Feshane’de Vatandaşlara Aşure Dağıtıldı

Eyüp Belediyesi ile Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, Feshane’de vatandaşlara aşure dağıttı. Semazen gösterisinin yapıldığı programda ilahi ve türkü konseri verildi.

Feshane Kültür Merkezi’nde, Eyüp Belediyesi ile Dünya Ehl-i Beyt Vakfı aşure günü düzenledi. Tüm vatandaşların davet edildiği aşure programına, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Balkan Alevi- Bektaşi Dernekleri Genel Sekreteri Hüseyin Başaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahi konseriyle başlayan programda, semazenler sema gösterisi sundu. Türkülerin de okunduğu aşure gününde, sanatçı Bedia Akartürk şarkı söyledi. Konserin ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Programda konuşan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Alevi kardeşlerimizden Sünni kardeşlerimize, Kürt, Laz, Kazak, Türk hiç birini ayırmadan hepsini birer zenginlik olarak görüyoruz. Her birinin kendi zenginliğini ortaya çıkartacak bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmaları teşvik ediyoruz. Bu zenginliklerimiz bize ayrı bir güç veriyor. Kültürlerimizi öğrendikçe, birbirimizi daha iyi tanıdıkça bir olmamız ve birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu görmememiz mümkün değil. Biz bu zenginliklerimizi geniş kitlelerle, halkımızla tanıştıralım istiyoruz. Bugünkü aşure programı gibi inancımızı sembolize eden bir yükümlülüğü de yerine getirmiş oluyoruz.”dedi.

Dünya Ehlibeyt Başkanı Fermani Altun ise, “Bugün artık yeni Anayasa yapılıyor ve biz bunu canı gönülden destekliyoruz. Bizim görüşümüze başvurdular. ve bu Anayasa’nın ulusal değil Evrensel Anayasa olması için çaba sarfediyoruz. Bugün ülkemizdeki iç sorunların sona ermesi için hükümetimizin başlattığı diyalogu destekliyoruz. Fakat bir takım güçler barışın desteklenmesinden rahatsız oluyorlar.” şeklinde konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir