Eyüpsultan’a karargah kuran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM; Yasayı boş ver Bakanı dille dedi…

Example HTML page

Cumhur İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Deniz KÖKEN’in seçimi kazanması için AK Parti, Eyüpsultan’a tam anlamıyla karargah kurdu.

25 yıllık belediyecilik anlayışının son bulmasından korkan ve özellikle Eyüpsultan’ı kaybetmekten korkan Ak Parti’nin Eyüpsultan’a özel bir ilgi gösterdiği görülüyor. Şimdiye kadar Ak Partinin tüm ağır topları, Deniz Köken’e destek vermek adına Eyüpsultan’a geldiler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2 kez, Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 2 kez, İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin 1 kez Eyüpsultan’a Deniz Köken’e destek vermek adına gelen önemli simalardı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplamında 2 kez Eyüpsultan’ı ziyaret edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, bugün Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesinde Serdar Aksun İlk Öğretim Okulunda yer alan konferans salonunda Kentsel dönüşüm mağdurları ile bir araya gelerek, Cumhur İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Deniz Köken’e destek istedi.

Çoğu partili olan ve az sayıda hak sahiplerinin katılımı ile düzenlenen istişare toplantısında, Hak sahiplerinin Tapu taleplerine Bakan Kurum cevap verdi.

İstişare toplantısında ilk konuşmayı Belediye Başkan adayı Deniz Köken yaptı. Deniz Köken’in yaptığı kısa açılış konuşmasında” mevcut sorunlarınıza çözüm bulmak için çalışmalarımızı başlattık. Bugünde Sayın Bakanımız sizin sorunlarınıza cevap vermek ve çözüm önerilerini sunmak için burada. Ortalarda bir kağıt parçasıyla şov yaparak bu işler yürümüyor. Taahhütnamenin sonunda “vermeye çalışacağım”  diye bitirmişler. Bunu bende söylüyorum dedi.

Belediye Başkan adayı Deniz Köken’in konuşmasından sonra söz alan Çevre Şehircilik Bakanı Murat KURUM, “ belediye başkan adayımızın onlarca projesi var. 1 Nisan’dan sonra bizde kendisine bu konularda destek vereceğiz. Bununla birlikte bölgede Kentsel Dönüşümü uygulamaya devam edeceğiz. Bugün kadar mevcut Belediye Başkanımız olan Remzi Aydın’ın yaptığı başarılı işleri, 1 Nisan günü Deniz Köken Başkan, o bayrağı alarak daha yukarılara taşıyacaktır.

Biz kutlu bir ittifak kurduk. Buna karşın onlar zillet, dillet ittifakı kurarak terör örgütünün uzantılarıyla iş tutuyorlar” ifadelerini kullandı.

Soru cevap kısmında yaşananlar toplantıya damga vurdu. Toplantıya katılan hane sahiplerinin tapumuzu istiyoruz söylemleri oldukça fazlaydı. Eyüpsultan Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Deniz SEVÜK ile Çevre Şehircilik Bakanı Murat KURUM arasında Riskli Alan ve İmar Barışı kanunu üzerinde tartışma yaşandı. Deniz SEVÜK yaptığı konuşmada “ ilk olarak şunu söylemek isterim ki Deniz Köken’in bahsettiği ve kağıt parçası dediği Taahhütnameyi hazırlayan Mahalleler Birliği üyesi ve Eyüpsultan Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanıyım. Deniz Köken’in dediği şekilde hiç bir cümle söz konusu taahhütnamede yoktur. Sayın bakanım, mahallelerimizi hiçbir bilimsel veri olmaksızın Riskli Alan ilan ettikten sonra, bugün buraya gelip ben tapunuzu veririm demeniz bizim için inandırıcı değildir. Çünkü, biz bunu son 25 yıldır tüm Ak Parti Belediye Başkanlarından duyduk. Bir diğer konu ise biz hiçbir zaman Ak Parti ile veya sizinle görüşemiyoruz. İmar Barışı olarak bilinen yasa ile ilgili olarak sizden defayetle randevu talebimiz oldu bize randevu vermediniz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde bu randevu taleplerimiz mevcuttur. Bölgemiz Riskli Alan ilan edildiğinden, İmar Barışından yararlanamıyoruz. Ortada Riskli alan kararları varken bugün tapudan bahsediyorsunuz. Şimdi size soruyorum. Riskli Alan karalarını kaldıracak mısınız? Islah ve revizyon planları yapıp sokak emlak rayiç değerleri üzerinde Eyüpsultan’da mağdur olan 3.600 hak sahibinin tapusunu verecek misiniz?” ifadelerini kullandı.

Deniz Sevük’ün konuşmasına sık sık müdahale eden, uzatma sorunu sor diyen Bakan Murat KURUM, “ Riskli Alan ve Rezerv alan içinde olan herkes imar barışından yararlanıyor” ifadelerine Deniz SEVÜK “ ortada yasa varken bunu nasıl söyleyebilirsiniz “ tepkisini verdi. Bakan KURUM,” ya boş ver yasayı ben bakan olarak söylüyorum” ifadeleri toplantıya katılan hak sahipleri arasında “ Bakan Bey kendi çıkardığı yasadan ya haberi yok ya da yasasını tanımıyor” konuşmalarına sebebiyet verdi.

Yıllardır oturdukları yerleri hiçbir bilimsel veri olmaksızın Riskli Alan ilan edilmesine tepki veren hak sahipleri “ biz tapumuzu istiyoruz “ tepkisinden dolayı Bakan Murat KURUM, İstişare toplantısını erken bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir