Emel Bilenoğlu Çalışmalarına Ağrılılar Derneği ziyaretiyle devam etti…

Millet İttifakının CHP ‘li Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu Akşemsettin Mahallesinde bulunan Ağrılar Derneğini ziyaret etti.

Emel Bilenoğlu’nu yoğun bir kalabalık vatandaş topluluğu karşıladı.

Vatandaşları dertlerini dinleyen ve projelerini anlatan Emel Bilenoğlu’na vatandaşlar “ 50 yıllık ve Eyüpsultan’ın en büyük mahallelerinden biri olmamıza karşın belediye hizmetlerinden en az yararlananlardanız. Tapu ve mülkiyet sorununun yanı sıra, trafik sorunu her gün daha da içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Ailelerimizin sosyal hayatlarına dokunacak bir yeşil alanımız dahi mahallemizde bulunmamakta. Çocuk parkları bakımsız, belli bir saatten sonra uyuşturucu kartellerin tezgahı durumunda. Yıllar önce planı yapılmış olan hastane sadece planda kaldı ve arazisi birilerine peşkeş çekildi. Büyük proje ve istihdam yaratacak denilen Wialand, mahalledeki esnafı bitirdi. Bölgede yaşayan ve issiz olan gençlerin Wialand’da işe alma ambargosu uygulanıyor dersek yeridir. Bütün bu sıkıntıların sizin başkanlığınızca çözüleceğine olan inancımız tamdır. 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde başarılı olacağınıza olan inancımız ve desteğimizle derneğimizi ziyarete geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Vatandaşları dinledikten sonra söz alan Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu, “ bugün burada dinlediğim sorun sıkıntılar sadece Akşemsettin Mahallesindeki siz vatandaşlarımızın değil, Eyüpsultan’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın her gün bana ilettiği sorun ve sıkıntıların bir benzeridir. Değerli komşularım, ben bugün size kamyon kamyon proje anlatmak için gelmedim. Biz projelerimizde ÖNCE İNSAN dedik. İçinde insan olmayan hiçbir projenin benim nezdim de bir önemi ve değeri yoktur. Sizin içinde öyle olmalı.

TAPU VE İMAR SORUNUNU ÇÖZMEK TAAHHÜTÜMÜZDÜR

Bakın 25 yıldır İstanbul’u ve Eyüpsultan’ı yönetiyorlar, bugün çıkmışlar biz tapu ve mülkiyet sorununu çözeceğiz diyorlar. Yahu kardeşim elinizi tutan vardı da biz mi bilmiyoruz. Ben ve İstanbul Belediye Başkan adayımız Sayın, Ekrem İmamoğlu cıktık ve dedik ki, biz bu işi çözeriz. Bunu çözeriz demekle kalmadık, Eyüpsultan Mahalleleri Kültür Dayanışma Derneğinin organize ettiği halk toplantısında hazırladıkları 6 maddelik TAAHHÜTNAMEYEDE imzamızı attık. Ve bugün bu sorunu yaşayan tüm vatandaşlarımıza bu taahhütnameyi bir bir ulaştırıyoruz.

TAM TEŞEKKÜLÜ BİR HASTANE VE 4 TANE SAĞLIK MERKEZİ AÇACAĞIZ

Sağlık konusuna gelince, çok haklısınız Eyüpsultan’da tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacımız var. Bu yeterli mi hayır. Bunun yanında 4 tane yine o ayarda sağlık merkezi kurmayı düşünüyoruz.

2000 GENCİMİZE İŞ BULACAĞIZ

Allahın izni ve sizin desteğinizle seçildiğimiz taktirde, belediyeyi sanki bir iş bulma kurumuymuş gibi göreceğiz ve genÇlerimiz başta olmak üzere işe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek vereceğiz. Bunu yaparken, mevcut emeğiyle çalışan hiçbir personelimizi hiçbir işçimizi işten çıkarmayacak, aksine ekonomik gelirlerini daha da üste çıkaracağız.

İLK BİRİNCİ YILIMIZDA BEŞ, BEŞ YILIN SONUNDA 21 KREŞ AÇACAĞIZ

Kadınlarımızın sorunları ile ilgilenecek bir kadın müdürlüğü kurmak önceliklerimiz arasındadır. İş hayatına atılmak isteyen ancak çocuğu olduğu için çalışamayan kadılarımıza imkan yaratmak için ilk bir yılda 5 ve 5 yılın sonunda 21 mahallemizde birinci sınıf kreşler açacağız.

ÇOCUK PARKLARIMIZI ARTIRACAĞIZ

Çocuk parklarımızın durumu içler acısı. Ortaya bir salıncak koymakla park yaptım demek biraz ucuz siyaset olur. Biz mevcut bütün parkları yenilemekle kalmayıp, sayısını artıracağız. Bunu yaparken yaşayan parklar olsun diye parklarımızın 7/24 kameralarla güvenliğini sağlayıp, saat kaç olursa olsun rahatlılıkla gelinip sosyalleştiğimiz bir yer haline getireceğiz.

BUNLAR AŞKLARINA DA SEVDALARINA DA İHANET ETTİLER.

Sevgili Akşemsetin mahalle sakinleri, bütün bunları yaparken yeni yeni binalara, beton yığınlarına ihtiyacımız yok. Biz Eyüpsultan’da yer alan taşınmazları kullanacağız. Hangilerini mi? Size iki örnek vermek isterim. Biliyorsunuz, Eyüpsutan Belediyemizin eski yerleşkesi vardı. Yeni yerleşkeye geçince o güzelim binayı bunlar tutup 25 yıllığına 1 TL karşılığında İlim Yayma Cemiyetine kiraladılar. Peki İlim Yayma Cemiyetinin bu yere ihtiyacı var mıydı? Hayır yoktu. Zaten onların bir yeri vardı. Peki onlar ne yaptı? Belediyenin yerini bedavaya alınca, kendilerine ait yeri aylık 400 bin TL karşılığında Bezmialem Hastanesine kiraladılar. Yani sevgili dostlarım tüyü bitmemiş yetimin hakkını birilerine bedava verip, onlara da aylık 400 bin TL, 25 yılın sonunda da 24 Milyon TL para kazandırdılar. Bu kimin parası, senin ve benim param. Seçildiğimiz taktirde yapacağımız ilk işlerden biri, eski belediye yerleşkesini geri almak olacak. Yok vermeyiz mi diyorlar o zaman aylık 400 bin TL bize kira vermek zorunda kalacaklardır.

Gelelim 2. Örneğe. Biliyorsunuz Silahtarağa’da bulunan Pazar yerimiz var. Oraya yeni bir Belediye yerleşkesi yapıp tüm vatandaşlarımızın rahatlılıkla ulaşmasını sağlayacağız. Mevcut belediye yerleşkesini de Eyüpsultan’da olması gereken bir üniversite için tahsis edeceğiz. Bir üniversitenin Eyüpsultan’da olması istihdamı artıracak ve Eyüpsultan’a yeni bir çehre kazandıracaktır.

Bu günlerde sürekli billboardlarda yok “İstanbul benim aşkım, Eyüpsultan sevdam” yazılarıyla karşılaşıyorsunuz. Ben diyorum ki GELİN AİLE OLALIM. Çünkü aile olmak önemlidir. Siz aşkınıza siz sevdanıza ihanet ettiniz ama biz ailemize asla ihanet etmeyiz” ifadelerini kullandı

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir