Ferzan Özer: Halkın karşısında ayağa kalk Cumhuriyet Halk Partisi!

Example HTML page

Saygı ve saygısızlık arasındaki denge, kişisel sınırlar ve başkalarının haklarını tanıma üzerinden kurulur.

Saygı, bireylerin düşüncelerine, duygularına, inançlarına ve tercihlerine değer vermekle başlar.

Saygısızlık ise bu sınırların ihlali, başkalarının değerlerini yok saymak ya da küçümsemek anlamına gelir.

Denge, hem kendimize hem de başkalarına karşı tutarlı bir yaklaşımı sürdürmekten geçer.

Siyasetçiler için ise denge çok daha hassas kurulmalıdır.

Aşırı taviz vermek veya pasif kalmak saygısızlığa yol açabileceği gibi, sürekli olarak sınır ihlali yapmak da saygıyı ortadan kaldırır.

Meclisi hiç saymayan sadece kürsü olarak kullanan, anayasaya uymayan, seçilmiş milletvekilini meclise sokmayan, Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayanların değil ”HALKIN KARŞISINDA AYAĞA KALK CUMHURİYET HALK PARTİSİ!”

AKP Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanını CHP milletvekillerinin bir kısmı ayakta karşıladılar ama alkışlamadılar. Bu saygıda bir denge miydi? O meclise yapılan bunca saygısızlığa yeterli bir karşılık mıydı?

Sadece soruyorum. Yorumsuz.

Meclis çıkışında Devlet Bahçeli’nin hakaret ve tehdit dolu kürsü konuşması için “sırıtarak siyaseten söyledim” ifadesinin bir cevabı yok mu?

“Geçen zaman,  atılan ok, söylenen söz geri alınamaz” demeli ve ciddi bir beden dili kullanılmalıydı. Tehdit edilenlerin yüreklerine su serperdi.

Şu on gün içinde ülkenin gündemi insanları yakıp kavururken, yoksulluğun derinleştiği, insanların sağlık hizmetine ulaşmakta zorlandığı dönemde kedi Şero’nun ölümünü törenleştirmek midir tepki vermek?

Sevgili partimin yöneticileri, ne yapıyorsunuz?

Danışmanlarınızı gözden geçirseniz mi? Çocuklarımız okula aç gidiyor, haberiniz var mı? Kedi Şero bile biliyordu bence halkın sorunlarını. İktidar partisi halktan koptu, koparken ana muhalefet partisini de kopardı.

Eksenden kaymaya başlayan örgütler dağılmaya mahkumdur. Parti organları bir an önce toparlanmalı. Öncelikli konuları tali hassasiyetlere ezdirmeyin.  

Ben bir partili olarak ve de halkın içinden bir birey olarak çok rica ediyorum danışman kadronuzu az sayıda ve liyakatli bir kadrodan oluşturun.

Hem de hemen şimdi.

Sokaklarda her gün ölen yüzlerce Şero var. Kedi üzerinden siyaset yürümez. Bu gösteri çok yavan oldu. Hastalardan, ilaç bulamayan insanlardan, yoksullardan utanın!!!

Sevgili partimin yöneticileri, ne yapıyorsunuz?

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir