Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi’nden Deniz Köken’e Çağrı: Mahkeme Kararını uygula…

Example HTML page

Mahkeme kararını uygulamayan Eyüpsultan Belediyesi’ne başkanlık binası önünde protesto ederek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi sözcüsü Gülseren Onanç yaptı.

Açıklamaya Göktürk Yeşil Kalsın Girişiminin yanınsıra CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grubundan İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, Meclis Üyeleri Binali Özgül, Nilgün Çelik Esentepe, Veli Güngör, Emine Çelik ve Mustafa Tüysüz, Filiz Gökçek, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Ekber Cömert ve önceki dönem CHP PM üyesi Dursun Bulut‘da katıldı

Onanç yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Demirören Grubu’nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, “rezerv alan” ilan etmesiyle imara açılan Kemerköy’deki yeşil alan talanına karşı İBB’nin açtığı davadan iptal kararı çıkmasına rağmen kararı uygulamayan Eyüpsultan Belediyesi protesto edildi. Eyüpsultan Belediye Başkanlığı önüne giderek AKP’li Başkan Deniz Köken’e seslenen Göktürk Yeşil Kalsın Gönüllüleri sözcüsü Gülseren Onanç, İBB’nin de mahkeme kararının uygulanması için Eyüpsultan Belediyesi’ne resmi talepte bulunduğunu belirterek, “Başkan Deniz Köken mahkeme kararını uygulamayarak alenen suç işliyor. Bu inşaatlar artık kaçak. Buradan ev alanlar mağdur, mahkeme kararını uygulamayan Deniz Köken de suçludur” dedi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde açtığı iptal davası 6 Ekim günü sonuçlandı. Kararda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planının hem hukuk hem de çevre açısından kamu yararı olmadığı, geri dönülmez zarar verdiği gerekçeleri ile belirtilerek plan yetkisi iptal edildi.

Böylece Kemerköy’deki aynı zamanda Avrupa yakasının en büyük deprem toplanma alanı da olan arazideki tartışmalı inşaatlar kaçak konumuna düştü. İnşaatların ruhsatlarının iptal edilerek mühürlenmesi gerekirken Eyüpsultan Belediyesi, İBB’nin yazılı uyarısına rağmen gereğini yapmadı. İBB daha önce de bu inşaatların silüet izni olmadığı gerekçesi ile durdurulmasını istemiş ancak Eyüp Sultan Belediyesi karara uymamıştı.

GYKG sözcüsü Gülseren Onanç yaptığı açıklamada “İdare mahkemesi kamu menfaatinin yanında yer alarak insanın ve çevrenin haklarını gözeterek bir karar verdi.İBB açtığı dava sonucunda 6. İdare Mahkemesi yeşil alanlarınızı yapılaşmaya betonlaşmaya açan ‘rezerv yapı  alanı’ hüllesini bozdu. Bu alanları rezerv alan olarak ayrılması bilimsel olarak mümkün değildir diyerek buradaki bütün sürecin hukuksuzluğuna karar verdi. Su baskını ve taşkın riskini de vurgulayan karar aynı zamanda olası çevre felaketlerine yol açacağı için de bu inşaatların durması gerekir” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir