Erkan Baş: Bizim birliğimiz üç beş koltuktan bin kere daha değerlidir!

Example HTML page

Yeşil Sol Parti’nin Aydın mitinginde konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Onlar bizim birliğimizi bozmaya çalıştıkça, biz birbirimize daha çok sarılacağız, daha çok yan yana olacağız” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Yeşil Sol Parti’nin Aydın’da düzenlediği mitingde konuştu. Konuşmasında sık sık ortak mücadele vurgusu yapan Baş, “Tüm yurttaşlarımıza söz veriyoruz; onlar bizim birliğimizi bozmaya çalıştıkça, biz birbirimize daha çok sarılacağız, daha çok yan yana olacağız” dedi.

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kalırken Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni partilerin Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdüğü seçim çalışmaları da devam ediyor.

Yeşil Sol Parti, bugün Aydın’da Kent Meydanı’nda seçim mitingi düzenledi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı.

Çok sayıda Aydınlının katıldığı mitinge yurttaşlara seslenen Erkan Baş, konuşmasının başında Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın selamını iletti. Baş, “Kardeşler bugün burada hepinize Türkiye İşçi Partisi’nin sevgilerini, selamlarını, dayanışma mesajlarını getirdim ama yanımda bir de geçen hafta cezaevinde ziyaret ettiğim, Edirne Cezaevi’nde ziyaret ettiğim sevgili Selahattin Demirtaş’ın selamını getirdim” dedi.

Konuşmasında sık sık ortak mücadelenin önemine dikkat çeken TİP Genel Başkanı, “Halklarımıza insanca bir yaşamı, barışı, özgürlüğü çok gören bu Saray Rejimi’ni tarihin çöplüğüne göndermeye 15 gün kaldı. 15 gün sonra halk düşmanlarından kurtulacağız, Kürt düşmanlarından kurtulacağız, Alevi düşmanlarından kurtulacağız, gençlik düşmanlarından, kadın düşmanlarından kurtulacağız” diye konuştu.

‘BİZİM İTTİFAKIMIZ ÜÇ BEŞ KOLTUKTAN BİN KERE DAHA DEĞERLİDİR’

İktidar medyasının Emek ve Özgürlük İttifakı’nın birliğini bozmak için her yolu denediğini belirten Erkan Baş, şu ifadeleri kullandı:

“Saray iktidarı kaçınılmaz yenilgilerinin farkında. Bu yenilgiyi nasıl önleriz diye ayakları tir tir titreyip planlar, projeler yapıyorlar. Emin olun hepsinin en büyük korkusu halkların birliğidir. En büyük korkusu bizim mücadele birliğimizdir ve bunu bozmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Burada, Aydın Meydanı’nda, Yeşil Sol Parti mitinginde tüm yurttaşlarımıza söz veriyoruz; onlar bizim birliğimizi bozmaya çalıştıkça, biz birbirimize daha çok sarılacağız, daha çok yan yana olacağız.

Birkaç şey söyleyeceğim; bizim ittifaklarımız onların ittifaklarına benzemez. Bizim ittifakımız otellerde kurulmadı, lobilerde kurulmadı. Bizim ittifakımız sokaklarda, mücadele alanlarında kuruluyor. Onlar sanıyorlar ki; Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakıdır. Onlar sanıyorlar ki Emek ve Özgürlük İttifakı Meclis’te kurulmuş bir ittifaktır. Biz açık söylüyoruz: Bizim ittifakımız dünyanın bütün temsil makamlarından, üç beş milletvekili koltuğundan bin kere daha değerlidir.”

‘TÜRK VE KÜRT EMEKÇİLERİNİN BİRLİĞİNDEN DAHA ÖNEMLİ HİÇBİR ŞEY GÖRMEYECEĞİZ’

Erkan Baş, iktidar yandaşlarının tüm girişimlerine rağmen ittifak ve mücadele birliğinden asla taviz vermeyeceklerini belirtti.

Baş, şu ifadeleri kullandı:

“Üç beş milletvekilliği için bizi birbirimize düşüreceğini sananlar var ya onlara buradan seslenmek istiyorum; dost, düşman herkes bilsin! Bizim ittifakımız Roboski’de kuruldu, Gezi barikatlarında kuruldu, IŞİD çetelerine karşı mücadelelerde kuruldu, 10 Ekim’de Ankara’da bombalar altında kuruldu. Hiçbir güç bizim ittifakımızı bozamaz. Biz idam sehpasında ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ diyen Deniz Gezmiş’in yoldaşlarıyız. O yüzden bizi birbirimize rakip gibi göstermeye çalışan iktidar medyasını elimizin tersiyle itiyoruz. Bizim mücadelemiz ortaktır. Hiçbir seçim ve makam bizim için bu mücadeleden daha önemli değildir. Bırakan milletvekilliğini, bırakın belediye başkanlığını dünyanın bütün koltuklarını getirip önümüze dizseler bu ülkede Türk ve Kürt emekçilerinin birliğinden daha önemli hiçbir şey görmeyeceğiz.

Buradan sadece şahsım adına değil, tüm Türkiye İşçi Partililer adına bir kere daha ifade etmek istiyorum: Biz HDP geleneğinin, Kürt halkının çektiği sayısız eziyete rağmen fedakârca, inatla direnişinin, onurlu duruşunun bilincindeyiz ve yerimiz her zaman bu iradenin yanı başında olacaktır. İşte bu onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırmak için bugün buradayız, yan yanayız, omuz omuzayız.”

‘SÜLALE DEVRİNİ BİTİRMEK İSTİYORSAK, AYDIN’DA MÜHRÜMÜZÜ YEŞİL SOL’A VURUYORUZ’

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, konuşmasının son bölümünde Aydınlı yurttaşlara Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısında bulundu:

“Özetle esas olan mücadele birliğidir. Esas olan yoldaşlıktır. Esas olan bu büyük bedeller ödenen mücadelenin zafere ulaşmasıdır ve esas olan zor günlerde yan yana, omuz omuza durmaktır. Biz zafere inanıyoruz ve bu zafer ancak ve ancak Kürt ve Türk halkı beraber olduğunda olur. Biz bu zaferi kazanacağız. Biz beş parmağın beşinin de farklı olduğunu biliyoruz. ‘Ayrılıklarımız, zenginliklerimizdedir’ diyoruz ama bu beş parmak birleşip yumruk olduğunda iktidarı başlarına yıkar diyoruz başlarına!

Buradan bizim sözümüze değer veren herkese çok açık bir çağrı yapmak istiyorum: İttifakımız Aydın’da Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girmektedir. Aydın halkını en iyi temsil edecek irade Yeşil Sol Parti listeleridir. Aydın halkı; Aydın’da Yeşil Sol Parti’nin pusuladaki logosunun altına basılacak her mühür Emek ve Özgürlük İttifakı’nı büyütecektir. Bu ülkede barış mücadelesini büyütecektir, kardeşlik mücadelesini büyütecektir, eşitlik mücadelesini büyütecektir. Hepimizin ortak bir derdi var; sülale devrini bitirmek istiyorsak Aydın’da Yeşil Sol’a mührümüzü vuruyoruz. Başaracağız, başaracağız mutlaka başaracağız!”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir