DİSK, 54 yaşında

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) , kuruluşunun 54’üncü yıldönümünü bugün grevdeki Baldur işçileriyle birlikte kutluyor. Konfederasyondan yapılan açıklamada, “DİSK’i sermayenin saldırıları karşısında teslim olmayan, mücadeleyi seçen işçiler kurdu. DİSK grevlerde, direnişlerde, meydanlarda kuruldu. DİSK, bundan tam 54 yıl önce işçi sınıfının sermayeye verdiği kararlı yanıt oldu” ifadelerine yer verildi.

DİSK’in yayımladığı mesajda Kurucu Genel Başkan Kemal Türkler ve DİSK’in efsaneleşen önderleri de anıldı. Covid-19 salgınına da değinilen açıklamada “Ekonomik krizin ve Covid-19 salgınının tüm yıkıcı etkileri işçi sınıfına fatura edilmek istenirken, bu zor koşullarda insanca yaşamamız ve çalışmamız için yapılması gerekenleri bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ediyoruz: Asgari ücretin brütü net ödensin. Asgari ücretin tümüyle vergiden muaf tutulması ve SGK prim desteği ile asgari ücretlilerin ve tüm işçilerin eline geçen nakit miktarın en az 750 lira artırılması mümkündür. TBMM pandemi koşullarında işçilerin gelirinin iyileştirilmesi için derhal harekete geçmelidir” dendi.

DİSK kuruluş yıldönümü etkinlikleri Baldur’un Kocaeli’ndeki fabrikası önünde, 49 gündür grevde olan işçilerle birlikte gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında Hüseyin Turan, Balık Ayhan, Erdal Güney, Hasan Karayol, Semiha Aygün ve DİSK Korosu da işçilerle olacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir