Eyüp Dostları Vakfı’nın ‘’23 Nisan Temalı Resim Yarışması’nda’’ ödüller sahiplerini buldu

Eyüp Dostları Vakfı ‘’23 Nisan Temalı Resim Yarışması’nda’’ ödüller sahiplerini buldu

Eyüp Dostları Vakfı’nın 23 Nisan dolayısıyla düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Eyüpsultan Pierre Loti’de düzenlenen kahvaltı etkinliğinde ödüllerine kavuştu.

Etkinlik hafif yağmurun altında Alpaslan Karamemişoğlu, Metehan Turanlı ve Sudem Karahasan’ın güzel melodileri ile hoş ve güzel bir ana dönüştü.

Eyüp Dostları Vakfı Yöneticileri ve üyelerinin evlerinde hazırladığı lezzet ve tatlar, kahvaltılıklar misafirlere ikram ederek kahvaltılar yapıldı.

Eyüp Dostlar Vakfının, 23 Nisan Resim yarışmasına katılan tüm  çocuklar ve ailelerinin katıldığı kahvaltı etkinliğine Dostlar Vakfı Başkanı İsmail Tunçdemir Yöneticileri ve üyelerinin yanın sıra Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’de katıldı.

Ödül almaya hak kazanan Zeynep Öztürk, Ermene Şengül, Ahmet Okan ve Tuğba Sütütemiz ödüllerini Başkan Deniz Köken’in elinden aldı.

Eyüp Dostları Vakfı Başkanı İsmail Tunçdemir ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken günün anlamını içeren bir konuşma yaptı.

Tunçdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Değerli dostlar vakfımızın bu güzel etkinliğine yağmurlu havaya rağmen katılarak bizleri mutlu ettiniz. Hepinize hoş geldiniz onur verdiniz.

Vakfımızın bu güzel programları devam edecek. Dolayısıyla yağmursuz günde yukardaki bahçede Deniz Köken Başkanımızın da katkılarla daha güzel günlerde buluşmaya devam edeceğiz dedi.

İsmail Tunçdemir konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

Bu yarışmada bize bisiklet veren, Ferzan Özer Başkan’ın arkadaşı ”Salcano Bisikletleri’nin” sahibi Salih Akgül ve akıllı saat ödülünü sağlayan Gülsüm Atıl arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Tabiki bunlar önemli ve konumuzu güzelleştiren sebepler ama öğrencilerimizi ve ailelerini biz buraya kadar getirebildik onlara da ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Bu arada bizim burs sağladığımız 150’ye yakın öğrencimiz var oda gayet güzel geçiyor. Abileri pozisyonundalar. Onlarla da inşallah diploma töreninde buluşarak güzel şeyler yapacağız.

Bu arada Gülhan Akdeniz hocamız aramızda o da 300 kadar eve çok güzel köşeler, derslikler yaptı bizimle Eyüp Dostları Vakfımızla birlikte hareket ediyor. Ona da bu güzel çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Vakıf arkadaşlarımız sağ olsunlar kadromuz böyle yönetim olarak 10 kişiyiz. Birlikte üstün gayretlerimizle bütün her şeyin üstesinden gelmeye çalışıyoruz.

Bize dışardan çok destek veren arkadaşlarımız var. Onların destekleriyle biz geçen iki hafta önce deprem bölgesindeydik. Çadırları ziyaret ettik. Sizlerin bizlere emanet ettiği market çeklerini ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Oradan dönüşte zaten hayata bakış açımız değişti. Birbirimizle olan ilişkiler. Ekonomik sebepler. Seçimler, Depremler, Pandemi hepsi bir an gözümüzün önünden geçti ve bölgede bir yaşam savaşı var, yer yerinden oynamış ve binalar yan yatmış, korkunç çatlaklar ve bir ekmek alacağınız bakkal, fırın yok.

Çadırın içine arkadaşlarımız giriyor 40 derece sıcaklık var. Piketten ev yapılmış çatısı çinko. Yani sürdürüle bilinir bir destek çalışması gerçekten o bölgeye lazım. Devletimiz çok güzel imkanlar sunmuş çocuklar psikologlara gönderiliyor ama gerçekten orada yaşamak lazım anlamak için. Çok büyük bir felaket geçirmişiz.

İnşallah son olur bu diyorum ve yağmurun altında daha fazla sizleri tutmak istemiyorum. Emeği olan herkese çok teşekkür ederim dedi.

Eyüp Dostları Vakfı Başkanı İsmail Tunçdemir’in ardından bir konuşma yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ‘’yaşadığımız alana damga vurmamız lazım’’ ifadesinde bulundu.

‘’YAŞADIĞIMIZ ALANA DAMGA VURMAMIZ LAZIM’’

Eyüp Dostları Vakfı’nın resim yarışması ödül treninde konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken bu yaşlarda yarımaya katılmak eser sunmak çok güzel bir şey biz bu 23 Nisan yarışmasını Islahiiye’de bizde yaptık yaklaşık 150 çocukla ben de böyle bir şeyin yaşanacağını tahmin etmiyordum sok oldum gittiğim de katılım güzel olmuş onlarda kendilerine göre bir şeyler hazırlamışlar depremde yapabildikleri kadar. O yüzden başımıza neler geleceği belli olmaz tarihsel süreç içerisinde ‘’yaşadığımız alana damga vurmamız lazım’’ dedi.

Köken; sözlerin şu ifadelerle devam eti:

Eyüp Dostları’da bunu yapmaya çalışıyor. Yaşadığımız döneme damga vurmaya iz bırakmaya çalışıyor. Biz de kendi bölgemizde kendi görevlerimizle ilgili damga vurmaya çalışıyoruz. Gelecek kuşak onu bir üste taşısınlar, devam ettirsinler. Ecdat bunu yapmış bu gün bizlerde burada kullanıyoruz bu alanları. Açık hava müzesi gibi Eyüpsultan aynı zamanda ondan da yararlansınlar diye gayret sarf ediyoruz.

Çocuklarımızla ilgili gezi düzenledik Eyüpsultan’da gençler, çocuklar, büyükler ayrı, ayrı her yaş gurubunun algısı başka. Onun için tebrik ediyorum Eyüp Dostları Vakfını böylesine çalışmalarında dolayı.

Tabi sizlerle daha da güzel işler çıkarabilirdik Eyüpsultan’da iki yılımız pandemi ile geçti.  Pandemi tam bitti derken deprem oldu. Buna ramen çok güzel işler çıkardı bizim arkadaşlarımı da sizlerde, onun için devam.

Durmak yok.

En zor şartlarda olsa da bizim için bir nuhun gemisi vardır. Buna inanıyoruz ve başarılarımız sürekli geliyor ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir