CHP’li ‘Gülsüm Polat’ın ”Okullarda yemek dağıtımı önergesine: Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’ndan ilginç yanıt

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci Seçim 5’inci toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci bileşimi Meclis 1’inci Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkalığında Eyüpsultan belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda gerçekleşti.

Gündem dışı bölümde söz alan CHP İBB ve Eyüpsultan belediye meclis üyesi Gülsüm Polat, Eylül ayı oturumunda vermiş olduğu sözlü ve yazılı önergesine gelen cevaba ilişkin düşüncelerini paylaşarak vermiş olduğu önergesini tekrarlayarak yeniden gündeme getirdi.

”EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANLIĞININ CEVABI”

Sayın Meclis Üyesi Gülsüm Polat: 07.09.2023 tarihli ve 2023/131 sayılı sözlü önerge;

İlgili Önergenizde gıda yardımı yapılması istenmektedir. Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü’nde ilçe sınırlarında ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere ”Sosyal Market’ten 2 ayda bir temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaları için yardımda bulunulmaktadır. Gereğini arz ederim. Denilmektedir.

”KONU OKULLARDA ÖĞRENCİLERİN YETERİ KADAR BESLENMELERİ”

CHP’li Gülsüm Polat’ın Sözlü ve Yazılı önergesinde konu; Gıda fiyatlarındaki artışlar sebebiyle yoksul ve güvencesiz kesimler için sağlıklı beslenme sorunu ciddi bir hal almıştır. Yeterli ve dengeli beslenemeyen çocuklarda sağlıklı büyüme ve gelişme süreci olumsuz etkilemektedir. Milyonlarca aile derinleşen ekonomik kriz sonucu derin yoksulluk içinde yaşamakta ve çocuğa yeterli, sağlıklı hatta asgari beslenme olanaklarını sağlayamaz duruma gelmiştir. Okula giden her çocuk beslenme sorunu ile karşı karşıyadır. Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada 4 çocuktan biri okula aç gönderilmektedir.

Ayrıca okularda, sağlıklı içme suyuna erişim de en az sağlıklı ve yeterli beslenememe sorunu gibi büyük bir sorundur.

Denilmiş ve ihtiyaç sahibi öğrencileri beslenme ve sağlıklı su ihtiyaçlarının karşılanması istenmiştir.

”GÜLSÜM POLAT’IN EYLÜL OTURUMUNDA VERMİŞ OLDUĞU ÖNERGE”

”SANIRIM BAŞKANLIK MAKAMI YETERİNCE ANLAMAMIŞ”

CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat , Yeni eğitim ve öğrenim döneminde yoksul ve güvencesiz öğrencilerin sağlıklı gıdaya ulaşarak beslenmeleri için okullarda yemek dağıtımını yeniden gündeme getiren sözlü önergesini sundu.

Polat yeniden tekrarlayarak sunduğu sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi:

‘’Türkiye Cumhuriyeti Eyüpsultan Belediyesi Meclis Başkanlığına’’

Gıda fiyatlarındaki artışlar sebebiyle yoksul ve güvencesiz kesimler için sağlıklı beslenme sorunu ciddi bir hal almıştır. Yeterli ve dengeli beslenemeyen çocuklarda sağlıklı büyüme ve gelişme süreci olumsuz etkilemektedir. Milyonlarca aile derinleşen ekonomik kriz sonucu derin yoksulluk içinde yaşamakta ve çocuğa yeterli, sağlıklı hatta asgari beslenme olanaklarını sağlayamaz duruma gelmiştir. Okula giden her çocuk beslenme sorunu ile karşı karşıyadır. Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada 4 çocuktan biri okula aç gönderilmektedir.

Ayrıca okularda, sağlıklı içme suyuna erişim de en az sağlıklı ve yeterli beslenememe sorunu gibi büyük bir sorundur.

Sağlıklı beslenme, çocuğun yaşam kalitesini, sağlığını, gelişimini olumlu etkileyen, onu güçlendiren eğitimden yararlanma potansiyelini ve başarısını önemli bir etmendir. Bu nedenle beslenmenin her çocuk için onurlu, erişilebilir, yeterli ve sağlıklı olması gerekmektedir. Son zamanlarda yapılan pek çok araştırma, çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenme haklarından, dolayısıyla eğitimden etkili bir şekilde yararlanamadığını öğrencilerin sağlıklı beslenme dahil sağlıklı davranışlarının akademik başarılarında önemli olduğu ve bilimsel becerilerinin ( konsantrasyon, hafıza vs ), eğitime devam ve başarı/mezuniyet oranını da etkilediği göstermektedir.

Geçtiğimiz eğitim örenim yılı içerisinde yetersiz beslenme nedeniyle kansızlık, öğrenme güçlüğü, fiziksel gelişmede yavaşlama veya durma ve dersler de bayılma gibi sağlık sorunları yaşayan pek çok öğrenci olduğu basın haberlerinde gördük.

Bölgemizde bulunan tüm okullarda belediyemizin her yaş düzeyi için bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi için verdiğimiz başkanlıkça ele alınmak üzere; Başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz: ifadesinde bulunuldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir