Eyüpsultan yeteri kadar huzurlu değil,sorunlar huzur toplantısın da masaya yatırıldı

Example HTML page


Eyüpsultan yeteri kadar huzurlu değil,sorunlar huzur toplantısın da masaya yatırıldı.

Huzur Toplantısı Yapıldı.

Eyüp Belediyesi tarafından “Huzurun Başkenti” sloganıyla tanımlanan Eyüpsultan sanıldığı gibi huzurlu çıkmadı.

14 Kasım 2018 Çarşamba günü Eyüpsultan Kültür Merkezi’nde yapılan huzur toplantısında toplantıya katılan muhtarlar ve vatandaşlar genel olarak uyuşturucu ve hırsızlıklardan şikayetçi oldular

Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Saraç, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Kumlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık Tatar, daire amirleri, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı huzur toplantısı Komiser Nurdan Gündoğmuş’un yaptığı genel bir sunumla başladı. Sunumun ardından, yeni atanan İlçe Emniyet Müdürü Ömer Kumlu kendini tanıtarak sorunları dinledi.

Ömer Kumlu Konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

İnsanın olduğu her yerde sorunların da olduğunu polisiye tedbirler tek başına yeterli olmadığını bireylerin insan haklarına ve hukukuna saygılı bireyler olmalı.Kişi başına polis dikseniz yinede sorunların yaşanacağını sorunların çözümün tek yolu bilinçli bir toplum oluşturmaktır dedi.

Biz güvenlik birimleri olarak üzerimize düşeni imkanlar ölçüsünde yapıyoruz yapacağız da fakat vatandaşlarında güvenlik birimlerine yardımcı olması lazım dedi.

Ana Sorun Tespiti yapıldı

Muhtarlar kendi mahallelerindeki sorunları tek tek anlattılar. Genel olarak muhtarlar ve vatandaşlar, uyuşturucu, yabancı uyruklular, hırsızlıklar ve asker uğurlamalarında silah kullanılmasından şikayetçi oldular.


Yeşilpınar Muhtarı İlker Çomak, özellikle Gaziosmanpaşa’dan gelenlerin, mahallesi Yeşilpınar’da bulunan parklarda uyuşturucu ve alkol kullandıklarından şikayetçi olarak önlem alınmasını istedi.

Akşemsettin Muhtarı Hakan Demir’de mahallelerde hırsızlık olaylarının arttığını belirterek göreve alınan bekçilerin mahallelerde gezmesini istedi.

Güzeltepe Mahalle Muhtarı Haydar Penez ise Muhtarlığın kapısın da uyuşturucu satıldığını müdahale ettiklerin de ise başlarına gelmeyen kalmadığını üç defa dayak yediğini güvenlik birimlerinin geç gelmesinden yakındı.

Hırsızlık ve uyuşturucu olaylarının katlanarak artığını söyledi.

Toplantıda konuşan Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, ” Bunlar hepimizin ortak problemleri. Hepimiz çözümüne katkı sağlamalıyız. Özellikle dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da yükümüz gerçekten ağır. Burada dile getirdiğiniz mesajları internet’i kullanarak, WhatsApp’tan veya telefonlarla bildirin. Bu olumsuzlukların ortadan kalkması için biz de sizlerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’da parklara kamera sistemleri koyduklarını belirterek, “3 tanesi bitti, 60 tane daha var” dedi.

Toplantı verilen kokteylle sona erdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir