Eyüpsutan Çırçır Mahallesinde yangın

İstanbul Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy semti Çırçır Mahallesi Siper sokakta gece saat 23.00 sularında metruh bir gecekonduda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Çıkan yangın birleşik olan tek katlı binaya da sıçradı binada yaşayan inşaat işçileri kendilerini dışarı atmıştı, ancak yangının büyümesi ile diğer yanında bulunan iki katlı binanın dış monta lamasının alev alması büyük korku yaşattı. Bina da yasayanlar korku ve panik halinde kendilerini dışarı attı.

Olayın yaşandığı yerin yakının da oturan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı olay yerine gelerek yetkililere ulaşıp önlem alınmasına katkı sunup yapılan çalışmaları yerinde, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Bşakan Vekili Zülfü Çakar,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Sözcüsü Mustafa Tüysüz,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zafer Döner ile birlikte takip ederek yetkililerden bilgi aldılar.

İtfaiye ekipleri yangına üst sokaktan ulaşamadılar çünkü geçenlerde aynı sokakta yaşanan inşaata bağlı göçük yolu araç geçişini kapatmıştı.

Olay yerine vaktinde ulaşan İtfaiye ekipleri ve Emniyet güçlerinin özverili çalışmaları sayesinde yangından herhangi bir can kaybı olmadan kurtulundu.

”Facia Bağırarak geliyorum demiş”

Fakat bu olayda yaşanan bir gerçek her şeyi tekrar gözler önüne serdi Mahalle aralarında bulunan metruk terk edilmiş kullanılmayan binalar tehlike saçmaya devam ettiğine önemle dikkat çekmek istiyoruz. Yetkililerin olası bir başka facia yaşanmaması için bir an önce metruk binalar konusunda önlem almaya çağırıyoruz.

Sema Balcı paylaştı: 11 Mart 2020 Çarşamba

Olay sonrası bir açıklama yapan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı ; Çok şükür bir faciadan daha İtfaiye ekiplerinin ve Emniyet güçlerinin almış olduğu önlem ve özverili çalışmaları sayesinde can kaybı yaşanmadan kurtulduk ifadelerini kullandı.

Gece yaşananlar hakkında da bilgi veren Sema Balcı sözlerinin devamın da şu ifadelere yer verdi;

Eyüpsultan Çırçır Mahallesi Siper sokakta bu aksam (11-03-2020 ) saat 23:00 sıralarında sizlere de canlı olarak paylaştığım talihsiz olay şöyle;
Metruk bir gecekondu da bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı.
Çıkan yangın birleşik olan tek katlı binaya da sıçradı binada yaşayan inşaat işçileri kendilerini dışarı atmış ancak yangının büyümesi ile diğer yanında bulunan iki katlı binanın dış monta lamasının alev alması büyük korku yaşattı. Bina da yasayanlar korku ve panik halinde kendilerini dişarı atmışlardı.

İtfaiye yangına üst sokaktan ulaşamadılar çünkü geçenlerde yine sizinle paylaşmış olduğumuz inşaata bağlı göçük yolu araç geçişini kapatmıştı .

İtfaiye ekibi gecikmeli olarak başladığı tek tarafli müdahalede zamanla yarıştı ve gizli kahramanlarımız yangına karşı hakimiyeti ellerine aldılar.

Çok şükür ki herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Olay yerine anında ulaşan itfaiye ekibine polis kuvvetlerine ve yanımızda olan CHP meclis üyelerimiz Zafer DönerMustafaa Tüysüzz ve Zülfü Çakar ve eski mahalle muhtarımız Yusuf Gül e ,Bilal karaca ve Ali turan’a Mahalle sakinlerimizden Eski ilce yöneticimiz Adem Sallabaş a ,arayip soran ve bilgi alan herkese mahalle sakinlerimiz adina çok teşekür ederim.

Sokağımızda yaşayan bütün komşularıma tekrardan geçmiş olsun.
Sağlıklı, huzurlu günler dilerim dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir