Emel Bilenoğlu; Birlikte kazanacağız, hayallerimizi birlikte gerçekleştireceğiz

Example HTML page

Emel Bilenoğlu; Birlikte Kazanacağız, Hayallerimizi Birlikte Gerçekleştireceğiz…

Grand Haliç Restaurant da adaylık açıklamasında bulunan Bilenoğlu biliyorum arkadaşlarımızın sizlere dağıttığı not kağıdına hayallerinizi yazıyorsunuz hepsini teker, teker okuyacağım inanıyorum 31 Mart 2024 seçimlerini ‘’bizler birlikte kazanacağız, hayallerimizi birlikte gerçekleştireceğiz ifadesinde bulundu.

CHP Eyüpsultan 2019 Belediye Başkanı adayı Emel Bilenoğlu 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday adayı başvurusunu gerçekleştirerek dosyasını Başkan Doğan Sarıtaş’a teslim etmişti. Grand Haliç Restaurant’da bu gün saat 15.00’da düzenlemiş olduğu geniş katılımlı bir toplantı ile kamuoyuna duyurdu.

Emel Bilenoğlu’nun adaylık açıklamasına CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, CHP Önceki dönem Zeytinburnu Belediye Başkanı Adil Emecan, CHP Belediye Başkanı Aday Adayları Ali Haydar İşkar, Mustafa Tüysüz, Yeşim Tektaşlı ve Dr. Aytekin Parmak, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Ünsal Aykutoğlu, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları, Mahalle Muhtarları, STK Başkanları ve yöneticileri, Uzel Çalışanları ve çok sayıda partili katıldı.

”SARITAŞ AMASIZ FAKATSIZ EYÜPSULTANI KAZANACAĞIZ”

Başkan Doğan Sarıtaş yapmış olduğu kısa selamlama konuşmasında amasız fakatsız Eyüpsultanı kazanmak istiyoruz. Yaklaşık 81 arkadaşımız aday adayı başvurusunda bulundu ben çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Bu gün burada Emel Bilenoğlu yoldaşımızın açıklamasına katıldım diğer arkadaşların açıklamalarına da iştirak edeceğim birlikte olacağız Eyüpsultan da CHP’mizin bayrağını dalgalandıracağız ifadesinde bulundu.

Bilenoğlunun Adaylık açıklamasında öne çıkan satır başları şöyle;

Merhaba Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar, Alibeyköy, Güzeltepem, İslambey, Defterdar, Ramicuma, Topçular, Ramiyeni, Esentepe, Sakarya, İhsaniye, Göktürk, Akpınar, Kemerburgazım…

Merhaba….

Benim adım adım gezdiğim, derdiyle dertlendiğim, neşesiyle umut bulduğum 29 mahallem, tüm komşularım cumhuriyet halk partisi üyesi yoldaşlarım merhaba….

Merhaba sayın ilçe Başkanım, ilçe yöneticilerim, il Başkan yardımcılarım, komşu ilçelerimizden gelen ilçe Başkanlarım, Meclis üyesi arkadaşlarım, geçmiş dönemde partimizde tüm kademelerde görev alan tüm yol arkadaşlarım, benim 2019 da ki kader arkadaşlarım, 2019 un demokrasi kahramanı belediye başkan adayı arkadaşlarım, çok kıymetli muhtarlarım, sıcak sohbetlerine, sıcak çaylarına doyamadığım STK başkanlarım merhaba…..

Tam 5 yıl önceydi, şu sözlerle başladım, adım adım yürüdüğüm, sevgiyi, emeği ilmek ilmek ördüğüm, motiflerinde her birinizin suretinin olduğu yoluma. O gün ilçe binamızdaydık yine böyle coşkulu bir kalabalıkla, sizlerle göz göze demiştim ki…

Ey benim her sabah güneşten önce uyanan, elleri emek kokan, elleri ekmek kokan, saçlarında devrim çiçekleri açan kadınlarım hoş geldiniz…

Geleceğin umudu genç kızlarım, delikanlılarım, umut kokan çiçek kokan çocuklarım

Hoş geldiniz…

Ve çok kıymetli aslan yürekli, demir bilekli beyefendiler hoş geldiniz..

Coşkuyla çıktık sahaya kol kola omuz omuza, çok güzel bir oy almamıza rağmen ipi göğüsleyemedik çok üzüldük en çok da gençlerimiz üzüldü, kadınlarımız üzüldü, benim üzüntüm onlarınınkinin yanında telaffuz dahi edilemezdi dedi.

Bilenoğlu konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

‘’VE BİRLİKTE KALKTIK 2 NİSAN SABAHI AYAĞA’’

İşte tam da bu nedenle 2 Nisan sabahı kalktık ayağa.

Hatırlayın dostlarım!! 

2 Nisan 2019 sabahı ilçe seçim kurulunun önünde toplanıp, Fahri Korutürk caddesine çıktık, esnafa ve halka döndük yüzümüzü.

Kalbimize acımızı gömüp, seçilen belediye başkanı sahaya çıkmadan biz gittik vatandaşımızın yanına….

Bu yolculuğun başını çeken kişi olarak, şimdi söyleyeceğim bunun nedenini… çünkü size borçluydum….

Çünkü elini, sıktığım bize inanıp oy veren 108 bin 412 genç, yaşlı, kadın, erkek, vatandaşa borçluydum .

Ben büyük aileme borçluydum bunu…

Bu nedenle tam 5 sene oldu, yılmadık, yorulmadık, vazgeçmedik, direndik ve şimdi de başarma noktasına geldik…

Hiç şüphe yok ki başaracağız…

Şimdi sizler o beş yılın kısa hikayesini dinlemek için buradasınız… Ama aslında siz o beş yılı çok iyi biliyorsunuz, çünkü adım adım birlikteydik, adım adım birlikte yaşadık son 5 yılın hikayesini.

Yine de anlatacağız hikayemizi…

Çünkü sizler bugün hem o beş yılın hikayesini dinlemeye, hem de gelecek beş yılın hikayesini omuz omuza yazmaya geldiniz buraya…

Kıymetli dostlar, ben size gelecekte yapacaklarımı anlatmayacağım bugün…. Size beş yıldır birlikte yaptıklarımızı anlatacağım.

Hiç yılmadan çalışmanın itici gücü ile gelecek 5 yılı hayal etmenizi isteyeceğim… 

Bakın neler, neler yapmışız birlikte birkaç tanesini hatırlayalım….

‘’DERTLERİ BİRLİKTE DERTLENDİK’’

828 hanede 30-60 dakika kalmak sureti ile, dertlerini dinledim, sıcacık çaylarını içtim adaylık sürecim bittikten sonra, kapıdan uğradığım binlerce hanenin de çaylarını içmesem de gelecekte muhakkak onlarla da oturacağız…

2800 adet Atatürk’lü Türk bayrağımızı esnafımıza hediye ettik süreç içinde bayraklarımızın birçoğu Eyüpsultan’da halen kullanılmakta bununla onur duyuyorum.

2500 haneye ya da esnafa ajandalarımız ve kalemlerimizle ulaştık.

1100 tane Türk bayraklı duvar saatimiz komşularımızın duvarlarını süslemekte…

Resmi bayramlarımızı sevgili Ersin İmece’nin projesi olan “cumhuriyet delikanlısı” gazetesi ile kutladık tam 6764 gazeteyi halkımızla buluşturduk.

2022 ramazan ayında 30 ailemizin evine iftar yemeği götürdük birlikte iftar yaptık.

Beş yılda toplam 3250 ramazan kolisini ihtiyacı olan ailelerimize ulaştırdık.

1125 adet alışveriş kartını muhtelif zamanlarda halkımıza ulaştırdık.

Sıvı yağ ve şekere yapılan zamı protesto etmek için onlarca aileye yağ ve şeker götürdük.

Bayramda, kandilde, lokma ve simitle, 12 imamların hemen sonrasında da aşure ile vatandaşlarımızla kucaklaştık.. Hak katında kabul olsun…

Yüzlerce çocuğumuzu kent ormanına buz pistine götürdük,

100 civarında çocuğumuzun bayram için saç tıraşını yaptırttık, üniversite sınavına hazırlanan ve bana ulaşan gençlerimize test kitaplarını temin ettik.

2019 da tanıştığımız uzel makina işçileri ile direniş bitene kadar hep omuz omuza hep yan yana yürüdük.

Sarı sendikaya karşı zaferimizden sonra partimizin genel merkezine ziyarete gittik.

Nikah şahitliğini yaptığım, düğününe katıldığım,

Doğumuna gidip hoş geldin dediğim bebek sayısını inanın toplayamadım, kaç yüz tane bilemiyorum.  Ve ne yazık ki aramızdan ayrılan birçok arkadaşımızı, komşumuza da sayısız defalarda veda ettik.

Derneklerimizle hep can canaydık, 2019 sürecinde tanışamadığım derneklerin çoğu ile bir araya geldik..

‘’CUMHURİYET KADINI BEDRİYE HANIMIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMESİNE KATKI SUNDUK’’

Ve benim 90 yaşındaki bir cumhuriyet kadınının, çok kıymetli Bedriye hanımın hayalinin gerçekleşmesi için küçücük bir nokta olabilmeyi başarabilmiş olmam da bu süreçte benim en önemli kazanımım oldu. Biz ağaçlı mahallemize yaptığımız bir ziyaretimizde Bedriye hanıma ait 21 bin metrekarelik bir vakıf arazisinin İBB ye bağış edilmesini sağladık. Bedriye hanımın bu güzel iyiliği sayesinde şimdi senelerdir unutulmuş ağaçlı mahallemizde İBB’nin 2. Yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi inşa edilmekte. Ekrem başkanımızın vizyonuyla birleşip harika bir hizmet haline gelecek olan bu alan, İBB’nin bir hizmetine faydalı olmak adına,

Ama en çok da 90 yaşındaki bir cumhuriyet kadınının hayalini gerçekleştirmek adına benim en önemli çalışmamdı…

‘’HAYALLERİNİZİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’’

Sevgili dostlar sizi yapıp ettiklerimizi daha fazla anlatarak yormayacağım, bu salondakiler bunları zaten biliyor. Biz bunları birlikte yaptık.

Ama benim yıllardır kurduğum hayallerim var, sizin yıllardır kurduğunuz hayalleriniz olduğu gibi işte bunun için 5 senedir azimle her gün sahada çalıştım, ve az önce size verdiğimiz not kağıtlarına Eyüpsultan ile ilgili hayallerinizi dileklerinizi yazdığınızı da biliyorum, onları tek tek okuyacağım. İnşallah onları 2024 seçimlerinden sonra da sizlerle birlikte yapacağım.

Ben mücadeleci bir kadınım tıpkı sizler gibi,

Ben durmam, yorulmam, uyumam, acıkmam tıpkı sizler gibi,

Ben düştüğüm yerden kalkmayı, kalktığım noktadan hızla koşmayı, başarıya giden yolda hiç durmadan çalışmayı, ilkokul da öğrendim çünkü ben de  ve siz de  ve bu salondaki, herkes de yemin ettik…

Dedik ki… “ açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim”

O yüzden bugün buradakiler ve hatta burada olmayan ama bu uğurda hedef koyan herkes bu salondaki inanmışlıkla yola çıktı.

‘’OMUZOMUZA BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’’

Misafirlerim !!!, Yoldaşlarım!!!

Bugün buraya  yolda omuz omuza yürümeye geldiniz,,,

Bugün buraya yolda yorulmamaya yemin ederek geldiniz…

Bugün buraya vazgeçmediğiniz için geldiniz….

Bugün buraya kazanma arzusuyla, içinizde tutamadığınız umudunuzla, coşkuyla, heyecanla geldiniz.

İşte bu heyecanı, bu coşkuyu, bu inanmışlığı yarın sandığa taşıyabilmek için beş yıldır sahada yaptığımız çalışmaları taçlandırıp, belediyecilik nasıl yapılırmış göstermek için, sizin kırılan hayallerinizi şimdi, hemen umuda çevirmek için, belediye başkan aday adaylığımı açıklıyorum.

“biz  hak yemeyiz, kimseye hakkımızı yedirmeyiz”,

 Eyüpsultan belediyesi artık bu gençlerin, bu kadınların, senelerdir ötekileştirilmiş Eyüpsultan halkının, köle gibi çalıştırılıp bir türlü vaat edilen zammı alamayan Eyüpsultan belediye işçilerinin, kesilen ağaçların, yağmalanan Eyüpsultan mülklerinin, hizmet alamayan mahallelilerin, içi boş binalarda hizmet yaptık diye övünenlerin kandırdığı halkın, Eyüpsultan’da uyuyup Eyüpsultan’da uyananların hakkıdır. Bizim hakkımızdır, sizin hakkınızdır, anamızın ak sütü gibi helaldir bize!

‘’İNANIYORUM Kİ BİZ KAZANACAĞIZ’’

Bu nedenle biz kazanacağız, Eyüpsultanda çok çalıştık, daha çok çalışıp bu seçimi alacağız,

Gelin dostlar bu seçim sizin,

Gelin bu yolda beraber yürüyelim bu ilçe bizim,

Gelin canlar bu umut sizin, bu davet sizin,

Bu Eyüpsultan sizin.

Sizin coşkunuzla ben bu seçimi almaya hazırım sizde hazırsanız, beş senedir gönlünüzün başkanıydım şimdi belediye başkan adayınız olmak istiyorum, belediye başkanınız olmak istiyorum…

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir