Demirtaş: Önümüzdeki seçimlerin sonucunu HDP binası değil, HDP’liler belirleyecek

HDP’nin kapatılması istemiyle açılan dava hakkında açıklamalarda bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bu sadece ahlaksızlığın dibi değil, aynı zamanda ağır bir anayasal suçtur” dedi. Seçimleri işaret eden Demirtaş, “Ve hiç kimse unutmasın ki, önümüzdeki seçimlerin sonucunu HDP binası değil, HDP’liler belirleyecek” dedi.

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan dava hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş, “Bugüne kadar partileri ya darbeciler ya da statükocular kapattılar. İlk kez, bir partinin seçim kazanması için bir başka partiye kapatma davası açılıyor. Bu sadece ahlaksızlığın dibi değil, aynı zamanda ağır bir anayasal suçtur. Susarak ya da kararın altına imza atarak buna ortak olanları asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Kapatmak istedikleri HDP budur” diyerek HDP Genel Merkezinin fotoğrafını paylaşan Demirtaş, “Hiç kimsenin kapatmaya gücünün yetmeyeceği HDP ise budur” diyerek mitingden bir fotoğraf paylaştı.

“Ve hiç kimse unutmasın ki, önümüzdeki seçimlerin sonucunu HDP binası değil, HDP’liler belirleyecek. Bu da HDP’lilerin, zalimleri gömeceği yerdir” diyen Demirtaş, “Sonuç ne olursa olsun, demokrasi ve barış yolundan asla sapmayacağız. Mücadelemizi hukuk içinde sürdürecek ve mutlaka kazanacağız” dedi.

Demirtaş, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında, “Son olarak belirtmek isterim ki, Ömer Faruk Gergerlioğlu her daim halkın vekilidir ve onurumuzdur” yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’ye kapatma davasına ilişkin iddianamede HDP’nin ‘devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği’ öne sürüldü ve hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi.

İddianamede siyasi yasak istenen isimler arasında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Sezai Temelli, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Sırrı Süreyya Önder yer aldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir