CHP’li Zülfü Çakar ; Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’nın Eğitimde eşit şartların oluşması için bir çalışması var mı?

CHP’li Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çakar ; Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Eğitimde eşit şartların oluşması için bir çalışması var mı?

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çakar, 8 seçim, 2’nci toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci bileşimin de vermiş olduğu sözlü önergesin de Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’nın Eğitimde eşit şartların oluşması için bir çalışması var mı diye sordu .

Zülfü Çakar sözlü önergesin de şu ifadelere yer verdi; Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri ,saygı değer müdürlerim, bürokratlarım ve basınımızın değerli temsilcileri, bizleri sosyal medya hesabından izleyen çok kıymetli Eyüpsultan halkı hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum dedi.

Zülfü Çakar sözlerine şu ifadelerle devam etti;

Bilindiği üzere Eylül ayı itibarı ile Eğitim ve öğretim hayatı başlamış durumdadır. Ülkemizi ve Dünyayı saran Covid-19 koronavirüs salgınından korunmak öğrencilerimiz yüz yüze ve uzaktan eğitim hayatını sürdürecektir. Uzaktan eğitim için İnternet,Tablet ve Bilgisayar ihtiyacı olmaktadır. Ülke Ekonomimizin kötü gidişi ve vatandaşlarımızın yaşam şartlarının her gün zorlaşması ile birçok aile bu ihtiyaçları karşılayamamaktadır.

Eğitimde eşit şartların oluşması ilkesinin uygulanması için Eyüpsultan Belediye Başkanlığı olarak İlçe sınırlarımız içerisin de eğitim gören çocuklarımız için;

  1. Köylerde internet ve Bilgisayar,tablet ihtiyacı için araştırma yapılmışmıdır?
  2. Eyüpsultan sınırları içinde İnternet,tablet,bilgisayar ihtiyacı olan öğrenci sayısı tespit edilmişmidir?
  3. Eğitim ile ilgili kurumlarla iletişime geçilerek gerekli bilgiler alınarak araştırma yapılmışmıdır?

Yukarıda belirttiğim konular araştırılmış ise Belediye Başkanlığımızın çalışması ne aşamadadır?

Eksiklikleri gidermek için ne gibi bir planlama yapılmaktadır?

Zülfü Çakar yöneltmiş olduğu sorularımla ilgili tarafıma ve Meclisimize bilgi verilmesini talep ve arz eder saygılar sunarım diyerek sözlerini bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir