CHP’li Zülfü Çakar: Eyüpsultan’da kaçak inşaatta ihmal sonucu hayatını kaybeden ”Eşref Güneş” olayı hakkında sözlü soru önerge verdi

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim, 4’üncü toplantı dönemi Haziran ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü çakar geçtiğimiz hafta Eyüpsultan Eyüp Merkez Mahalle Çırçır sokakta kaçak inşaat alanında ihmal sonucu düşerek hayatını kaybeden Eşref Güneş olayı hakkında sözlü soru önergesi verdi.

Çakar sözlü soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

Yine İnşaat yine ihmal yine bir can kaybı ; geçmişten bir ders çıkarmadığımızın bir göstergesi. 26 Mayıs 2019 tarihinde Eyüpsultan İslambey mahallesinde gerekli önlemleri alınmayan inşaatta kuyu temele düşerek hayatını kaybeden İhsan Baran geldi.

Daha sonra 2 Haziran 2022 tarihinde Eyüpsultan merkez mahallesinde benzeri bir facia yaşanmış ve 11 yaşındaki Eşref GÜNEŞ önlemleri yetersiz olarak 2 aya yakın süredir hafriyat ve kuyu temel çalışmaları süren inşaat alanında kuyu temele düşerek vücuduna demir batması sonucu feci şekilde hayatını kaybetmiştir.

Bu olayda gösteriyor ki ya geçmişten ders çıkarmıyoruz veya olanları ve insanları önemsemiyoruz. Vefat eden Eşref Güneş kardeşimize Allahtan rahmet ailesi ve sevenlerine sabır diliyoruz.

  1. Bahse konu olan inşaatın yapı ruhsatı varmıdır?
  2. Belediyemiz ilgili inşaatta yapı denetimi yapmışmıdır?
  3. Denetim yapıldıysa her hangi bir işlem yapılmışmıdır?
  4. İnşaatın iş sağlığı ve ve güvenliği ile ilgili denetimi yapılmışmıdır?
  5. İnşaat Ruhsatsız ise müteahhit firma hangi nedenden dolayı inşaat çalışmasına başlamıştır?
  6. Eyüpsultan belediyesi 2 ay süredir devam eden inşaat ile ilgili her hangi bir şikayet almışmıdır?
  7. Eyüpsultan belediyesi 2 aydır süren inşaat çalışmasını nasıl fark etmemiştir. Olayda belediyemizin veya çalışanlarının her hangi bir ihmali varmıdır?

Soru önergemizin cevabını yazılı olarak tarafımıza bilgi verilmesini rica ederiz dedi.

                                                                                  

                                                                           

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir