Eyüpsultan Devlet Hastanesinin Arkasındaki gecekonduyu andıran duvar çöktü

Example HTML page

Eyüpsultan Devlet Hastanesini arkasında bulunan gecekonduyu andıran İstinat duvarı çöktü binaların temeli ortaya çıktı olası tehlikeye karşı hastanede bulunan hastalar ve çevre binalardaki boşaltma işlemi devam ediyor.

Olay yerine çevrede bulunan itfaye ve 112 acil ekipleri sevk edildi .

Hastanesinin arka bahçesindeki istinat duvarı, öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yıkıldı.
Olay yerine çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevkedildi. Olayda, ilk belirlemelere göre ölen veya yaralanan olmazken inceleme devam ediyor. Öte yandan çökme nedeniyle hastanenin elektriği kesildiği belirtilirken hastalar ambulanslarla başka hastanelere sevkedildi. Hastanenin arkasında bulunan 3 bina ise boşaltıldı. 

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Eyüpsultan Devlet Hastanesinin Baş Hekimi Op.Dr Hasan Karaman şu ifadelere yer verdi.

Op.Dr Hasan Karaman açıklamasında şu an için hızla önlemlerimizi alıyoruz ekiplerimiz çalışma halinde hastanemiz de tedavi gören hastalarımızı bölgemizde bulunan en yakın hastanelere naklini gerçekleştiriyoruz ilerleyen saatlerde yapılan incelemenin ardından detaylı bilgi vereceğiz dedi.

Olay yerine gelen CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek de incelemeler de bulundu yapılan çalışmaları yakından inceleyip yetkililerle görüşerek bilgi aldı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek yapmış olduğu incelemelerin ardından gazetemize yapmış olduğu açıklamasın da şu ifadelere yer verdi.

Öncelikle Herhangi bir can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz oldu ancak plansız ve kontrolsüz yapılaşmanın getirdiği bu facianın sorumluları elbette 25 yıldır yönetiklerini sandıkları belediye yöneticileridir.

Hastane tamamen boşaltılıyor,hastaların nakil işlemine başlandı hastane çalışanlarına ve hastalara,hasta yakınlarına ve Çevre binalarda oturan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum dedi.

Sinan Akçiçek açıklamasının devamın da;

Bu olayın yakın takipçisi olacağız sorumlularında hesap soracağız,en güzel hesabı da halkımız önümüz deki yapılacak olan yerel seçimlerde halkımız soracaktır. Eyüpsultan Saraydan yönetilmeyecek kadar tarihi ve kültürüyle önemli bir ilçemizdir.

Önümüzdeki 31 Mart Yerel seçimlerin de Eyüpsultan İlçemiz hak ettiği bir yönetim anlayışına kavuşacaktır. Sosyaldemokrat Belediyecilik anlayışımızla sorunlar bir bir ivedilikle çözeceğiz dedi.

Hasta Yakınlarının tedirgin bekleyişi hastane önünde devam ediyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir