Eyüpsultan’da 19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

Eyüpsultan’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle başladı.

Törende, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına törene katılan Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri Atatürk anıtına çelenklerini sundular.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi.

Hükümet Konağının önünde düzenlenen törenin ardından Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Buradaki programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Levent Türkmen, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Zeki Gülter, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“GENÇLERE DAHA GÜZEL BİR GELECEK HAZIRLAMAK İÇİN ONLARIN EMRİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Programda kürsüye gelerek bir konuşma yapan Başkan Deniz Köken: “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Gençlerle ilgili herkes bir misyon yükler. Biz misyon değil onlara daha güzel bir gelecek hazırlamak için onların emrinde çalışan nesilleriz. Ne yapıyorsak ondan sonraki nesiller daha ileriye götürsünler diye yapıyoruz. Cumhuriyetin kurulduğu günden itibaren hep böyle olmuştur. Bu ülkenin her karış toprağında herkesin çok büyük emekleri var. Bunu bilerek 19 Mayısları, 29 Mayısları, 23 Nisanları kutlarsak geleceğimizden daha emin oluruz. ‘Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın, Doğacaktır sana vaadettiği günler Hakkın, Kimbilir belki yarın belki yarından da yakın’. Biz o yakınları hep umut ettik, hep bekledik ve her zaman da güzel neticeler aldık.” dedi.

KAYMAKAM İHSAN KARA “BİR ÜLKEDE GENÇLİK GÜÇLÜYSE, EĞİTİMLİYSE, ÇALIŞKANSA O ÜLKELER İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.”

Kaymakam İhsan Kara ise konuşmasında şunları söyledi: “Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. 19 Mayıs Milli mücadelenin başlangıcı olduğu için önemli. Diğer taraftan, Mustafa Kemal Atatürk’e doğum tarihini soruyorlar. O da neden 19 Mayıs olmasın diyor. Atatürk’ün doğum tarihini de kutluyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde şehit düşen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin Samsun’dan itibaren kuruluş sürecini tamamlamış ve bu Cumhuriyeti bize kazandırmış olan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kuruculara da Allah’tan rahmet diliyorum. Gençlik her zaman her türlü önemli göreve hazır olmak zorundadır. Bizimle birlikte siz varsınız, bizden sonra siz varsınız. Bir ülkede gençlik güçlüyse, eğitimliyse, çalışkansa o ülkeler ilelebet payidar kalacaktır.”

Sonrasında ise “O Geliyor” şiiri okundu, öğrencilerin kata gösterisi ve step gösterisi izlendi.

Törende son olarak “19 Mayıs” Gençlik Oratoryosu dinlendi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir