CHP’li Veli Güngör: Yenisini açacağınızı söylediğiniz kadın sığınma evi hangi aşamada?

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye meclisi 8’inci seçim,5’inci toplantı dönemi Ocak ayı 2’inci bileşimi 2 başkanvekili Metin Çırpan Başkanlığında Eyüpsultan yerleşkesinde bulunan meclis salonunda gerçekleşti.

Toplantının sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Veli Güngör İlçemizin önde gelen STK’larından Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği‘nin talebini sözlü önerge olarak sunduğu konuşmasında ”Yenisini açacağınızı söylediğiniz kadın sığınma evi hangi aşamada? diye sordu.

Güngör konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

”TC EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞINA”

Bilindiği üzere, Eyüp Sultan’da bir tane kadın sığınma evi vardı. Kadın sığınma evinin deşifre olması, yani yerinin bilinmesi üzerine kapatılmak zorunda kalındı. Ancak belediyemiz, “Biz yenisini açacağız. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz” demişti. Sizlerin de bildiği üzere, Eyüp Sultan çok kültürlü bir yapıya sahip. Son bir senede Eyüp Sultan’da üç kadın öldürüldü. Belki daha fazlası da vardır, durum böyleyken ilçemizin acil bir kadın sığınma evine ihtiyacı vardır.

Bununla ilgili daha önce de belirttiğimiz gibi, çalışmalarınızın olup olmadığını, ne aşamada olduğunu sizlerden öğrenmek istiyoruz. Sizlerin de tahmin ettiği gibi, aile içi şiddetin ve sokak şiddetinin büyük boyutlarını yaşadığımız ülkemizde, aynı zamanda Eyüp Sultan’da da bunu büyük bir şiddetle yaşıyoruz. Kadınlarımızın sığınabilecekleri, kendilerini koruma altına alabilecekleri bir evlerinin olduğunu bilmeleri çok önemli.

Ülkemizdeki kadın cinayetleri, sığınacakları yerleri olmadığı için kendilerini güvende hissetmedikleri için, kendilerine yapılan psikolojik ve fiziksel şiddete seslerini çıkaramadıklarını biliyoruz. Bunun için belediyemizin kadınlara güven vermelerini çok önemsiyoruz.

Önergemizin başkanlık makamına havalesini ve bununla ilgili çalışmalarınız olup olmadığını veya ne aşamada olduğunu yazılı olarak tarafımıza bildirmenizi saygılarımla arz ederiz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir