CHP’li Yılmaz Turan: 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız…

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yılmaz Turan: 2 Temmuz Madımak Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız. 33 aydınımızı ve ozanlarımızı saygıyla ve özlemle bir kez daha anıyorum.   

Eyüpsultan Belediye Meclisi 9. Seçim 1. Toplantı Dönemi Temmuz Ayı 1. Bileşimi Meclis 2. Başkanvekili Av. Kıymet Kaya Koçak başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı Temmuz ayı 1. Bileşimi’nde gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yılmaz Turan 2 Temmuz Madımak Katliamı’nın 31. yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Turan, yapmış olduğu konuşmasında gündeme ve Belediye faaliyetlerine ilişkinde açıklamalarda bulundu.

Turan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri, bizleri sosyal medya hesabından takip eden sevgili Eyüpsultanlı komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım. Temmuz ayı bileşimlerinde alacağımız kararların hayırlara vesile olmasını dilerim.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin gerici faşistler tarafından basılarak yakılması sonucunda 33 yazar, ozan, düşünür, aydın ile 2 otel çalışanının yakılarak katledilmesinin 31. yıldönümü olması nedeniyle CHP Eyüpsultan Meclis Grubumuz ve şahsım adına konuşma yapmak üzere söz almış bulunmaktayım.

Sözlerime başlamadan önce meclis üyemiz Emre Aykut’un kıymetli amcası ve önceki dönem İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyemiz Ünsal Aykutoğlu’nun sevgili babası Yusuf Aykutoğlu vefat etmiştir. Merhum Yusuf Aykutoğlu’na Allah’tan rahmet diler, başta Emre Aykut ve Ünsal Aykutoğlu olmak üzere Aykutoğlu Ailesi’ne başsağlığı ve sabırlar dileriz. Merhum Yusuf Amcamızın mekanı cennet olsun.

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri;

Temmuz takvimde bir ay adı değil maalesef. İnsanlık tarihinin fazlasıyla acılar yaşadığı, hafızamızda derin izler bırakan bir ay Temmuz ayı.

Belediyemizin işleyişine yönelik gündem maddelerine geçmeden önce bu konuyu dile getirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle benim için çok önemli bir gündem.

‘’2 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’’

Bundan tam 31 yıl önce, 2 Temmuz 1993’de toplumsal vicdanımızı derinden yaralayan bir acı olay yaşandı.

Sivas Valisi’nin özel davetiyle Pir Sultan Abdal Şenliği’ne davet edilen, bakın şenliğe davet edilen insanlar, karanlığa hasret aydınlığa ve demokrasiye savaş açmış bir zihniyet tarafından 33 canımızı, aydınımızın yakılması’. 33 Aydın ve ozanımız bu olayda maalesef hayatını kaybetti.’’

Madımak Oteli’nde yaşanan bu elim olay hafızalardan silinmemiş, aksine her geçen gün hafızalarımıza kazınarak artmıştır. Toplumsal vicdanı yaralayan, toplumsal barışın ve kardeşliğimizin altına dinamit koyan bu tür olayların daha fazla anılması ve sorumlu tarafların özellikle devletin daha fazla önlemler alması gerekmektedir.

Bu katliamda hayatlarını kaybeden 33 aydınımızı saygılarımla selamlıyor, acılar yaşayan insanlarımızın acılarını paylaşıyorum. Toplumumuza bu acı olayları yaşatanları bir kez daha şiddetle lanetliyorum.

Toplumun bu acı olaydan ders çıkarması ve toplumsal barışın sağlanması bu günlerin anılmasına bağlıdır.

Turan Belediye çalışmalarına ilişkin paylaşmış olduğu bilgilerde ise şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle şunu belirteyim, MHP Meclis Grubu’nun vermiş olduğu önerge hakkında düşüncelerimi belirtmek istiyorum. Hepinizin de bildiği gibi biz mart ayı itibari ile belediye yönetimine geldik, seçim çalışmalarımızda da bu konuyu dile getirmiştik, özellikle biz işçi haklarıyla ilgili iyileştirme için bir çalışma yürütüyoruz. Bahsedilen ücretlerin tamamı bizden önceki dönemde alınmış kararlar doğrultusunda oluşan ücretler. Bu mesele yeni hâsıl olmuş bir olay değil, MHP’li arkadaşlar da Cumhur İttifakı olarak belediyeyi birlikte yönetiyorlardı.

Biz zaten bu ücretlerin çalışanlarımız için yetersiz olduğunu görüyoruz. Göreve gelmeden önce de bunun farkındaydık. Fakat önceki yöneticiler tarafından oluşturulan ekstra bir istihdamdan dolayı bir adım atamadık. En kısa sürede gerekli adımları atarak çalışanlarımızın hak ettiği iyileştirme yapılacaktır.

CHP gibi sosyal demokrasiyi benimsemiş, işçi ve emekçinin yanında olan bir partinin bu hamleleri yapmaması abesle iştigal olur.

‘’BELEDİYEMİZİN SOSYAL FAALİYETLERİ BAŞLADI’’

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, Şimdi biliyorsunuz yönetim olarak göreve geleli çok kısa zaman oldu, ama sosyal çalışmalarımız da bir taraftan başladı.

Daha önce dağıtılan yeni doğan paketine ilave ürünler ekleyerek doğum yapan annelere dağıtılmaya yeniden başlandı. Burada her hangi bir kriterimiz yok başvuru yapan her yeni doğum yapan anneye veriyoruz.

‘’SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ EYÜPSULTAN’DA ÇOCUKLARIMIZ EŞİT OLACAK’’

Diğer taraftan Başkanımız Dr. Mithat Bülent Özmen’in bir sözü olan “Et yemeyen çocuk kalmayacak” sözü gereği ihtiyaç sahibi 1000 aileye kavurma dağıtımına başlandı. Niyetimiz ve çabamız odur ki bu sosyal çalışmayı her ay düzenli yapmak.

‘’SOSYAL DAYANIŞMACI BELEDİYECİLİK’’

Aynı zamanda İBB ile ortaklaşa organize ettiğimiz bir vetbüs etkinliğimiz var, ‘’veteriner otobüs’’. Biliyorsunuz Eyüpsultan ilçemiz daha önceki dönemlerde bu konuda adı çok da iyi anılmayan bir belediye idi. Eyüpsultan Belediyesi, yaptığımız bu çalışmalarla olumsuz algıyı yıkmak ve hak ettiği değeri kazandırmak istiyoruz bu kadim şehrimiz Eyüpsultan ilçemize.

‘’HESAP VEREBİLİRLİK ANA İLKEMİZ, SÖZ UÇAR YAZI KALIR’’

Yine bir diğer taraftan belediyemizin en güzel yaptığı işlerden biri sera üretimimiz var, Ağaçlı Mahalle’mizde tarımsal ürünler alabiliyoruz. Fakat bu ürünlerin bir girdisi ve kaydı yok. Bu durumu kayıt altına alarak, bir kişinin kendine özel alan yaratmasına izin vermeyeceğiz. Kesinlikle kayıt altına alınarak bu ürünler aş evimize gönderilecektir. İlk hasat yapılarak gönderildi de.

‘’YÜKSELTECEĞİMİZ KONFORLU YAŞAMLA EYÜPSULTAN HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK’’

Yine sosyal medya hesaplarından birçok vatandaşımızın gördüğü ‘’ Çiftalan Plajı’’. Henüz bizim beklediğimiz ve istediğimiz potansiyeli yaratamadık, kısa bir döneme gelmesi sebebiyle, fakat eksiklerine rağmen gerekli önlemleri alarak halkımızın hizmetine açtık. Hizmet vermeye başladı. Umarım ki öyle planlıyoruz önümüzdeki yaz orada neyi hedeflediğimizi vatandaşlarımız da hissedecek ve görecek.

Daha da önemlisi diğer taraflarda olduğu gibi CHP sosyal belediyeciliğini orada da vatandaşlarımız hissedecek ve görecek.

Bugün burada anlattığım projeler ve hizmetler Eyüpsultan Belediyesi olarak halkımıza en iyi hizmet etme çabamızın bir sonucudur. CHP dürüst ve halkçı belediyecilik anlayışımızdan taviz vermeden halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz, bu inançla beni sabırla dinlediğiniz için hepinize saygılar sunuyor ve teşekkür ediyorum.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir