ÇKD Genel Başkanı Sakine Sayar’ın Çocuk İstismarına karşı yaptığı basın açıklaması

Yurt genelinde çeşitli toplantı ve açıklamalar ile protesto edilen Küçükçekmece de yaşanan çocuğa cinsel istismar olayı, Eyüpsultan İlçesi Alibeyköy semtinde Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar’ın dernek üyelerinin ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirdiği basın açıklaması ile protesto edildi.

Sakine Sayar açıklamasın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Basın mensupları değerli arkadaşlar öncelikle duyarlılığınız için hepinize teşekkür ederim.

Basın Açıklamamıza ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün bir sözü ile başlamak istiyorum.

“Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” “Her çocuğun doyasıya yaşaması gereken 23 Nisan, Türkiye’nin tek ulusal bayramıdır.” diyen ulu Önderimiz. Malesef Günümüz Türkiyesinde bazı kesimlerin deyimi ile “YENİ TÜRKİYEDE” (!) 23 NİSAN 2019 SABAHINDA güne İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECEDE ÇOCUK İSTİSMARI HABERİ İLE BAŞLADIK.

“Çocuk ihmali de, istismarı da geleceğimize yapılmış bir saldırıdır. Küçük yüreklerin taşıyamayacağı kadar ağır bir yüktür.

Çocukken yaşadığımız travmalar yetişkin olduğumuzda ortaya çıkan davranış bozukluklarıdır.

Masumiyeti bir çocuğun bakışlarında bulabilirdik eskiden, şimdi o gözlere bakamıyoruz bile. Gülmeyi çocuklar icat etti bizler tüketiyoruz” Cinsel istismar olayları 2002’den beri yüzde 434 arttığına, sadece 2018 yılında 440 kadınımız öldürüldü, 317 kadın ve 1217 çocuğumuz cinsel istismara uğradı, 26 çocuğumuz öldürüldü bu sayılar resmi kayıtlara geçen rakamlar.

“Araştırmalara göre 3 kız çocuğundan biri, 5 erkek çocuğundan biri cinsel istismara uğruyor. Her 3 evlilikten biri çocuk evliliği. Türkiye çocuk evliliklerinde dünyada ilk 10’un içinde” Çocuklara yönelik her geçen yıl artan cinsel istismarları ”Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur.

Göstermelik kurulan komisyonlar, kapatılan dosyalar, iyi hal indirimleri ve boş laflar istemiyoruz artık. 9-10 yaşındaki çocuklara evlenebilir fetvaları, bir kereden bir şey olmaz söylemleri ve 12 yaşı çocuk olma sınırı kabul eden demeçleri sapık zihniyetler söylemiştir.

Çocuk gelin yoktur.

Bu iki kelime yan yana bile insan olanı rahatsız eder.

Çocuk saflığın ifadesidir, tecavüz gibi iğrenç bir olayın içinde olamaz.

Olsa olsa sapık insan, hasta ruh, susan toplum, göz yuman ahlak, çanak tutan sistem vardır!

Bizler her şeyden önce çocukları için endişe duyan anneler ve babalarız. Toplumun kanayan yaralarına ilaç olmaya gönüllüyüz. İnanıyoruz ki Çocuklar Çağdaş Olacak,

Kadınlar Çağdaş Olacak,

Türkiye Çağdaş Olacak”

Sonuna Kadar korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz.

Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı

Sakine Sayar

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir