Ferzan Özer: Bu vatanı bizim atalarımız yoklukla kurdu

Example HTML page

Gazetecilik ve yayın sektöründe, genellikle sanat, eğlence ve spor dünyasından tanınmış kişilerle ilgili haber ve yorumlar olarak kullanılan magazin dünyasının şimdilerde değişime uğradığını ve kamuoyunu değer yargılarından uzaklaştığını savunan Ferzan Özer bu kez magazin dünyasını ve yaşanılanları anlattı. ”Özer ben Ferzan Özer olarak diyorum ki! Bu güzel vatanı ulus devlet yaparak bize bırakanlara müteşekkir olmayı ihmal etmişiz, tarihimizi yeterince okumadığımız sürece bu şartların ve magazin dünyasının seyircisi oluruz.

İŞTE FERZAN ÖZERİN O YAZISI…

”BU VATANI BİZİM ATALARIMIZ YOKLUKLA KURDU”

Toplumun çok büyük bir kesimi enflasyonun etkileri ile eziliyor. Bu etkiler toplumumuzu ve gelecek nesillerimizi olumsuz etkileyecek. Gerekli önlemlerin özellikle iktidar ve muhalefette görev yapan siyasi partiler tarafından alınmasını bekliyoruz.

Konuşulması ve çözülmesi gereken en önemli konu bu.

Ancak biz ülkenin magazin haberleri ile haşır neşir olmaya başladık.

Hoşunuza mı gidiyor ilgimizi mi çekiyor bizi eğlendiriyor mu bilmiyorum?

Son birkaç gündür magazin haberi olarak başlayan ancak ekonomiyi kökünden sarsacak bilgiler üreten konuyla ilgili ben de yazmak istedim.

Sizler ne kadar etkilendiniz bilmiyorum ama bir avuç zenginin “ siz fakirler” diye hitap ettiği milyonlarca vatandaşı etkileyecek, sosyal medyada zengin ama çok zengin hayatını paylaşan bir kadın ve bir adam var. Birde kız kardeşleri..

Kendileri, yaşadıkları hayat ve sergiledikleri hayat avamın dibi olduğu için şu ana kadar hiç ilgimi çekmemişti. Göz ucuyla bakmaya başladıktan sonra savurdukları, saçtıkları bu paranın aslında tüm toplumun hakkı olan bir para olduğunu anlamaya başladım.

Elbette vergisi ödenmeyen gelir ya da kıymet aslında tüm toplumun malıdır. Kara para dediğimiz şey paranın rengi değil vergisinin verilmemesinden doğan haksız gelirdir.

Garibanın hakkı olduğu için o paranın adı kara paradır.

Biz kurucu değerlerlerimizi ne zaman yitirdik? Biz değil miydik kurtuluş savaşında bir tek çiviye bile muhtaç olan, bir lokma ekmeğe muhtaç olan buna rağmen birbirimize olan desteğimizi kaybetmeyen toplum, biz değil miydik?

Bizim kurucu değerlerimiz birbirimize olan bağlılığımız ulus olmamız bir vatanın üzerinde yaşamamız, o vatanı canımızla kanımızla savunuyor olmamız değil miydi?

Bu vatan için evladını, eşini, kardeşini feda eden insanların torunları ne zaman.. ne zaman… ne zaman… bu hale geldi? Bu torunlar o kurucu değerleri oluşturan insanların torunlar değil miydi?

Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeye söz vermiş gençlerin çocukları, torunları değil miyiz biz ne zaman şımardık?

Şımarıklığı yapanlar mı? Bunu gündemlerine alıp da kamuoyunu oyalayanlar mı? Daha kabahatli.

Asıl gündemin ne olduğunu karıştırıyoruz artık kendi dertlerimiz mi asıl gündem? Şımarıkça savrulan paralar mı asıl gündem? Bu kara para deliğinden doğan zararın yine bizim tarafımızdan karşılanması mı asıl gündem? Yoksa siyasilerin yeterince asıl gündemi konu almamaları mı asıl gündem?

Hepsinden çok ülkemizin kurucularının hakkını ödeyemediğimizi düşünüp kahroluyorum.

Onlara teşekkür edip, bıraktıkları mirası daha değerli hale getireceğimize savrulup duruyoruz.

Ben Ferzan olarak diyorum ki! Bu güzel vatani ulus devlet yaparak bize bırakanlara müteşekkir olmayı ihmal ettiğimiz, tarihimizi yeterince okumadığımız sürece bu şarlatanların ve magazin dünyasının seyircisi oluruz.

Teşekkürler ATAM…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir