CHP’li Ünsal Aykutoğlu: Odayeri Mahallesinin planları önceden arsa satın alanlara göre mi yapıldı?

CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Ünsal Aykutoğlu Odayeri Mahallesindeki kaçak yapılaşmaya dikkat çekti

Eyüpsultan Belediyesi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında Eyüpsultan Belediye Meclisi salonunda yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü Ekim ayı 1’inci bileşiminde Sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ünsal Aykut oğlu Odayeri Mahallesinde ki kaçak yapılaşmayı meclis gündemine taşıyarak sözlü önerge verdi.

Aykutoğlu Sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Saygıdeğer Misafirler, Basınımızın Değerli Temsilcileri…

Bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen çok kıymetli Eyüpsultanlılar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlar Ekim ayı Meclis oturumlarımızda alacağımız kararların hayırlar getirmesini dilerim.

Aşağıaki soru önergelerimin  Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yazılı ve sözlü cevaplanması üzerine Başkanlık Makamına havalesini saygılarımla arz ederim.

”TÜRKİYE CUMHURİYETİ EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞINA”

Konu: Odayeri Planları ve Kaçak Yapılaşma Hakkında

Odayeri mahallemizin imar planları yapılmadan önce bölgede belediye yönetimine yakın çeşitli kişilerin arsalar satın aldıkları dolayısıyla imar planlarının bu kişilere göre yapıldığını köylüler söylemektedirler. Köylüler madem planlar yapılacaktı neden biz yerlerimizi yok pahasına sattık demektedirler. Bundan kim veya kimler kazanç elde etti. Bunların araştırılıp bizlere bilgi verilmesini istiyoruz.

Biz CHP grubu olarak bu konunun araştırılmasını ve gerekirse yargıya intikal ettirilmesini, bu rantın kim ve kimler tarafından paylaşıldığının ortaya çıkarılması için araştırma komisyonu kurulmasını Eyüpsultan halkı adına istiyoruz.

Soru önergemin  Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından yazılı ve sözlü cevaplanmasını arz ederim.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir