Gaziosmanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Çalışmalar Hızla Sürüyor

Deprem güvenlik analizine göre riskli bulunarak, yıkımı yapılan Gaziosmanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim vizyonuna uygun olanaklarla yeniden inşa ediliyor. Proje kapsamında okulun yanındaki Tatbikat Camii de daha güvenli şekilde yeniden yapılıyor.

Gaziosmanpaşa’da ömrünü tamamlamış, hasarlı ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp, yeniden inşa ediliyor. İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle, daha önce riskli yapı olduğu belirlenerek yıkımı yapılan Gaziosmanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje ile lisenin yanında bulunan cami de yenileniyor. 400 m² alanda inşa edilecek cami, bodrum kat, zemin kat ve 2 mahfil kattan oluşacak.

ÖĞRENCİLER TAM DONANIMLI EĞİTİM BİNASINA KAVUŞACAK

Gaziosmanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasında 36 derslik, 3 anasınıfı, 1 görsel sanatlar atölyesi, 1 müzik atölyesi, 3 fen laboratuvarı, 1 destek eğitim sınıfı, 1 bilgisayar odası ve 2 yemekhanenin yanı sıra kütüphane, konferans salonu ve revir yer alacak. Yeni eğitim vizyonuna uygun biçimde tam donanımlı olarak inşa edilen okul, öğrencilere güvenli modern bir binada nitelikli eğitim alma imkânı sunacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir