CHP’li İBB Meclis Üyesi İsmail Budak; ‘’Siyasette yalanın kurumsallaştığını da gördük’’

Example HTML page

CHP’li İBB Meclis Üyesi İsmail Budak; ‘’Siyasette yalanın kurumsallaştığını da gördük’’

İBB Meclisinin 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Haziran ayı 2’nci bileşimi Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığında Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve sanat merkezinde yapıldı.

CHP İBB Meclis Üyesi İsmail BUDAK geçtiğimiz günlerde AK Parti Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Dövücü’nün CHP’li İBB yöneticileri Sarıgazi-Taşdelen- Hastane- Yenidoğan metro hattını iptal ediyor açıklamalarını ve bir gurup vatandaşı toplayarak hazırladığı dövizlerle gösteri düzenleyerek olayı çarpıttığına dair bir konuşma yaptı.

Budak yapmış olduğu konuşmasında; Üzülerek belirtmek isterim ki benim ilçem olan Sancaktepe Belediye Başkanımız Sayın Şeyma Döğücü hanımefendi de çağımızın gereklerini anlamamış, ihtiyaç döngüsünü kavrayamamış yeniliklerden, bilginin donanımından ve ortak aklın gücünden, ferasetinden uzak şekilde bir belediyecilik tablosu ortaya koymaktadır.

Doğruları çarpıtmanın, doğruları doğru okumamanın sadece tekil ve bireysel olmadığını bizleri doğruların çarpıtılması konusunda üzüntüye sevk eden durum yalanın kurumsallaşmış olması olmuştur dedi.

‘’YALANIN KURUMSALLAŞMASI’’

Budak konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; Şimdi sizlere kısaca bir kentin hikâyesinden, hizmetinden bahsedecek ve o kentin kimler tarafından ve nasıl yönetildiğine dair kısa bir bilgi vereceğim.

Kentlerin hikâyesini ve kimliğini oluşturan değerleri ortaya çıkaran unsurların başında insanların barınma, geçinme ve seyahat etme hakkı ve aldığı hizmetin kalitesi gelmektedir.

İstanbullular’a 21. yüzyıla yakışır bir seyahat ve ulaşım hizmeti sunmak için yeni İBB Yönetimi’nden önce yıllık 4.8 km. raylı sistem yol yapan bütün geçmiş dönem belediye başkanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür eder, kendilerini saygı ile yâd ederiz.

İnsan odaklı siyaseti doğru okumak, ihtiyaç döngüsünü doğru kavramak her siyasetçinin görevi olduğu kadar her belediye başkanının da görevidir.

Kimisi bu hizmet ve ihtiyaç döngüsünü doğru okuyarak başarılı olur kimisi de bu döngü ve bilginin dışında kalarak kendini yenilemek yerine alışık olduğu sistemde kendini tekrarlayan basmakalıp ezberlerle zaman harcar.

Üzülerek belirtmek isterim ki benim ilçem olan Sancaktepe Belediye Başkanımız Sayın Şeyma Döğücü Hanımefendi de çağımızın gereklerini anlamamış, ihtiyaç döngüsünü kavrayamamış, yeniliklerden, bilginin donanımından ve ortak aklın gücünden, ferasetinden uzak bir belediyecilik tablosu ortaya koymaktadır.

Doğruları çarpıtmanın, doğruları doğru okumamanın sadece tekil ve bireysel olmadığını üzülerek gözlemliyoruz. Doğruların çarpıtılması konusunda bizi üzüntüye sevk eden, yalanın kurumsallaşmış olmasıdır dedi.

‘’PEKİ DOĞRU NEDİR?’’

Budak konuşmasına şu ifadelerle devam etti; Pazartesi günü sevgili Grup Sözcümüz Tarık Balyalı, Eski İstanbul Belediye Başkanı’nın ve Genel Sekreter Yardımcısı’nın Yenidoğan metrosuyla ilgili durdurma ve fesih kararını içeren yazısını okuyarak kamuoyuna ilan etmişti. Ben de bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nün bilgi notunu sizlere okuyacağım.

Fakat ondan önce doğruların nasıl çarpıtıldığını, insanların yalana nasıl inandırıldığının fotoğrafını sizlere göstereceğim. Bakınız ne diyor burada AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın resmi Twitter hesabı.

Sayın Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü alıntılayarak tweetlemiş. Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Yani CHP’li Belediye Yönetimi ihtiyaç yok diye Yenidoğan metrosunu iptal etti diyorlar.

Peki işin doğrusu ne?

Simdi sizlere doğruyu anlatayım kıymetli arkadaşlarım: İBB Altyapı Projeler Müdürlüğü’nce 30.03.2015 tarihli bir yazı ile Çekmeköy-Sancaktepe- Sultanbeyli metro hattı ile Sarıgazi- Hastane dediğimiz hatta kimilerinin “kılçık” diyerek alay ettiği Yenidoğan-Taşdelen  metro hattının kesin proje ve fizibilite raporları incelemek ve onaylamak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na gönderilir.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü 24.08.2015 tarihinde yolculuk değerleri açısından Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli metro hattının yapılabilirliğinin uygun olduğunu fakat Sarıgazi-Hastane- Taşdelen-Yenidoğan metro hattının yapılabilirliğinin ise özetle yolculuk talebinin 2040 yılı için 6468 yolcu/saat yön olarak ölçülmüş yani düşük olması sebebiyle uygun görülmediğini İBB’ye bildirilir.

Bakınız kamu yatırımına bir metro hattının dahil edilebilmesi için öncelikle Altyapı Genel Müdürlüğü’nün onayı gerekir.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı kamu yatırım programına eklenmesine rağmen Sarıgazi-Taşdelen- Hastane- Yenidoğan metro projesi kamu yatırım programına eklenmemiştir.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen- Hastane- Yenidoğan metro projesi bir pakette olup 03.03.2017 tarihinde ihale edilmiş 14.04.2017 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır.

Her iki hat aynı sözleşme altında yapılıp işleri başlamış ancak 29.12.2017 tarihli İBB yazısı ile yapım işleri durdurulmuş. Her ne kadar 2018 yılı başında yeniden başlanması planlanmışsa da o dönemde kredi temin edilemediğinden ve öz kaynak olmadığından (kaynağında bütçe yok) fiziki saha ilerlemesi her iki hat için de yaklaşık %4 mertebesinde durdurulmuştur.

Kıymetli arkadaşlarım, 2019 yılı sonu temin edilen yurtdışı kredisiyle 07.01.2020 tarihinde Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı yeniden başlatılmıştır. Ancak yurtdışı kredinin kullanılabilmesi için ilgili projenin kamu yatırım programında olması gerekmektedir ve bu sebeple Sarıgazi- Taşdelen- Hastane- Yenidoğan Metro hattı için yurtdışı kredisi kullanılamamıştır.

”GEÇMİŞİN ÜRETİMSİZLİĞİNİ YALANLA KAPATACAĞINI SANIYORLAR”

 Şimdi sizlere bölgemizdeki bir raylı sistem hikâyesi, o raylı sistem üzerine inşa edilmek istenen binbir yalan ve çukur siyasetinden söz edeceğim.

Eş dost ağırlamaktan, özel kalem harcamalarıyla uğraşmaktan arada bir zaman bulup Sancaktepe Belediyesi’ne uğrayan sevgili Belediye Başkanımız adeta kendini ortaya koyan bir basın açıklaması yapıyor.

Biz sürekli siyasetin dilinin temiz, anlaşılır, siyasetçinin kimliğine, vaat ettiği düşüncelerinin yaşam bulmasına uygun olmasını savunan insanlar olarak şimdi sizlere, sizlerin de utanacağı ve sıkılacağı bir görsel göstereceğim.

Özenle basılmış, pahalı, herhangi bir yurttaşımızın kendi imkânlarıyla temin edemeyeceği pankart ve dövizler hazırlamış. Ama dövizde öyle ilginç slogan var ki bu şehrin altını çukurlarla dolduran, o çukurları 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve 16 Nisan 2017 halk oylaması, 31 Mart – 23 Haziran seçimlerinde akıl etmeyen, onları bitirmesi gerektiğini, o çukurların şehrin altında tehlike yarattığını, yağmur sularıyla nasıl dolup risk oluşturduğunu akıl edemeyenler Sancaktepe’de siyaset yapamaz. Hizmet üretemez, yenilik yaratamaz.

Kendini tekrarlayan belediyecilik anlayışı ile dövizine çukur koymuş, çukur.

Bu çukurları İstanbul Büyükşehir Belediyesi kapatmak zorunda olduğu için kapatıyor. Olası bir riskin doğabilecek felaketin önüne geçmek için kapatıyor.

Birileri bağırıyor.

Metro hattının iptal edildiği filanda yok yeniden işleye bilirliği olan planlama var.

Siyaset konuşma sanatıdır.

Burada yüzlerce masa sandalye ve onlarca mikrofon var.

Amacı konuşmak olanlar çıkar konuşur.

Her hâlükârda konuşmak gürültü çıkartmaktan iyidir dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir