CHP’Lİ NİLGÜN ESENTEPE: TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MEÇLİSİ’NİN 102. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Example HTML page

Eyüpsultan Beldiye Meclisi 8. seçim 4. toplantı dönemi Nisan ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülüp onandığı Nisan ayı 1’inci bileşiminde gündem dışı söz alam CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Nilgün Esentepe Türkiye Büyük Millet Meclisinin 102. yılı dolayısıyla bir konuşma yaptı. Esentepe konuşmasında; Türkiye Büyük Millet Meclisimizi 102 yılı ulusumuza kutlu olsun ifadesinde bulundu

Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri, sevgili misafirler bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen çok kıymetli Eyüpsultan halkı ve basınımızın değerli temsilcileri sizleri sansım ve CHP grubumuz adına saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Sayın Başkan değerli Meclis üyeleri;

15 gün sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisinin  açılışının 102.Yıldönümünü ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutlayacağız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920 günü açılan gazi meclisimizi; 23 Nisan 1924’te o gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve bu tarihten 5 yıl sonra da 23 Nisan 1929 tarihinde bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiş dünyadaki ilk çocuk bayramıdır. 

Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugün; Hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesi olmuştur.

Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak, kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. 

Bu duygularla çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum ifadesinde bulundu.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAM KUTLU OLSUN

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir