Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 Seçim 1 Toplantı dönemi Mayıs ayı 2 bileşimi yapıldı…

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclis Toplantısına Herşey çok güzel olacak damgasını vurdu…

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 seçim 1 toplantı dönemi Mayıs ayı 2 bileşimi 09 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 15.00 da Eyüpsultan Belediye Başkanlığı meclis salonun da Meclis Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında yapıldı.

Komisyon raporlarının görüşüldüğü toplantıda gündem dışı söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Gurup Başkan Vekili Zülfü Çakar CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Gurubu adına yapmış olduğu konuşmasın da hazırlamış oldukları YSK’nın İstabul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararına ilişkin yazıyı okudu.

Zülfü Çakar Konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım hepimizin bildiği üzere 31 Mart yerel seçimlerinde yurttaşlarımızın takdir duygusu ve onaylarıla Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiştir.

Yapılan onca ihtiraza ve defalarca sayım yapılmasına rağmen İmamoğlu’nun seçimlerden birinci olarak çıkması engellenememiştir. Ekrem Başkan İstanbulluların sadece sandıktan çıkan meşru belediye Başkanı değil,aynı zamanda 16 milyon İstanbullunun gönüllerinin Başkanı olmuştur.

Demokratik olgunluk Ekrem Başkanın hakkının teslim etmeyi ve İstanbul’a verdiği sözleri tutması için görevine bir an önce başlamasına olanak vermeyi gerektirir.

Ancak YSK’nın hiçbir hukuka, kanuna,kendi geçmiş kararlarına ve hepsinden önemlisi halkın vicdanına uymayan kararı ile sandığa darbe yapılmış,demokrasi ağır bir yara almıştır. Bu kararı tümüyle hukuk dışı buluyor ve kınıyoruz.

Sanılmasın ki vaz geçeceğiz,umulmasın ki yılgınlık göstereceğiz.Aksine 23 Haziran’da  daha güçlü şekilde sandıktan yine Ekrem Başkanın  çıkacağını biliyoruz,görüyoruz.

Ekrem İmamoğlu artık sadece CHP’nin değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır, başkanıdır.

Hiç kimse merek etmesin. Umutla bakıyoruz yarına gülümseyerek izliyoruz tüm haksızlıkları…

Tüm yurttaşlarımızın yüreği ferah olsun.

31 Mart’ta yarım kalan işimizi 23 Haziran’da tamamlayacağız.

Her Şey Çok Güzel Olacak diyerek sözlerini bitirdi.

Daha sonra söz alan AK-Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Gurup Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı da CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Gurup Başkan Vekili Zülfü Çakarın konuşmasına istinaden YSK’nın kararını savunan bir konuşma yaptı.

Ömer Faruk Kalaycı Konşmasın da şu ifadelere yer verdi;

YSK’nın vermiş olduğu karara saygılı olduklarını söyleyen  Kalaycı yapılan ihtirazlar sonucu 29.000 den farkın 13.000 e gerilediğini şahibeli olan seçimin yenilenmesi ile YSK’nın hukuka uygun karar verdiğini sandığı tekrardan halkın iradesine teslim ettiğini söyyledi. İstanbul seçimlerinin tümünün yenilenmesini gerektiren bir durum olmadığını da sözlerine ekledi. Karar gayet demokratiktir YSK’nın bu kararına saygı duyuyoruz dedi.

Bu konuşmanın üzerine tekrar söz alan CHP Gurup Başkan Vekili Zülfü Çakar şu ifadelerle yanıt verdi;

Sayın Başkan  değerli meclis üyeleri şunu söylemek isterim ki 6 Mayısta hukuk katledilmiştir ve Türk siyasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

Aynı sandıkta kulanılan 4 oy bir zarf var bunun içinden sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı oyunu yok saymak doğru bir hareket değildir. Söyle bir düşünelim bir anne aynı babadan 4 bebek yapar baba da bir çocuğun kendinden olmadığını 3 çocuk benim  der bu da tam bu şekilde bir şey dedi.

Eger ki İstanbul seçimlerinin tümünü yenilemiş olsaydı buyurun hodri meydan derdik YSK’nın vermiş olduğu karar bizce hukiki değildir. Kazanılmış hakkın gaspıdır dedi.

‘’Ahmet Hamdi Gürbüz’ün Akıllara durgunluk veren açıklaması’’

Bu açıklamanın ardından söz alan AK-Parti Gurup sözcüsü Ahmet Hamdi Gürbüz de sözlerine şu ifadelerle devam etti;

Sayın Başkan eğerli meclis üyesi arkadaşlarım evet CHP Başkanvekilinin dediği gibi 1 zarfta 4 pusula var doğrudur. Fakat 4 Pusuladan biri olan İBB seçimlerinin iptalini gerektiren şey yaptığımız ihtirazlar sonucun da Binali Yıldırım beye yazılması gereken 16.000 oyun Ekrem İmamoğluna yazılmasıdır dedi.

Bu Açıklamanın ardından tekrar söz alan CHP Gurup Başkan Vekili Zülfü Çakar ise Gürbüze şu sözlerle yanıt verdi;

Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım iptalin nedeni kesinlikle böyle değil doğrusu söyle;

Ben 16 gün boyunca secim kurulun da bulundum ve yapılan ihtirazlar sonucun da geçersiz oyların sayılmasından sonra 16 bin oyun Binali Yıldırım’a yazılmasıdır. Yanlışlıkla Ekrem İmamoğlu Başkana yazılan 16 bin oy yoktur düzeltmek isterim seçimlerin yenilenmesinin sebebide bu değil zaten . Sandık kurulların da görevli kişilerin kamu görevlisi olmamasıdır diyerek sözlerini tamamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir