Eski cezaevi arazisi yaşam merkezi oldu: İmamoğlu ve Aydıner’den örnek açılış

Bayrampaşa’daki İsmet Paşa Yaşam Merkezi, Muratpaşa Kapalı Yüzme Havuzu ve Zemin Altı Otoparkı’nın açılışları; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner tarafından gerçekleştirildi. İmamoğlu, “Bugüne kadar gösterdiği iş birliği ve dayanışma içerisindeki çalışma kültüründen dolayı da ağabeyimize, değerli Başkan’ımıza yürekten teşekkür ediyorum. Vatandaşın sorunlarının çözümüne, mutlaka birlikte hareket etmek için her yolu deneyeceğiz” derken, Aydıner, “Açılışını Sayın Başkan’ımızın yapacağı önemli projeler, hakikaten insanımıza dokunacak olan projelerdir. Halkımıza, insanımıza, gençlere ve çocuklara dokunan bu tür projeleri yapması da bizim için de anlam teşkil ediyor” ifadelerini kullandı. Vatandaşların kullanımına açılan merkez binası, yıkılan ve kentsel dönüşüm alanına dönüştürülen eski Bayrampaşa Cezaevi arazisi üzerinde inşa edildi.

HABER ETKİN / HABER MERKEZİ: BAYRAMPAŞA / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “150 Günde 150 eser” maratonu kapsamında, Bayrampaşa’daki İsmet Paşa Yaşam Merkezi, Muratpaşa Kapalı Yüzme Havuzu ve Zemin Altı Otoparkı’nın açılışlarını gerçekleştirdi. Açılış töreninde; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, birer konuşma yaptı. Konuşmasına, İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden 6 vatandaşımızı anarak başlayan İmamoğlu, “Hepimiz başı sağ olsun. Milletçe üzüntülüyüz. Milletçe kayıplarımıza üzülüyoruz. Yaralılarımız için de şifa duası ediyoruz. Ancak bu dönemlerde, İstanbullular olarak, hep birlikte önemli bir görevimiz var. Birlikte şehrimize sahip çıkacağız. İstanbul’un dayanışmanın, umudun, aynı zamanda kardeşliğin, barışın, sadece kendi içerisinde değil, dünyaya verdiği mesajla nerede olduğunun önemli bir hususu var. Dünya, bu anlamda İstanbul’u gözlüyor. İstanbul ne yapıyorsa, buna göre hareket ediyor. Onun için el ele vereceğiz; ülkemize, birliğimize, kardeşliğimize hep birlikte daha güçlü sahip çıkacağız. Hep birlikte, yaşama da daha çok sarılacağız” dedi.

“ASIL ÖNEMLİ OLAN, BİNANIN İÇİNDE HANGİ HİZMETİ VERDİĞİNİZDİR”

İBB olarak, bir arada üretmek, insanların yaşamını kolaylaştırmak ve toplumsal fayda yaratmak anlayışıyla çalıştıklarının altını çizen İmamoğlu, “Bütçemizi, inanınız ki, bu amaçla kullanıyoruz. İsmet Paşa Yaşam Merkezi’nde kazandırdığımız yeni fonksiyonla da tam da bu yaklaşımımızın en somut örnekleri. Proje denilince, sadece inşaat anlaşılır. Birçok kişi, sürece biraz böyle bakar. Halbuki asıl önemli olan, binanın içinde hangi hizmeti verdiğinizdir. Binaya nasıl bir fonksiyonla, yakın çevresinde bulunduğu ortamdaki insanlara hangi faydaları pozitif bir biçimde, en optimum seviyede sağladığıyla ilgilidir. O bakımdan biz, bu yönüyle iş üretirken düşünerek, dert edinerek, ona göre çözüm üretmeyi önceliyoruz. Onun için hareketlerimizin her birisi, değerli buluşma noktalarına, değerli projelere dönüşüyor” diye konuştu.

İMAMOĞLU’NDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANI AYDINER’E TEŞEKKÜR

Merkez içerisinde bulunan Bölgesel İstihdam Ofisi, Enstitü İstanbul İSMEK, Yuvamız İstanbul ve Mahalle Evi’nin bu anlayışlarının ürünü bir biçimde hizmet vereceğini vurgulayan İmamoğlu, “dev proje” anlayışlarına, “Dev proje, sadece bir yapısal devlikle veya büyüklükle, dev olmaz. Vatandaşın halinden anlayarak, derdinden dertlenerek, süreçlere mutlaka çözüm üreten bir yönetim olmaya devam edeceğiz” sözleriyle açıklık getirdi. Açtıkları merkezlerin İstanbul halkına ait olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Değerli Bayrampaşa Belediye Başkanı’mıza, Atila Bey’e, nezaketi ve konuşması için teşekkür ediyorum. Kendilerine de söyledim; yerelde, insanların ihtiyaç tespitleri daha güçlüdür. Bu manada kurduğumuz koordinasyon birimimiz ve danışmanlarımız, yöneticilerimiz üzerinden, bu mahalle ya da farklı mahallelerde öngördükleri bir kısım ihtiyaçları, elbette kendileri karşılıyorlar. Ama yapmamızı öngördüğü farklı hizmetleri de Bayrampaşa’ya kazandırmayı arzu ederiz. Bu anlamda, bugüne kadar gösterdiği iş birliği ve dayanışma içerisindeki çalışma kültüründen dolayı da ağabeyimize, değerli Başkan’ımıza yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL OTOGARI’NDA BÜYÜK BİR DEĞİŞİMİ YAŞATIYORUZ”

Var olan spor tesisini, yeni tasarımlarla baştan aşağı yenilediklerini ve 200 araçlık zemin altı otoparkını da Bayrampaşa’ya kazandırdıklarını belirten İmamoğlu, sözü, Bayrampaşa ilçe sınırları içerisindeki Büyük İstanbul Otogarı’na getirdi. “İstanbul Otogarı’nda gerçekten büyük bir değişimi yaşatıyoruz” diyen İmamoğlu, “Geçenlerde, milli bayramlarımızın birinde, Bayrampaşa’dan bir okulun öğrencileriyle karşılaştığında, ‘Başkan’ım, teşekkür ederiz. Yanından geçmeye korkuyorduk. Şimdi oraya üniversite kazanma hedefiyle, ders çalışmaya gidiyoruz’ dediler. Çünkü, orada artık kütüphane var. Tiyatro salonu var. Birçok hizmetleriyle, pırıl pırıl bir otogarımız var. Bu manada burayı da İstanbul için faydalı bir hale getirmenin de gururunu yaşıyoruz. Bayrampaşa’nın daha etkin kullanmasını, mahalleye sırtını dönmüş bu alanın, mahallesine yüzünü dönmüş haliyle, Bayrampaşalı hemşehrilerimin oraya ev sahipliği yapmasını da diliyorum” ifadelerini kullandı.

“SÖZDE ‘BİRLEŞELİM, KUCAKLAŞALIM; KARDEŞİZ’ DEMEKLE OLMAZ…”

Yönetim anlayışları gereği, ayrımcılığı yapmadan ve her kurumla iş birliğine açık, eşitlikçi bir biçimde çalıştıklarını kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Çünkü, Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılına girmeye hazırlandığımız şu dönemde, kamu yöneticileri olarak bir araya gelmekten, birlikte çalışmaktan, birlikte üretmekten, asla uzak durmamalıyız. Yoksa sözde ‘Birleşelim, kucaklaşalım; kardeşiz’ demekle bu olmaz. Yani bu işin, yönetici seviyesinde çözülmesi şarttır. Bu bağlamda; yönetim ahlakı, yönetim felsefesi noktasında, bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz. Vatandaşın sorunlarının çözümüne, mutlaka birlikte hareket etmek için her yolu deneyeceğiz. Biz; demokratik olgunluğun, vatandaşa saygının, yurt sevgisinin, vatan sevgisinin, millet sevgisinin, yurttaş sevgisinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Cumhuriyet, yöneticilerin hadlerini bilmesi gereken bir yönetim sistemidir. Yani yöneticiler, hadlerini, vatandaşa hizmet ettiklerini bilecekler. Hiçbir yönetici, ‘Ben bilirim, benim dediğim doğrudur, ben yaparım’ anlayışına sahip olamaz. Bu anlamda, Cumhuriyet’in bize öğrettiği bu kavramlarla, çok güçlü bir biçimde İstanbul’a hizmet noktasında, en üst seviyede moralli ve motive olduğumuzu buradan tekrar beyan etmek istiyorum.”

AYDINER’DEN, İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Açılışı yapılan merkezin önemli bir yer olduğuna vurgu yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner de duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Biraz önce Sayın Başkan’ımızla da görüştük. Çok seri bir şekilde buranın harekete gelmesi gerekiyor. Bu nedenle Başkan’ımız da buradaki 5 tane önemli ofisleri açarak, halkımızın çok daha rahat bir şekilde buraya gelmelerini sağlıyorlar. Diğer dükkanların da çeşitli bir şekilde doldurularak buranın artık bir yaşam merkezi haline gelmesini, bundan sonra da inşallah birlikte yürüteceğiz. Biz de elimizden gelen her türlü yardımı Sayın Başkan’ımıza yapacağız. Öncelikle, Bayrampaşa’mıza getirmiş olduğu çok önemli projelerinden dolayı, ben kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Halkım adına şükranlarımı sunuyorum. Özellikle de buradaki bu yaşam merkezinin altında bulunan, açılışını Sayın Başkan’ımızın yapacağı önemli projeler, hakikaten insanımıza dokunacak olan projelerdir. Halkımıza, insanımıza, gençlere ve çocuklara dokunan bu tür projeleri yapması da bizim için de anlam teşkil ediyor. Yine aynı şekilde yüzme havuzu ve altında otopark olması da Bayrampaşa için çok ama çok önem arz ediyor. O açıdan bu önemli projelerin Bayrampaşa’ya kazandırılması münasebetiyle, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu tesislerin Bayrampaşa’mıza, İstanbul’umuza ve özellikle de ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

İBB’nin Bayrampaşa’da yaşam merkezi içerisinde; Bölgesel İstihdam Ofisi, Enstitü İstanbul İSMEK, Yuvamız İstanbul ve Mahalle Evi hizmet verecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir