Esay’ın ikinci ekibi hazır…

Example HTML page

ESAY Arama Kurtarma bünyesinde yer alacak olan ikinci ekip, AFAD koordinasyonunda düzenlenen eğitimleri ve hafif seviye arama kurtarma akreditasyon sınavını başarıyla tamamladı. Sınavı başarıyla tamamlayan ekibi görüntülü arayarak tebrik eden Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, “İnşallah 2025 Ocak ayına kadar arama kurtarma ekibimiz  ikinci seviyeye geçerek ikinci yıldızlarını takacaktır” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından, olası deprem ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla kurulan ESAY Arama Kurtarma bünyesinde yer alacak ikinci ekip, AFAD koordinasyonunda düzenlenen eğitimlerini ve sonrasında gerçekleştirilen hafif seviye arama kurtarma akreditasyon sınavını başarıyla tamamladı.

BAŞKAN ÖZMEN, EKİBİ TELEFONLA ARAYARAK TEBRİK ETTİ

Göktürk’te bulunan Afet Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen akreditasyon sınavını başarıyla tamamlayan ekibi Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen telefonla görüntülü arayarak tebrik etti.

ESAY Arama Kurtarma ekibine inancının tam olduğunu vurgulayan Başkan Özmen, “Arkadaşları başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum. İnşallah 2025 Ocak ayına kadar arama kurtarma ekibimiz  ikinci seviyeye geçerek ikinci yıldızlarını takacaktır” diye konuştu. 

“HEDEFİMİZ ORTA SEVİYE ARAMA KURTARMA AKREDİTASYONU ALMAK”

Altı aydır bu sınava hazırlandıklarını belirten ESAY Birimi Sivil Savunma Amiri Hasan Söker ise duygularını şu sözlerle ifade etti:

“2022 yılında ilk ekibimizle hafif seviye akreditasyon ve eğitmenlik akreditasyonumuzu aldık. 6 Şubat deprem felaketi sonrasında bu yöndeki faaliyetlerimizi hızlandırarak ikinci ekibimizi oluşturduk. Bugün ikinci ekibimizin de akreditasyon sürecini başarıyla tamamladık. 2025 yılı için iki ekibimizi birleştirerek orta seviye arama kurtarma akreditasyonunu almayı hedefliyoruz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir