Dağlık Karabağ çatışmasında 2. gün: Azerbaycan’da kısmi seferberlik ilan edildi!

Example HTML page

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ çatışmaları ikinci gününde de sürüyor. Azerbaycan yönetimi, Dağlık Karabağ’da yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkede kısmi seferberlik ilan etti. Ayrıca Azerbaycan, Türkiye haricindeki ülkelere yapılan tüm dış uçak seferlerini durdurduğunu açıkladı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün sabaha karşı yeniden alevlenen Dağlık Karabağ gerilimi ikinci gün de devam ediyor.

İşte bölgede yaşanan tüm gelişmeler:

ALİYEV KISMİ SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imzaladığı karara göre, Azerbaycan Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti, askeri görevli bulunan vatandaşların seferberlik için askere alınmasını ve askeri nakliye konularıyla ilgili tedbirleri hayata geçirecek.

Aliyev, kararla ilgili tüm konuların çözümünü de Bakanlar Kuruluna havale etti.

Dün Ermenistan ve Dağlık Karabağ’daki fiili yönetim de seferberlik ve sıkıyönetim ilan etmişti.

Azerbaycan Meclisi de dün, belirli bölgelerde ‘savaş hali’ ilan etmişti. Ermenistan da sıkıyönetim ilan ederek yedek askerleri çağırmıştı.

azerbaycan-da-kismi-seferberlik-ilan-edildi-786053-1.

AZERBAYCAN’DAN ‘CEPHE HATTI BOYUNCA SALDIRI’ KARARI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, Ermenistan silahlı kuvvetlerine karşı savaş faaliyetlerini ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla cephe hattı boyunca karşı saldırı kararı alındığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamarında şu ifadelere yer verdi:

“Ermenistan silahlı kuvvetlerinin savaş faaliyetini önlemek ve sivil halkın güvenliğini sağlamak için Azerbaycan Ordusu komutanlığı tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdi.

“Personelimiz ve tank birimlerimiz, füze ve topçu birlikleri, cephe uçakları ve insansız hava araçlarının desteğiyle, cephede ve savunma derinliklerinde bulunan çok sayıda Ermeni kuvveti, askeri tesis ve askeri teçhizatı tespit edip imha etmektedir.

“Sahadan edinilen bilgilere göre, Ermeni hava savunma birimlerinin 12 OSA uçaksavar füze sistemi farklı yönlerde imha edildi. Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş helikopteri Tatar yönünde düşürüldü, mürettebat yaşıyor.

ERMENİSTAN 31 ASKERİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ AÇIKLADI

Dağlık Karabağ Bölgesi’nden bugün yapılan açıklamada Azeri güçlerle yaşanan çatışmalarda 15 askerin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Dağlık Karabağ yönetimi, Azerbaycan’ın pazar erken saatlerde açtığı top ateşi ve hava saldırısı sonucu 16 askerinin hayatını kaybettiğini ve 100’den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Açıklamada çatışmaların bugün de sürdüğü belirtildi.

TÜRKİYE HARİÇ UÇUŞLAR DURDURULDU

Öte yandan Azerbaycan, Ermenistan gerilimi nedeniyle Türkiye haricindeki ülkelere yapılan uçak seferlerini durdurduğunu açıkladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir