CHP’li Ülkü Sakalar; Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kanal yok!

Example HTML page

İBB Meclisi Temmuz ayı Birinci Birleşimi’nde konuşan İBB Meclisi CHP Meclis Üyesi Ülkü Sakalar, “Dünyanın hiçbir yerinde 60-70 km ötesinde doğal bir boğaz varken yapılan bir kanal görmedim. İstanbul’a yapay bir ada yapılmak isteniyor” dedi.

Haber Etkin/ Haber Merkezi

İBB Meclisi Temmuz ayı Birinci birleşimi dün İstanbul Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildi. Mecliste grubu bulunan partilerin grup konuşmalarının ardından Meclis Üyeleri gündem dışı söz aldı. Konuşmaların ardından gündeme alınan komisyon teklifleri ilgili komisyonlara havale edildi.

KANAL İSTANBUL’LA YAPAY BİR ADA OLUŞACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Ülkü Sakalar, konuşmasına AK Parti Grubu adına konuşma yapan Meclis Üyesi Murat Türkyılmaz’ın Kanal İstanbul hakkındaki öngörülerine yanıt vererek başladı. CHP’li Sakalar, “Dünyadaki kanalların hepsi kıtalar arası geçiş olmadığı için mecburen açılan kanallar. Dünyanın hiçbir yerinde 60-70 km ötesinde doğal bir boğaz varken yapılan bir kanal görmedim. Siz burada yapay bir ada yaratmak istiyorsunuz ve bununla övünüyorsunuz” dedi.

KURBAN BAĞIŞ KAMPANYASI ENGELLENMEK İSTENDİ

İktidar eliyle engellenmek istenen İstanbul Vakfı’nın kurban bağış kampanyasıyla ilgili ise Sakalar, sürecin gelişimi hakkında şu bilgileri verdi: “İstanbul Vakfı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir kampanya oluşturmak, zor durumda olan vatandaşlarımıza yardım etmek istedi. Bunun için Vakıf, 27 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Valiliği’ne başvurdu. Valilik 2 ay cevap vermedi. Ardından 25 Haziran’da ise Valilik, hiçbir gerekçe göstermeden “Kampanya için başvuruyu uygun görmedik” diye cevap yazdı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Vakfı’nın çabaları sonuçsuz kalınca ise Başkanımız İmamoğlu 2 Temmuz’da kamuoyuna açıklama yapmak durumunda kaldı ve Valilik apar topar kampanyaya bu kez izin verdi. Fakat Başkanımız Ekrem İmamoğlu açıklama yapar yapmaz AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, İmamoğlu’na “yine yalan söylüyorsunuz” diye cevap verdi. Halbuki Valilik’in etkinliğe izin vermediğine dair yazısı ortada. Neden yalan söyleyelim! Algı ve manipülasyonu kim yapıyor! İstanbul Vakfı kuruluşundan bu yana ilk kez böyle engellemelerle karşılaşıyor. Engelleme diyorsunuz işte engelleme.”

AK PARTİLİ İBB’NİN DURDURDUĞU 10 METRO HATTINDA İNŞAAT YENİDEN BAŞLADI

AK Parti Grubu tarafından yapılan “Son 2 senede İstanbul’a hiçbir hizmet yapılmadı” eleştirilerine de cevap veren Sakalar, sadece son 1 ayda AK Parti döneminde durdurulan 10 metro hattı projesinin tümünde inşaatın yeniden başlatıldığını, Halk Bakkal projesinin startının verildiğini, Yakuplu Kent Ormanı’nın açıldığını ve depreme karşı ‘İstanbul Yenileniyor’ projesinin başlatıldığı bilgilerini paylaştı.

“ESKİ YÖNETİM İGDAŞ’I BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEDİ”

Konuşmasının son bölümünde ise Sakalar, AK Partili Göksu’nun  “Merter’deki İGDAŞ otoparkını sattırmadık” açıklamasına yanıt verdi. Sakalar, “Biz niye satalım, zaten biz yapmışız. İGDAŞ’ın kullanmadığı bölüm için satışa çıkıldı fakat ihalede rekabet oluşmadığı için satıştan vazgeçildi. Peki neden satışa çıkıldı? Çünkü İGDAŞ, 2018’de BOTAŞ’a olan borcunu ödemek yerine parasını yerel seçimde kullanılması için  için İBB’ye aktardı. 3 milyar borcu olmasaydı İGDAŞ bugün para arıyor durumda olmayacaktı” diye konuştu. Yine AK Parti tarafından “Yenidoğan Metro Hattı”na ilişkin yapılan “tünelleri kapattılar” sözüne yanıt veren Sakalar, söz konusu projenin Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı’nın projeyi yatırım programına almamasından dolayı durduğunu ifade etti. Yenidoğan Metro inşaatı için açılan tünellerin ömrünün 2 yıl olduğuna vurgu yapan Sakalar, “Önce tünelleri açmışlar, sonra hiçbir şey yapmamışlar. Bu tüneller şimdi çökme tehlikesi oluştuğu için dolduruldu. Hat iptal edilmedi, önceki yönetimin yanlış planlaması nedeniyle yeniden planlanıyor” şeklinde konuştu.  

Gündem dışı konuşmaların ardından gündeme geçildi. Komisyon teklifleri kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi. İBB Meclisi Temmuz Ayı İkinci birleşimi 14 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’te toplanacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir