CHP’li Gülsüm Polat ;Yıkılan kaçak binanın zararı kimden çıktı

CHP’li Eyüpsultan ve İBB Meclis üyesi Gülsüm Polat 8 Seçim 2 toplantı dönemi Ekim ayı birinci bileşimin de vermiş olduğu sözlü önergesin de şu ifadelere yer verdi; Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi 28 ada, 2 parsel sayılı yerde Eyüpsultan Belediyesi tarafından ek hizmet binası olarak yapılan ve ardından mülkiyeti İBB’ye ait olduğu tespit edilen Haliç Koruma Bölgesinde bulunan 2 katlı yapı ile ilgili olarak aşağıdaki sorularımıza yazılı cevaplar verilmesini arz ederiz dedi.

Gülsüm Polat Sözlerine şu ifadelerle devam etti

Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi 28 ada, 2 parsel sayılı yerde yapılan ek hizmet binası hakkında

Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi 28 ada, 2 parsel sayılı yerde Eyüpsultan Belediyesi tarafından ek hizmet binası olarak yapılan ve ardından mülkiyeti İBB’ye ait olduğu tespit edilen Haliç Koruma Bölgesinde bulunan 2 katlı yapı ile ilgili olarak aşağıdaki sorularımıza yazılı cevaplar verilmesini arz ederiz.

Kaçak olarak yapılan 2 katlı ek hizmet binasının Haliç Koruma Bölgesinde ve İBB’nin yetki alanında olduğu biliniyor muydu?

Biliniyorsa İBB’nin yetki alanında ve ayrıca dere yatağında olan bu alana izin veya onay alınmadan neden bina inşaatına başlanmıştır?

İzinsiz kaçak binanın Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapılması ve kaçak inşai faaliyet tesbiti neticesinde yine Eyüpsultan Belediyesi tarafından yıkılması için ne kadar masraf yapılmıştır?

Eyüpsultan Belediyesinin yanlış uygulama yapmasına bürokratlar neden olduysa sorumlular ile ilgili işlem başlatılacak mıdır? Yoksa Eyüpsultan halkının cebinden çıkan bu paraların sorumsuz yöneticiler tarafından heba edilmesine göz yumulacak mıdır?

Gülsüm Polat Eyüpsultan Belediyesi borçlanma ile ayakta dururken, pandemi döneminde ayakta durma savaşı veren vatandaşa ihbarname gönderip vergi toplar durumdayken ek hizmet binasının acilen yapımına ihtiyaç mı vardı diyerek sözlerini bitirdi.

Ancak İkili konuşmalarda kendisi hakkında bir karalama kampanyası yürütüleceği duyumunu aldığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi;

CHP ve onun meclis üyeleri her zaman hakkın ve haklının yanındadır. Yanlış uygulamaları yapan kim olursa olsun karşısında duruyoruz. Bugün bahsi geçen konuda halkımızın yararına olmayan ve hatta yapım ve yıkımda harcanan paralar nedeniyle halkın doğrudan zararına olan bir uygulama nedeniyle belki de bizlere karşı bu uygulamanın sahipleri tarafından bir husumet de besleniyor olabilir.

Ancak bilinmelidir ki biz siyasetimizi her zaman halkımızla birlikte inşa ediyoruz.

Eğer hakkın ve haklının yanında olduğumuz için bize karşı bir hazırlık içinde olanlar varsa da onları şimdiden uyarıyoruz.

Siyaseti açık, şeffaf, belgeli şekilde yapmayan, iftira ve çamur atma kampanyalarına başvuracak tüm girişimlere karşı gerek yasal yollardan mahkemeler huzurunda gerekse de Eyüpsultan halkıyla dayanışma halinde siyasal arenada mücadele edeceğiz buda böyle biline dedi.

”AKP’li Ahmet Hamdi Gürbüz’ün CHP’li Gülsüm Polat’cevabı”

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar’ın AKP’li Ahmet Hamdi Gürbüz’e sataşmayla ilgili cevabı

CHP’li Gülsüm Polat’ın AKP’li Ahmet Hamdi Gürbüz’e sataşmayla ilgili cevabı

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir