Eyüp Belediye Meclisinde Sözlü Tartışma

Example HTML page

Eyüp Belediyesi Nisan ayı ikinci toplantısı karşılıklı atışmalarla geçti.

Eyüp Belediye Meclisinde Sözlü Tartışma (2)

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve hala devam eden Ensar vakfındaki skandal olayla ilgili CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözleri üzerinden, eski İç işleri bakanı Muammer Güler’in sözünü hatırlatarak önüne yatarım tartışması tüm hızıyla yerel Parlamentolarda devam ediyor.Nisan ayı Son Meclis toplantısın da AKP Belediye meclis Üyesi Betül Kervancı söz alarak şunları söyledi;CHP Genel başkanının,sayın Ramazanoğlu na söylediği sözden dolayı kınıyorum ve CHP’li kadın meclis üyelerinden de kınama bekliyorum. Kılıçdaroğlunun yapmış olduğu konuşmayı ahlak dışı bulduğunu ifade ederek özür beklediğini söyledi.

 

Betül Kervancı’nın konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Parti Meclis üyesi Ülkü Özdemir ise Kervancı’nın konuşmasına karşılık şunları söyledi;”Genel Başkanımızın yanındayız.Nisan ayı meclis Oturumunda faaliyet raporu görüşmelerinden sonra, AKP kadın meclis üyesi Betül hanımdan Genel Başkana yönelik kınama geldi.Sayın Genel başkanımızın Anadolu kültürüyle büyümüş biri olarak kadına verdiği değerden ve bu cümleyi siper olmak, korumak anlamında kullandığını asla başka bir anlamda kullanmadığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Eyüp Belediye Meclisinde Sözlü Tartışma (2)

CHP Meclis Üyesi Güler Işıkcevahir ise söz alarak; Bir kadın ve bir anne olarak Betül hanımdan önce 45 çocuğa edilen tecavüzü kınaması gerektiğini söyleyerek bu deyimin anlamının korumak, kollamak anlamında kullanıldığını ve bu deyimi kendi İç işleri bakanı olan Muammer Güler tarafından Reza Zarrab’ı korumak için kullanarak literatüre kazandırdığını hatırlattı. Ayrıca bi kereden birşey olmaz diyen bakanlarına bu olayın bir kere olmadığını Trakya Üniversitesi rektör yardımcısı Hüseyin Sarıoğlu nun evinde çocuk pornosu yakalandığını hatırlattı. Bu kişinin Ensar neşriyattan çıkmış kitapları olduğunu söyledi. CHP ve AKP Grubundan karşılıklı sataşmalarla devam eden meclis toplantısına CHP  grubundan çok sert cevaplar oldu. Son olarak olarak konuşan grup sözcüsü Sedat Özkan söz alarak hem bizden merkezi idarenin sorunlarını yerel meclise taşımamamızı istiyorsunuz hemde kendiniz bunu yapıyorsunuz diyerek hep birlikte son chp grubu 45 çocuğa yapılan tecavüzü ve tecavüzcüleri koruyanları kınadılar.

 

Sık sık AKP’li meclis üyesi ve ENSAR Vakfı Eyüp Şube Başkanı olan Seçkin Turan’ın sataşmalarının olduğu konuşmalarda söz alan AKP’li Meclis üyesin Seçkin Turan;Kemal Kılıçdaroğlu diyerek söze başlamasına CHP sıralarından gelen tepkiler üzerine Sayın diyerek başlamak istemiyorum ama burada size duyduğum saygıdan dolayı sayın diyeceğim diyerek konuşmasını başladı: Turan’ın sayın diyerek başlamasıyla konuşmasını yaparak Sema Ramazanoğlu’na sahip çıktı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir