Erdoğan: Bir müddet daha dişimizi sıkacağız

AKP MYK toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sokağa çıkma yasağının vatandaşlarımız için ne demek olduğunu görüyoruz, bir müddet daha dişimizi sıkacağız” dedi.

Erdoğan, “Yaklaşık 1.5 ayı bulan bu dönemde metanetle davranan 83 milyon vatandaşımızın her birine şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Salgın döneminde sağlık hizmetlerini en üst düzeyde tutulduğunu savunan Erdoğan, “İki ayrı grup halinde 4.4 milyon haneye 1000’er lira nakit desteği sağladık. Esnaftan, sanayiciye kadar reel kesimin tüm taraflarını rahatlatacak çok sayıda destek paketini uygulamaya koyduk. Ekonomik istikrar kalkanı kapsamında açıkladığımız desteklerin tutarı 200 milyar lirayı buluyor. Eskiden Türkiye bu tür büyük kaynaklar, batan bankalar ve sebepsiz krizlerin bedelini ödemek için kullanırdı. Bu milletin ve ülkenin refahı, huzuru ve istikbali için harcanan her kuruş doğru yere gitmiş demektir. Salgın tedbirlerini kaldırdıkça inşallah üretim çarkları tam hız dönmeye, halkımızın ve devletimizin kasası tekrar dolmaya başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“Hep birlikte sabrettik ve neticeye doğru yaklaşıyoruz. Tedbirleri tavizsiz uygulamamız gerekiyor.

Salgın tedbirlerini aşamalı olarak kaldırdıkça üretim çarkları yeniden dönmeye başlayacaktır.

Gereken iradeyi gösterip tarihi fırsatı değerlendireceğiz. İnşallah bu sürecin de lokomotifliğini de yapacağız. Normalleşme takvimini olgunlaştığında paylaşacağız.

Bu süreçte fedakarlık yapmaz, salgını diğer ülkelerle eş zamanlı olarak geride bırakmazsak çok daha ağır kayıplar yaşayacağımızı biliyoruz.

Önümüzdeki dönemde en büyük gücümüz olan milletimizin gönlündeki mümtaz yerimizi daha güçlendirmenin gayreti içinde olacağız.

Bu ülkenin ve milletin refahı, huzuru, güvenliği, istikbali için harcanan her kuruş doğru yere gitmiş demektir.

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında bugüne kadar açıkladığımız desteklerin tutarı 200 milyar lirayı buluyor. Bu, Türkiye’de doğrudan reel sektöre ve en alt gelir grubuna verilmiş en büyük destek rakamıdır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir