Ferzan ÖZER;“Geleceğimize de söz verdik!”

 

 

 

 

 

ferzan kılıçdaroğlu 01

 

Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Ferzan Özer, geliştirdiği projeleriyle ‘kendisinden en çok söz ettiren aday adayı’ olma ünvanını kazandı.

 

BU PROJELER ÇOK BEĞENİLDİ

PROJELERİYLE FARK ATTI!

2014 Mart Yerel seçimlerinde, CHP’den Eyüp belediye başkan aday adaylığı için yarışan Ferzan Özer, iddialı seçim projesiyle kendisinden söz ettirerek diğer adaylar arasından öne çıkmayı başardı.

Projelerinin hayata geçirilmemesi için hiç bir nedenin olmadığını söyleyen Özer, ‘Yönetimi aldığımız günden itibaren tüm projeleri tek tek hayat geçireceğiz’ dedi. Bir çok başlık altında toplanan projelerinden ses getiren başlıkların ilk sırasında Engelliler Meslek Yüksek Okulu projesi geliyor.

 

Engelliler Meslek Yüksek Okulu açaçacağız

 

Projesi hakkında; “Bizim için hayat herkes için eşit hizmet anlayışında başlıyor. Bu çerçevede ilçemiz için vizyon ve misyon açısından önemli bir adım atacağız. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek EYÜP ENGELLİLER MESLEK YÜKSEK OKULU’nu açacağız. Ülkemizin dört bir yanından gelecek engelli kardeşlerimiz bu okulumuzda yüzde100 burslu olarak eğitim görecekler. Engelli kardeşlerimizi meslek sahibi yapmak ve yaşam standartlarını yükseltmek amaçlı bu projemizle ilçemizi insani manada da marka yapacağız” diyen Ferzan Özer, engelli yurttaşların da sosyal hayata aktif bir şekilde kazandıracaklarının altını çizdi.

 

“Muhtar’larımıza desteğimiz üst düzeyde olacak”

 

Muhtarlık hizmetinin önemini bildiklerini söyleyen Ferzan Özer;muhtarlar için kapsamlı bir proje üretiklerini ve seçilmeleri halinde bu projeye öncelik vereceklerini ifade etti. Özer; “Muhtarlarımız; demokrasinin ilk basamağıdır onlar.  Bu cümleyi geleneksel bakış açısıyla değil, anlayış mantığımızın temeli olduğu için kuruyoruz. Bizim yönetimmodelimizde Muhtarlarımız aktif bir şekilde yönetim anlayışımızın temelinde olacaklar. İlçemiz muhtarlıklarında görev yapacak olan ofis elemanlarını belli bir Muhtarlarımızın Muhtarlık binası, kırtasiye ihtiyacı, elektrik, su, doğalgaz, telefoni, internet gibi temel ihtiyaçlarının yanısıra, bilgisayar ve benzeri ekipman ihtiyaçları da belediyemiz tarafından karşılanacak.” dedi.

 

“Her muhtara yetiştilmiş personel vereceğiz”

 

Mekânsal ihtiyaçların yanısıra muhtarların ihtiyaç duyduğu personel istihdamı konusunda da destek olacaklarını da sözlerine ekleyen Ferzan Özer açıklamalarıa şöyle devam etti; “Muhtarlık hizmetlerinde istihdam yapmak üzere  Eyüplü gençlerimizi eğitimden geçirtecek ve muhtarlarımızın yanına personel olarak vereceğiz. Bu personellerin maaşlarını da belediye yönetimi olarak biz üstleneceğiz. Muhtarlarımızın yükünü hafifletmek için geliştirdiğimiz projemizi seçildikten hemen sonra hayata geçirmek için çalışma başlatacağız.”

 

“Yönetimin içinde olacağız”

 

Kendilerinin başta olacağı yeni dönemde muhtarlarla iletişimi yüksek bir yönetim modelini hakim kılacaklrını, muhtarların sözde değil uygulamada da mahallelerinin en temel bilgi ve yetki merkezi olacaklarını ifade etti.

“Nasıl ki herhangi bir sosyal yardımda muhtarlarımızın bilgisine başvuruyorsak ya da yapılacak bir inşaat öncesi yıkılacak binanın yıkım izni esnasında yasa gereği Muhtardan binanın boş olup olmadığını belirten bir yazı alıyorsak bizim dönemimizde BİNAYA VERİLECEK İSKAN İZNİ öncesi muhtarımızda yine yazı alacağız. Müteahhit, inşaatın İSKAN aşamasında MUHTARDAN alacağı yazı ile inşaatın MAHALLEDE herhangi bir çevre kirliliği bırakmadan, oluşturulmuş bir kötü görüntü ortada bırakmadan (örneğin, moloz, inşaat atığı, inşaat malzemesi vs..) inşaata başladığı günkü durumuna getirip getirmediğinin tesbitini muhtarlarımıza yaptıracağız. Sorumluluğunu üstlendiği mahallesinin tüm sorunlarını bilen, mahallelisini dinleyen, onların sesini bizlere duyuran, çareler üreten muhtarlarımız bu anlamda çok önemsiyoruz. Yerel yönetimde; yenilik, kolaylık, sıcaklık ve güven oluşturacak projeleri geliştirirken muhtarlarımızı her daim yönetim düşüncemizin içinde tutacağız. Onları unutmadık” diyen Özer, muhtarlarla yaptıkları çalışmalarda örnek olacaklarını da söyledi.

 

“Taksi durakları ilçemizin gülümseyen yüzü olacak”

 

Taksici esnafı için gelitirdikleri bir diğer proje hakkında da bilgi veren CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Ferzan Özer, “Emek ve emekçiler bizim için çok değerli ve önemlidir. Ekmeklerini alın teriyle kazanan taksi sürücülerimizi de unutmadık.

Belediye yönetimi bizde olan bir Eyüp demek, her alanda yenilik, her alanda kolaylık, her anlamda güzellik demektir. Bizim yönetimimizde, ilçemizdeki tüm taksi duraklarına belli bir standart getirip tek tip görselliğe kavuşturacağız.

Sürücü arkadaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına yanıt verecek özellikte yeniden yapılandırılacak olan taksi durakları, Eyüp’ümüzün  gülümseyen yüzü olacak.

Eyüp’ümüze ne yapsak az! İlçemiz de ilçelimiz de her şeyin en iyisini bizimle yaşamanın keyfini sürecek” dedi.

 

“Geleceğimize de söz verdik!”

 

Projelerini anlatırken ‘en fazla keyif aldığım projem’ diye söz ettiği çocuklar ve gençlere yönelik olan projesi için; “Çocuklarımıza ve gençlerimize sözümüz var!

Onların geleceği bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Çocuklarımız ve gençlerimiz yarınlara hazırlanırken kendilerini asla yalnız hissetmeyecekler.

Onların yanında olacağımızı, bizim onlar için proje üreteceğimizi, onlar için projelerimizi hayata geçireceğimizi hep bilecekler. Onlar ne kadar güven içinde olurlarsa o kadar geleceğe hazır olacaklar çünkü..” diyen Ferzan Özer, Eyüplü çocuklar ve gençler için; Tüm giderleri belediye tarafından karşılanmak üzere, ücretsiz kreş, Bilgievi, ihtiyaç sahibi olanlara, engelli gençlere; Lise ve Üniversiteye Hazırlık Okul olanağı ve hizmeti vereceklerini, ayrıca Anadolu’dan üniversite eğitimi için Eyüp’e gelen kız öğrenciler için de güvenli yurtlar kuracaklarını söyledi.

 

 

 

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir