Gece Karanlıkta Telefona Bakmak Gözü Bozar Mı ?

Example HTML page

Gece Karanlıkta Telefona Bakmak Gözü Bozar Mı ?

Gençlerin sıklıkla yaptıkları gece karanlıkta telefona bakmak gözü bozar ve gözün numarasının da artmasına sebep olacaktır. Bunun temel sebebi telefonların yaydığı mavi ışıklardır. Mavi ışıklar özellikle geceleri telefon ekran kalitesini artırabilmek için yayılmaktadır. Fakat elbette bunun olumlu etkisi olduğu kadar olumsuz etkileri de olmaktadır.

Yatmadan önce telefonla en az 1 saat önce telefonla ilişiği kesilmeli ve daha sonra da telefonla tamamen ayrılmak sağlanmalıdır. Bu sayede telefonun gözleri ağrıtması ve kuruluk sağlaması önlenebilmektedir. Ekran maruziyeti göz kırpma refleksini azaltacağından dolayı göz kuruluğunun başlıca etkenlerindedir. Bu göz testi yapılarak belirlenmeli ve buna da önlemler alınmalıdır.

Telefonun Işığı Göz Bozar Mı?

Göz problemlerinin temelinde belli başlı aktiviteleri sürekli olarak tekrar etmek yer almaktadır. Örneğin sürekli telefona bakmak, sürekli kitap okumak gibi aktiviteler gözü bozabilmektedir. Sürekli olmadığı takdirde telefonunun ışığı göz bozar mı gibi bir soruyla da karşılaşılması mümkün değildir.

Bir aktivitenin sürekli olarak yapılması yalnızca göz problemlerine değil çeşitli zihinsel ve fiziksel de problemlerin temel nedeni olmaktadır. Sonuç olarak günümüzde telefon kullanımı engellenemeyen ama kısıtlı olması gereken bir alandır. Dikkatli olunduğunda herhangi bir sorun ortaya çıkmayacağı için kullanımında da herhangi bir problem bulunmamaktadır.

Özellikle yeni nesli bu konuda kısıtlamak mümkün değildir. Çünkü günümüzdeki yetişen çocuklar büyük bir teknoloji çağının üstüne gelmektedir ve bunu da kısıtlamak onların da özgürlük alanının da etkilenmesine sebep olabilmektedir. Bu nedenle de tamamen kısıtlamak değil kullanım süresinin belirlenmesi ve daha sonra da çocuğun da bunu bilerek hareket etmesi sağlanmalıdır.

Dikkatli olunarak kullanılan teknolojilerin olumlu etkileri daha fazla olacağı için buna dikkat edilmelidir. Özellikle en azından 2 yaşına kadar çocuklar teknoloji yerine oyuncaklarla tanıştırılmalı ve 3 yaştan sonra da teknolojik ürünleri tanıması ve bunu güvenli şekilde kullanması sağlanabilmektedir. Bu güvenli alan oluşturulduğunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşma ihtimali olmayacaktır. Günümüzde gece karanlıkta telefona bakmak gözü bozar mı sorusunu soran ailelere cevap verilmiş olmaktadır.

Geçe Telefondan Korunmanın Yolları

Gözlerinizi korumak için karanlıkta telefonunuza bakmaktan kaçınmak en iyisidir. Telefonunuzu gece kullanmanız gerekiyorsa mavi ışık filtresi veya gece modunu kullanmayı deneyin. Ayrıca her 20-30 dakikada bir ara vererek ekrandan uzaklaşıp başka bir şeye odaklanmaya çalışmalısınız.

Gözlerinizi mavi ışıktan korumak için işte bazı ipuçları:

  • Mavi ışığı engelleyen güneş gözlüğü takın.
  • Yatmadan bir saat önce elektronik cihaz kullanmaktan kaçının.
  • Yeterli uyku almak.
  • Sağlıklı diyetle beslen.
  • Düzenli egzersiz.
  • Mavi ışığın gözleriniz üzerindeki etkilerinden endişeleniyorsanız doktorunuzla konuşun.

birbiral.com teknoloji servisi sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir