CHP’li Zülfü Çakar; İnsanlar eşit doğarlar ve topluma katılımda eşit haklara sahiptirler

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Mayıs ayı 2’nci bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek onandığı Mayıs ayı oturumunda gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alarak önemli günlere dair bir konuşma yapan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Zülfü Çakar Baharın müjdecisi Hıdırellez ve Engelliler haftası dolayısıyla partisinin ve kendisinin görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

Çakar konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, sevgili konuklar, basınımızın saygın temsilcileri, bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden çok kıymetli Eyüpsultanlı komşularımız hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlarım.

Mayıs ayı 2’nci oturumda alacağımız kararlar Eyüpsultan halkımıza hayırlar getirsin. ‘’İnsanlar eşit doğarlar, topluma katılımda eşit haklara sahiptirler’’ dedi.

Sayın Başkan Değerli arkadaşlar;

‘’HIDIRELLEZ BİZLERE ÇİFTE BAHARLAR GETİRSİN’’

Hıdırellez Orta Asya ve Türk kültüründe baharın gelişini, yenilenmeyi, bereketi ve umudu simgeleyen bir bayramdır.

Hızır ve İlyas peygamberin isimlerinin birleştirilmesiyle oluşturulan Hıdırellez, İslam kültüründe Hızırın ölümsüzlük ve iyilik olarak kabul edilmesi, İlyas’ın peygamberinde Yahudi, Hıristiyan, İslam kültüründe yer alan bir peygamber olarak saygı görüyor olması nedeniyle önemli bir dini ve kültürel anlam taşır.

Dünyada darda kalanların yardımına olduğu düşünülen ve inanılan Hazreti Hızır ile denizlerin hakimi olduğu düşünülen, Hazreti İlyas’ın yer yüzünde buluştukları gün olarak baharın müjdecisi olan ‘’Hıdırellez gününü kutluyor ülkemize ve dünyamıza hayırlar getirmesini diliyorum.

‘’10 – 16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI’’

10-16 Mayıs Engelliler haftası bildiğimiz gibi.

İnsanlar eşit doğarlar, topluma katılımda eşit haklara sahiptirler.

Ancak gerçek yaşamda bazı gruplar sosyal durumları bilinç sel ve fiziksel farklılıkları açısından söz konusu haklara sahip olamamaktadır. Engellilerde bu grubun bir kategorisini oluşturmaktadır. Doğuştan veya sonradan engelli olmak hiç kimsenin kedi istediği durum değildir.

Gelecekte başımıza nelerin gelebileceğini ne olacağını bilemeyiz.

Bu gün için sağlam bir vücuda sağlam bir bedene sahip olabiliriz. Fakat başımıza gelebilecek kötü hadise yüzünden engelli olmamız yüksektir.

‘’ENGELLİ VATANDAŞLAR BİZİM GERÇEGİMİZ’’

Engelli vatandaşlar bizin gerçeğimiz. Bizim bir parçamız olduğunu kavramak ona göre tavır geliştirmek zorundayız. Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak ona göre düşünülmeli ve ona göre hareket etmeliyiz.

Bunu yapabildiğimiz zaman engelli vatandaşların engelini ortadan kaldırabiliriz. Onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz.

Bu birey olarak bizim görevlerimiz olduğu gibi kurumlarında görevidir.

Ve diyoruz ki asıl engel kalplerdeki ve zihinlerdeki engeldir.

Bu duygu ve düşüncelerimle beraber yaşadığımız aynı havayı soluduğumuz aynı çevreyi paylaştığımız, üniversite engelli personelimizin ve öğrencilerimiz tüm engellilerimizin engelliler haftasını Kutluyorum. Engelsiz bir hayat diliyorum.

‘’KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR’’

Köylü milletin efendisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yıllar öncesinde bu tespiti yapmış ve bu günde köylülerimizin çiftçilerimizin değerini bir kez daha anlamış oluyoruz. 14 Mayıs Çiftçiler Gününü Kutluyorum.

Sağlık personellerimiz bildiğimiz gibi pandemi döneminde zorlu bir şartta mücadele verdiler. 12 – 18 Mayıs Hemşirelerimizin Haftası kutluyorum.

‘’TAZİYE VE BAŞSAĞLIĞI’’

Eyüpsultan’da Foto Metin olarak bilinen Metin Türkmenoğlu spor’dan siyasete herkese bir nebze dokunmuş bir anısı olan Merhum Metin Türkmenoğlu’nu bu gün hakka uğurladık, kendisine Allahtan rahmet diliyorum geride kalan ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir