Erdoğan saat 14.00’te seçim kararını açıklayacak

Example HTML page

14 Mayıs’ta olması beklenen 2023 seçimleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün saat 14.00’te alacağı kararla kesinleşecek. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhur İttifakı’nın genişlemesi gündemde.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 14.00’te Saray’da seçim kararını açıklayacak

Seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağını daha önce belirten Erdoğan, “10 Mart Cuma günü Anayasa’nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının, ertesi gün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz” demişti.

14 Mayıs seçimleri için Ankara’da görüşme trafiği de hızlanmış durumda.

Çarşamba günü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile de bir araya geldi.

Görüşmede iki lider, 11 ili vuran deprem afeti ile seçim sürecine yönelik konuları ele aldı.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici’ye “Cumhur İttifakı’na yeni partilerin katılacak mı?” sorusu yöneltildi..

Destici, “Cumhur İttifakı’nın ilkeleri, nedir o ilkeler? Devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler, elbette ki Cumhur İttifakı’na dahil olabilirler” yanıtını verdi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre de Cumhur İttifakı’nın genişlemesi gündemde. Edinilen bilgiye göre, DSP Cumhur İttifakı’nda yer alabilir.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, kendilerine henüz bir teklif gelmediğini ancak kapılarının kapalı olmadığını ifade etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir