EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ GELENEKSEL ‘’KEMERBURGAZ TURŞU FESTİVALİ’’ YAPILDI

Example HTML page

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ GELENEKSEL ‘’KEMERBURGAZ TURŞU FESTİVALİ’’ YAPILDI

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Kemerburgaz Tursu Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Etkin / Haber Merkezi

Eyüpsultan Belediyesinin düzenlediği ‘’Geleneksel Turşu Festivali’’  Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Hami Çamlı, Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Yıldız, Ali Rıza Yavuz, Eda Çaçtaş, Muhammet Çakır, İsmail Uysal, Zekeriya Yıldız Bürokratlar, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tarihi, kültürel mirası ve turistik değerleriyle tanınan Eyüpsultan, meşhur lezzetleriyle de gün geçtikçe ilgi odağı oluyor. Kemerburgaz’da düzenlenen Geleneksel Tursu Festivali ile Eyüpsultan’ın meşhur lezzetleri İstanbullularla buluştu. Kemerburgaz’ın meşhur tursusunun essiz lezzetini vatandaşlar ile buluşturan Geleneksel Kemerburgaz Tursu Festivali’nde, kuru fasulye, pilav ve Kemerburgaz tursusu ikram edildi.

Festivalde folklor gösterisi ve çocuklar için renkli animasyonlar yer aldı.

Rumelili sanatçı Cüneyt Sentürk konseriyle davetlilere keyifli dakikalar yasattı.

Kemerburgaz Tursu Festivali’nde ahtapottan karpuza, hamsiden, avokadoya kadar birçok farklı tursu türü vatandaşların beğenisine sunuldu. Vatandaşlar tursu yarısı yaptı. Kazanana turşu hediye edildi.

“Tursulari dünyaya tanitmak için buradayiz”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Pandemi’den dolayı festivallerimizi yapamadık. Turşucularımız bu isi geleneksel hale getirdikleri için turşularını vatandaşla buluşturmak istiyorlardı. Bugün burada vatandaşlarımız turşularla tanışıyor. Sahnede de eğlencelerimiz var. Turşuları dünyaya tanıtmak için buradayız” dedi.

Festival folklor gösterisi ve Rumelili sanatçı Cüneyt Sentürk konserinin ardından sona erdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir