibi olmalıdır. Alevilerde herhangi inanca bir camiye karşı kurulmuş  değildir. Yani herkes kendi inancını yaşasın. Eğer ben komşumun dilini, inancını, bilmiyorsam o benim ayıbımdır. Ben onun, oda benim inanancıma saygılı olmamız birlikte yaşamamız lazımdır.

Şimdi burada bizi kırmayıp davetimize katılan Sayın Belediye başkanımız Remzi Aydın’a çok teşekkür ederim. Cem evi talebimize yardımcı olmaları dileğimizi bildiriyorum, desteklerini bekliyorum. İktidar olarak bizi desteklemelerini talep ediyorum, herkese teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (6)

 Eyüp Belediye Başkanı  Remzi Aydın konuşma yaptı ve kendisine plaket takdim edildi ;
Çok teşekkür ediyorum sevgili canlar, Geçen senede burada böyle bir toplantıya katılmıştım. Geçen senede ilk defa Eyüp Belediyesinin salonunda yapılan toplantının bu sene ikincisini yaptık, inşallah. Geçen sene bir temennide bulunmuştum.

Salonu biraz daha doldurun diye, Bu sene görüyorum ki biraz daha dolmuş görünüyor. Seneye biraz daha dolacak inşallah. Hep birlikte çalışacağız çaba göstereceğiz.

Bu memleketin bu ülkenin bu şehrimizin farklılıkları esasında bizim zenginliğimizdir. Hepsi bizim zenginliğimizdir. Hepinizi Belediye Başkanı olarak sevgi ile kucaklıyorum; saygılar sunuyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (2) Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (3) Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (5) Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (6) Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (4) Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneğinden 3. Yıl Konseri (1)

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir