DİSK EMEKLİ-SEN KAĞITHANE ŞUBESİ, ÜYELERİ İLE DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BULUŞTU

Example HTML page

Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu’na üye Emekli-Sen Kağıthane Şubesi; Kağıthane Belediyesi Nurtepe Sosyal tesislerinde düzenlediği dayanışma kahvaltısında üyeleri ile bir araya geldi.

HABER ETKİN/ HABER MERKEZİ

DİSK Emekli – Sen  Kağıthane Şubesi’nin dayanışma kahvaltısına  Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in yanı sıra CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ, CHP Kağıthane Belediye Meclis Üyesi Kemal Daştan, CHP Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Saadet Tiryaki, Gelecek Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Av. Burak Diyarbakırlıoğlu, Sol Parti Kağıthane Yöneticileri, DİSK Emekli – Sen Marmara Bölge Temsilcisi Erdinç Aslan, DİSK Emekli – Sen 1. Bölge Temsilcisi Fevzi Kirlibal, DİSK Emekli- Sen 2. Bölge Temsilcisi Hikmet Yıldız, DİSK Emekli – Sen Kağıthane Şube Başkanı Ersin Yılmaz, DİSK Emekli –Sen Sarıyer Şube Başkanı Yaşar Avcı, DİSK Emekli – Sen Esenler Şube Başkanı Abdullah Yıldırım, DİSK Emekli – Sen Maltepe Şube Başkanı Sems Ergün, ADD Kağıthane Şube Başkanı Birsen Topbaş Konak, Dersim Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hülya Gür Güntaş, Kağıthane Sinoplular Derneği Başkanı Sedat Çevik, Sporcular Parkı Formu Aktivistleri, Erzincan Çayırlı Dernek Başkanı Ogün Ergin ve çok sayı da STK ve Siyasi Parti temsilcileri ve Emekli Sen Üyeleri katıldı.

Ulusal Haber Sitesi HABER ETKİN Genel Yayın Müdürü Ramazan Yiğit, İstanbul Gazetem gazetesi İmtiyaz Sahibi Varol Kısa davetliler arasında yer aldı.

DİSK Emekli- Sen Dayanışma kahvaltısında; DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz’un selamlama konuşması Sine vizyondan gerçekleşti. DİSK Emekli – Sen Kağıthane Şube Başkanı Ersin Yılmaz’ın selamlama konuşmasının yanı sıra, DİSK Emekli – Sen 2. Bölge Temsilcisi Hikmet Yıldız, Sürece ilişkin konuşma yaparken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de bir selamlama konuşması yaptı.

”2023’Ü MUTLAKA DEMKRASİ GÜCLERİ KAZANMALI”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin yapmış olduğu konuşmasın da bu gün içinde bulunduğumuz siyasi atmosfer Türkiye’nin rejimi değişmiş 50+1 olmuş biz hala küçük hesaplar yapan insanlarız. Kendimi de katarak söylüyorum. Bu işleri büyütmenin bir tek koşulu var birlikte yol yürümeyi becermemiz gerekiyor. Eleştirilerimiz elbet olacak eleştirilerimizi çok ciddi bir şekilde birbirimizin yüzüne söyleyebilmeliyiz. Ama şundan emin olun ki bu yapıcı olursa insanları motive eder. Genelde siyaset intikam üzerine yapılıyor. Bundan vaz geçmek zorundayız. Bu ülkenin rejimi 2023 de yeniden rotasına sokma sansı var buna da her birimiz katkı sunmamız gerekiyor. 2023 e kadar her birimize önemli görev düşüyor. Demokrasiyi taçlandırmanın tek yolu 2023 seçimlerini demokrasi güçlerinin mutlaka kazanması gerekiyor ifadesinde bulundu.

Şair İsmail İsmail Karadağ davetlilere Akraba Değildik Tabi ki Kanda ve Sokak Çocuğu Şiirini büyük alkışlar arasında seslendirdi.

‘’EMEK HER ZAMAN KAZANIR’’

DİSK Emekli – Sen 2. Bölge Temsilcisi Hikmet yıldız konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığın da salonu dolduran Emekli – Sen üyelerinin ‘’Emekçiyiz haklıyız kazanacağız’’ sloganı yankılandı. Bunun üzerine Yıldız Emek her zaman kazanır ifadesin de bulundu.

Yıldız konuşmasına şu ifadelerle devam etti; Değerli arkadaşlar konuşmama tarihten bir alıntı ile devam etmek istiyorum: ‘’Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. ‘’Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur” diyor ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk.

Değerli arkadaşlar bu hafta aynı zaman da ‘’Emekliler Haftası’’ biliyorsunuz emekliler haftasının doğuşu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu tarihdir. Atatürk’ün o tarihte yani emeklilerin daha az sayıda olduğu dönemde, emeklilerin çok dikkate alınmadığı bir dönemde, varlıklarının hissedilmediği bir dönemde ancak Atatürk’ün özellikle yaşlılar ve Emekliler hakkındaki hissiyatı, değer vermesi son derece önemli bizim açımızdan dikkate değer. Bu sebepten dolayı Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkür ediyor ve minnet duyuyoruz. Çükü bu gün yaşadıklarımızın, yani emekli sorunlarının, yani yaşlılara bakış açısının bugünden düne ne kadar farklılaştığını yaşadığımız pratik içinde görüyoruz ve yaşıyoruz. O sebep yine tarihsel süreç içerisinde Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk bu noktada bakış açısı son derece önemli ve değerlidir dedi.

Yıldız konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü;  Değerli Emekli-Sen Üyesi arkadaşlarım, Emekli-Sen Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, STK’larımızın değerli Başkanları ve yöneticileri, Siyasi Partilerimizin değerli Başkanları yöneticileri, Değerli Basın Emekçileri ve Şişli Belediye Başkanımız herkesi DİSK Emekli-Sen adına saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Tekrardan hoş geldiniz onur verdiniz diyorum.

Dün alın teriyle, bu gün mücadelesiyle yarına bırakacağı mirası var olan DİSK Emekli – Sen’liler hoş geldiniz.

Biz Emekliler gerek ülkemizde gerekse dünyada yaşananlara duyarsız kalamaması gereken kesimleriz. ‘’Çünkü emekli özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olmaz’’.

Yine tarihsel bir alıntı ile devam etmek istiyorum. Savaş bir millet için zorunlu olmadıkça bir cinayettir.’’ Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk böyle söylemiştir.

Farklı emperyalist projelerin ve yayılmacı politikaların emekçilere, yoksullara yıkım getirmekte, dünyayı ve halkları felakete sürüklemektedir.

Yakın tarihimiz de Irak’ta, Suriye’de, Libya’da bu gün Ukrayna’da ve Yemen de Afrika’da yıkımlar devam ediyor.

Yaşanan savaşlar en çok yoksulları, emek dünyasını, olumsuz şekilde ekonomik olarak etkiliyor. Bu gün canlı olarak yaşadığımız savaşta Rusya’yı saldırılarını durdurmaya, NATO’yu yayılmacı politikalarından vaz geçmeye çağırıyoruz. Savaş küçük bir azınlığın serveti büyük çoğunluğun yoksullaşması demektir.

Dünyamız da üretenler, çalışanlar, emekçiler ve emekliler gerekçesi ne olursa olsun gereksiz savaşa hayır demelidirler.

Dünyada Üretim artmış yoksulluk daha fazla artmıştır. Ülkelerde gelir artmış gelir adaletsizliği daha fazla artmış. Demokrasi daha fazla söylenir olmuş otoriter ve Faşizan yöntemler daha fazla kullanılır olmuştur. Biz emekçiler ve emekliler bu haksız savaşlara bu gerekçelerle hayır diyoruz.

‘’HAYAT PAHALI EMEK UCUZ OLMUŞTUR’’

Ülkemizi de, dünyamız da yaşanan bu olumsuz gelişmelerden etkilemiştir. Küresel sermaye etkisi altına giren ekonomimiz kamusal üretim alanlarını daraltarak özelleştirme adı altında kaynaklarımızın talan edilmesine neden olmuştur. Benim memurum işini bilir dendiğinden bu yana yoksulluk her dönem artarak rekor kırmıştır. Çiftçiye ananı da al git söyleminden bu yana tarım çökmüştür. Ülkemiz de emek ucuz çağrısı yapıldığı günden bu yana yoksulluk artmıştır. Tek adam rejiminden sonra adalet tek taraflı ve güvenirliğini kaybetmiştir. Kurumlar hukuk tanımaz iktidarların istediği gibi çalışır duruma gelmiştir. Hayat pahalı emek ucuz olmuştur.

İşte bu şartlarda hakların kazanılmasının örgütlü olmaktan geçtiğine inanan biz emekliler 1995’den bu yana Emekli-Sen de örgütlenerek ve taleplerimizi alanlarda devam ediyoruz dedi.

Yıldız konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

NEDEN SENDİKA, NEDEN EMEKLİ – EMEKLİ SEN?

Değerli dostlar toplu sözleşme hakkını kazanmak için.

Emeklilerle ilgili karar alınırken emekli sendikalarının sürece katılarak müdahil olması için.

Emeklilikte insan onuruna yakışır bir maaş ve gelir elde etmek için.

Emekliler arasında oluşan maaş farklarının giderilerek intibak yasasının çıkarılması için.

Aşımızı, ekmeğimiz ve geleceğimiz için hep beraber alanlarda olmaya, DİSK Emekli-Sen de örgütlenmeye devam edeceğiz dedi.

Yıldızı’ın konuşması üzerine salonda ‘’inadına sendika, inadına DİSK’’ sologanı yükseldi.

Tüm emeklileri bu ortak davaya katılmaya davet ediyoruz.

Yıldız konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

‘’KAMU KAYAKLARINDAKİ TALANA SON VERİLMELİ’’

Emekçilere ve Emeklilere kaynak sağlanmasının yolu kamu kaynaklarının talanına son verilmesine bağlı. Yap soy devret modelinden var geçilmesi, kayıt dışı ekonominin engellenmesine ve siyasetten ekonomiye büyük bir zihniyet değişikliğiyle mümkün olacağını düşünüyoruz. Yani emekliler toplu sözleşme hakkını kazanmadan örgütlü alana sahip olmadan emeklilerin hem ekonomik hem sosyal haklarını elde etmesi mümkün değildir.

Bu sebeple burada siyasal partilerin temsilcileri de var katıldıkları için çok teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlar biliyorsunuz örgütlenme hakkı bir anayasal haktır. Ancak emeklilerin örgütlenmesi önüne konulan yasal engellemeler devam etmektedir. Bu sebeple bütün partilerden özellikle demokrasi konusun da duyarlı olan hakların verilmesi konusunda irade koyan partilerden ricamız şudur? Emeklilerin sendika kurma hakkının önündeki engellerin kaldırılması için mutlaka kendi seçim beyannamelerine koymalarını rica ediyoruz. Velhasıl arkadaşlarım emekliler bu toplumun geniş bir kesimini temsil ediyor olması ve kokulan örgütlülükten dolayı maalesef sendikal hakkı engelleniyor diyen Hikmet yıldız her şeye rağmen, her koşula rağmen emekliler ayakta, Emekli-Sen’liler ayakta vardık var olacağız Yaşasın DİSK Emekli-Sen diyerek sözlerini tamamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir